Citroën zvažuje velkou změnu v set-upu C3 WRC pro Rally Finland

-haj, 17. července 2018, 18:53 Google+

Příští víkend končí letní pauza ve WRC a na účastníky šampionátu čeká soutěž ve Finsku. Francouzský tým Citroën pro tuto rally zvažuje velkou změnu v nastavení svých speciálů C3 WRC.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ostberg, Mads - Eriksen, Torstein

Ostberg, Mads - Eriksen, Torstein | foto: Joel Martin, RallyZone.cz

Sdílejte článek

Francouzi nedávno testovali nové řešení přední geometrie, finální rozhodnutí ale tým učiní až po předzávodním testu Craiga Breena, Madse Ostberga a Khalida Al-Qassimiho, který je naplánován na konec tohoto týdne. Novou zadní geometrii Citroën nasadil letos v Argentině. Nové řešení přední geometrie testoval už Ostberg a dle jeho slov by mohlo být cestou ke zvýšení rychlosti speciálu C3 WRC. 

"Jsme ohledně toho pozitivní. Je to jedna z velkých věcí, kterou jsme už delší dobu vyhlíželi a já už jsem s tím testoval ve Španělsku a Portugalsku. Filozofie auta se mění - viděli jsme, že tým přišel s novou zadní geometrií, ale přední nenásledovala. S tímto novým set-upem bychom mohli jezdit s o něco měkčím autem a stále bychom měli dobrý grip. Vždy bojujeme mezi gripem a reakcemi [auta], předtím, když jsme chtěli, aby auto reagovalo, tak jsme ztratili grip," říká Mads Ostberg britskému Autosportu.

Vloni se Citroënu ve Finsku přitom vůbec nedařilo, když to pro tým byla asi nejhorší soutěž - Craig Breen dojel pátý a Kris Meeke až osmý. Meeke přitom dokázal o rok dříve soutěž v okolí města Jyväskylä s předchůdcem C3 WRC, speciálem DS3 WRC, vyhrát. Příští víkend tak chce tým z Francie mířit samozřejmě na lepší výsledky.

"Ve Finsku pojedeme s tvrdším autem než pravděpodobně na kterékoliv jiné soutěži, ale stále to [vylepšení] bude velmi důležité," dodal Ostberg. Breen bude tento týden testovat jenom jeden den, protože minulý víkend v rámci příprav na Finsko odjel soutěž v Estonsku. Ir zde zajel tři nejrychlejší časy, ale časová penalizace a chyba jej odsunula až na třetí místo za Tänaka a Paddona.

img-responsive

Breen zajížděl v Estonsku rychlé časy | foto: Red Bull

"Byl to dobrý víkend a neodjeli jsme z něj jenom s dobrým pocitem, ale také se spoustou dat. V pátek jsme začali s dobrým nastavením a to jsme v průběhu soutěže neustále vylepšovali. S prací, kterou jsme odvedli, jsem velmi spokojen. Už se těším, až nastavení doladíme v rámci testu před Finskem," popsal smysl soutěže v Estonsku Craig Breen. 

Pierre Budar, šéf továrního týmu Citroën, také okomentoval start v Estonsku: "Craig ztrácel průměrně zhruba desetinu na kilometr v porovnání s časy Otta Tänaka. Ten těžil ze znalostí místních tratí a ve Finsku bude velkým favoritem. Takže myslím, že start můžeme hodnotit pozitivně."

Vytisknout

Diskuze: Citroën zvažuje velkou změnu v set-upu C3 WRC pro Rally Finland

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

cvrček, věroslav

Věroslav Cvrček díl 2. „Zážitky ze Safari rally by byly na celou knihu“

reklama

Doporučujeme

Rally Bohemia (CZE)

45. Rally Bohemia 2018 ve zpětném zrcátku

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud