Startují testy elektrických ID.3 v běžném provozu. Překvapí, kdo je má na triku

AutoRoad.cz, 25. června 2020, 00:57 Google+

Pro vybrané zaměstnance společnosti Volkswagen Sachsen začíná elektromobilita budoucnosti již nyní, protože po dobu několika týdnů budou jezdit v každodenním provozu s elektromobilem Volkswagen ID.3 – a to ještě před oficiálním zahájením dodávek prvních vozů zákazníkům na začátku září. Pro zaměstnance tří saských závodů Volkswagen bylo rezervováno celkem 150 vozů ID.3, vyrobených v Cvikově. V každodenním zkušebním provozu v reálných podmínkách budou vyhodnocována anonymizovaná data o způsobu používání a provozních vlastnostech modelu ID.3. Volkswagen tak bude v průběhu nadcházejících měsíců průběžně dostávat dodatečné informace o statisících ujetých kilometrů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Model ID.3, první elektromobil Volkswagenu

Model ID.3, první elektromobil Volkswagenu | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

„Dodatečné provozní testy před celoevropským uvedením modelu ID.3 na trh jsou pro nás extrémně cenné,“ říká Thomas Ulbrich, člen představenstva, odpovědný za elektromobilitu značky Volkswagen. „Navíc obdržíme také osobní dojmy našich zaměstnanců. Díky tomu bude náš tým v Cvikově vyrábět vozy ID.3 v nejvyšší možné kvalitě a současně významným způsobem přispěje k dalšímu vývoji tohoto elektromobilu a jeho techniky.“

Modelem ID.3 stanovuje Volkswagen nová měřítka. ID.3 je prvním automobilem na světě, který je vyráběn a dodáván zákazníkům s neutrální bilancí emisí CO2. Nový elektromobil nabízí dynamické jízdní vlastnosti, dlouhý dojezd a velkorysý prostor v interiéru. Volkswagen činí s modelem ID.3 elektromobilitu cenově dostupnou pro miliony lidí. V závislosti na variantě jsou celkové výdaje včetně pořizovacích a provozních nákladů porovnatelné s vozy, poháněnými spalovacími motory.

img-responsive

Volkswagen ID.3 | foto: Volkswagen

Dobrovolná účast na základě losování

Flotila elektromobilů ID.3 ze Saska zahrnuje 150 vozidel, která budou v průběhu nadcházejících týdnů poskytnuta v několika vlnách zaměstnancům společnosti Volkswagen z Cvikova, Saské Kamenice a Drážďan. Dobrovolní zkušební řidiči byli vybráni losováním. Zkušební vozidla nejsou ještě vybavena finální verzí softwaru a v průběhu zkušebního provozu budou aktualizována.

img-responsive

Ilustrační foto | foto: Volkswagen

Ohlasy některých zaměstnanců

Robert Zergiebel, závod na výrobu automobilů v Cvikově: „Mám velkou radost, že budu jedním z prvních, kteří si budou užívat řízení našeho nového produktu na silnicích. Jsem přesvědčen o tom, že ID.3 bude přitahovat velmi mnoho pohledů.“

Axel Blechschmidt, motorárna v Saské Kamenici: „Těším se na flotilu vozů pro zaměstnance, protože budu mít jako jeden z prvních příležitost otestovat ID.3. Považuji za důležité, že moje zkušenosti poslouží k dalšímu zdokonalení tohoto elektromobilu.“

Carolina Pfeifferová, Skleněná manufaktura Drážďany: „Auta mě zajímají odjakživa a vždy jsem zvědavá na nové modely. Za volantem trávím hodně času, a tak s napětím očekávám, jak je ID.3 připravený na každodenní provoz – od prostornosti přes dojezd až po digitální služby.“

img-responsive

Motor Volkswagenu ID.3 má 200 koní a vejde se do sportovní tašky | foto: Volkswagen

Miliardové investice do elektromobility

V září budou zákazníkům předány první vozy ID.3 1st Edition, jejichž výroba je limitována na 30 000 exemplářů. Od tohoto okamžiku bude ID.3 jezdit po silnicích ve většině zemí EU. Značka Volkswagen plánuje v rámci své elektrické ofenzivy nabízet od roku 2022 elektromobily ve všech významných segmentech automobilového trhu. Volkswagen se v následujících letech stane na globálním trhu lídrem v oblasti elektromobility, a za tím účelem investuje do roku 2024 v rámci celého koncernu 33 miliard eur. Z této částky připadá 11 miliard eur jen na značku Volkswagen, která počítá s tím, že v roce 2025 vyrobí 1,5 milionu elektromobilů. Dlouhodobým cílem – do roku 2050 – je kompletní „dekarbonizace“ produktové řady.

Produkce dalšího modelu z rodiny ID., prvního zcela elektricky poháněného SUV ID.42, bude zahájena letos v Cvikově. Stejně jako ID.3 bude i model ID.4 vyráběn s neutrální bilancí emisí CO2, aby mohl být zákazníkům předáván s neutrálním vlivem na klima.

Vytisknout

Diskuze: Startují testy elektrických ID.3 v běžném provozu. Překvapí, kdo je má na triku

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Hrabě Alexander Kolowrat s vozem L&K z roku 1913. Malá vrtulka na vrcholu chladiče připomíná jeho další zálibu - letectví.

Vozy Laurin & Klement slavily úspěchy v nejtěžší rallye počátku 20. století

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud