Škoda odhaluje svou elektrickou budoucnost, seznamte se s modely Superb iV a Citigo iV

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 23. května 2019, 16:10 Google+

Škoda představila v den konání čtvrtfinálových zápasů na Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF 2019 ve slovenském hlavním městě Bratislavě poprvé veřejnosti své první elektrifikované sériové vozy a modernizovanou vlajkovou loď Superb. Představením vozů Superb iV a CITIGOe iV tak vstupuje Škoda do éry elektromobility. Škoda tak jako dlouholetý hlavní sponzor Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF poprvé představila nové vozy na této sportovní akci.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Superb iV

Škoda Superb iV | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Předseda představenstva společnosti Škoda Auto Bernhard Maier říká: „Dnešním dnem vstupuje společnost Škoda Auto do éry elektromobility. Jedná se tak o výjimečný moment pro společnost Škoda Auto, která příští rok slaví 125. výročí. Počátek vstupu do éry elektromobility  označují hned dva modely, náš první plně elektrický vůz CITIGOe iV a Superb iV jako první plug‑in hybridní vůz značky Škoda. Dále představujeme nové provedení naší vlajkové lodi Superb s vylepšeným vzhledem a novými technologiemi.“

Poprvé také Škoda Auto spojuje aktivity v oblasti sportovního sponzorství s prezentací vozu. Tím podtrhuje dlouholeté partnerství s Mistrovstvím světa v ledním hokeji.

Škoda Auto a Mistrovství světa v ledním hokeji IIHF společně drží díky 27 turnajům světový rekord za nejdelší hlavní sponzoring v historii sportovních mistrovství světa. Lední hokej je dynamický, sympatický a přitažlivý sport, který jednoduše patří ke značce Škoda. Lední hokej je přitom vedle cyklistiky nejdůležitějším pilířem sponzoringové strategie značky Škoda. Společnost Škoda Auto byla oficiálním automobilovým partnerem během finálových zápasů v Praze a Bratislavě v roce 1992, od roku 1993 je Škoda oficiálním hlavním sponzorem a automobilovým partnerem Mistrovství světa v ledním hokeji Mezinárodní federace ledního hokeje (IIHF). Kruh se tak uzavírá na letošním mistrovství světa konaném ve slovenském hlavním městě. Bratislava je také vhodným místem pro první světovou premiéru nového vozu a premiéru nového vozu Škoda CITIGOe iV. Ještě v tomto roce se v Bratislavě rozběhne výroba tohoto nejmenšího, čistě elektrického modelu značky Škoda.

Christian Strube, člen představenstva společnosti Škoda Auto odpovědný za oblast Technického vývoje, říká: „Vstup do éry E‑mobility je pro značku Škoda důležitým krokem do budoucna. Vozy Superb iV s plug‑in hybridním pohonem a CITIGOe iV jsou pouze začátkem. Již v roce 2020 bude následovat první čistě elektrický vůz ŠKODA na bázi modulární platformy pro elektromobily (MEB) koncernu Volkswagen.

Škoda Superb iV se systémovým výkonem 160 kW (218 k)

Vůz Škoda Superb iV bude stejně jako všechny modely Superb vyráběn v závodě v Kvasinách. Superb iV je první vůz značky Škoda s plug‑in hybridním pohonem, který kombinuje benzinový motor 1,4 TSI o výkonu 115 kW (156 k) s elektromotorem o výkonu 85 kW. Tato kombinace s maximálním systémovým výkonem 160 kW (218 k) umožňuje mimořádně ekologickou jízdu bez omezení dynamiky. Škoda Superb iV splňuje emisní normu Euro 6d‑TEMP. Hodnota emisí CO2 činí méně než 40 g/km. Baterie, která má kapacitu 13 kWh, umožňuje čistě elektrický a lokálně bezemisní provoz s dojezdem až 55 km dle režimu WLTP. Lze ji nabít z běžné domácí zásuvky, wallboxu, během jízdy na benzin nebo rekuperací brzdné energie. V kombinaci s benzinovým motorem činí dojezd 850 km. Škoda Superb iV nabízí také nejnovější generaci infotainment systému.

CITIGOe iV naznačuje počátek éry čistě elektrických vozů značky Škoda

Škoda CITIGOe iV je první čistě elektrický vůz značky Škoda. Díky délce 3 597 mm se lokálně bezemisní městský vůz, který je vybaven elektromotorem o výkonu 61 kW, skvěle hodí do velkoměst. Lithium‑iontová baterie umožňuje dojezd až 265 km v režimu WLTP. Po vyčerpání elektrické energie lze baterii dobít pomocí kabelu kombinovaného nabíjecího systému (CCS) u rychlonabíjecí stanice na stejnosměrný proud o výkonu 40 kW na 80 % kapacity za 1 hodinu.

Vytisknout

Diskuze: Škoda odhaluje svou elektrickou budoucnost, seznamte se s modely Superb iV a Citigo iV

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Škoda láká na premiéru omlazeného Superbu a čistě elektrického modelu Citigo

Záznam: Premiéra omlazené Škody Superb a elektrifikovaných modelů Škoda iV

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud