Citroën C6 na český trh od 1,25 miliónu!

ar1, 10. července 2005, 23:58 Google+

Citroën v pátek oficiálně oznámil uvedení sedanu vyšší třídy C6 na automobilový trh. Na českém trhu se objeví v závěru roku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
C6

C6 | foto: Archiv AutoRoad.cz

Sdílejte článek

Citroën C6 má zcela nové prvky výbavy a nabízí funkce, které z něj činí skutečně luxusní vůz, a to již od první úrovně výbavy. Pohodlí, potěšení z jízdy a také aktivní i pasivní bezpečnost nebyly předmětem žádného kompromisu. Bi-xenonové samonatáčecí světlomety, aktivní odpružení s řízenou tuhostí tlumičů, automatická dvouzónová klimatizace s výdechy pro zadní sedadla či devět airbagů chránících cestující vpředu i vzadu jsou jen několika příklady bohatého vybavení nabízeného již od základní úrovně.

Zcela nové prvky výbavy a funkce, nabízené již od první úrovně výbavy…

Řada C6 zahrnuje tři úrovně výbavy (C6, C6 Lignage a C6 Exclusive) a dva typy motorů (benzinový 3.0i V6 24V a naftový 2.7 HDi V6 FAP). Již u první úrovně vybavení typ C6 nabízí sériově nové prvky komfortní a bezpečnostní výbavy, jako jsou bi-xenonové světlomety, automatická dvouzónová klimatizace s výdechy pro zadní sedadla, devět airbagů chránících stejně dobře cestující vpředu i cestující vzadu, přičemž nelze zapomenout na filtr pevných částic (FAP) u naftového motoru 2.7 HDi V6. Model C6 má rovněž aktivní kapotu motoru, která se v případě nárazu do chodce zvedne. Vytvoří se tak volný prostor, oddělující kapotu od mechanických dílů, který umožní pohlcení energie nárazu deformací kapoty a omezení účinku nárazu hlavy do kapoty.

Motor

C6

C6 Lignage

C6 Exclusive

3.0 V6

1 250 000

1 340 000

1 550 000

2.7 V6 HDI

1 330 000

1 420 000

1 630 000

Citroën C6 se samozřejmě rozhodně hlásí k tradici velkých vozů Citroën, vyznačujících se výjimečnými jízdními vlastnostmi a vyhraněným přístupem k cestování. Model C6 má proto sériově zavěšení předních kol se dvěma trojúhelníkovými rameny s oddělenou těhlicí, vícebodové zavěšení zadních kol a nové aktivní pérování s řízenou tuhostí tlumičů, což umožňuje dosáhnout nového spojení komfortu, jízdní stability a dynamických vlastností.

Bohatá základní výbava modelu C6 může být na přání doplněna o některé další prvky, jako jsou střešní okno, paket Lounge (komfortní zadní sedadla s elektrickým nastavením polohy), telematický systém NaviDrive s navigací, barevným displejem a integrovaným telefonem GSM s hlasovým ovládáním a syntetizátorem lidské řeči. Tyto prvky umožňují přesněji doladit zákazníkem požadovanou úroveň funkcí poskytovaných vozidlem.

Citroën C6, klasický a současně výjimečný automobil určený pro dlouhé a náročné cestování, se přirozeným způsobem liší od ostatních vozidel v segmentu tím, že nabízí všechny nezbytné atributy vozidla vyšší třídy, tj. eleganci, vytříbenost a impozantní vzhled. Citroën k tomu připojuje své zkušenosti a spojuje tak emotivní sílu s průkopnickou technologií.

Čisté a plynulé linie, vyvážené rozměry, výkon a dynamičnost patří mezi hodnoty, které vedly k vytvoření tohoto uměleckého díla. Prostornost a pohoda, pociťované v interiéru díky vytříbené palubní desce, rafinovaná atmosféra v interiéru a ušlechtilé materiály vybízejí cestující ke zcela nerušenému cestování.

Kromě stylu a atmosféry v interiéru nabízí Citroën výrazně inovativní pojetí automobilu z hlediska použitých avantgardních technologií, jízdního chování vozidla a komfortu. Systém projekce na čelní sklo (Head-Up Display) zobrazuje v úrovni očí řidiče základní provozní informace, jako jsou například rychlost vozidla nebo navigační údaje, což významně přispívá k aktivní bezpečnosti.

Kromě inteligentních systémů podporujících řízení, jako jsou systém varování před neúmyslným opuštěním jízdního pruhu (AFIL), parkovací asistent vpředu a vzadu, samonatáčecí bi-xenonové světlomety, tempomat a omezovač rychlosti, je Citroën C6 jediným modelem v typové řadě vybaveným elektrickou parkovací brzdou a aktivním pérováním s řízenou tuhostí i tlumením. Toto pérování mu umožňuje stát se vzorem ve své kategorii z hlediska komfortu, řízení i jízdního chování vozidla. Model C6 prokazuje výjimečnou stabilitu díky řízenému třípolohovému deflektoru na víku zavazadlového prostoru, který umožňuje nejen snížit spotřebu paliva, ale také zkrátit brzdné vzdálenosti při brzdění ve vysokých rychlostech.

Zařazení vozidla Citroën C6 do vyšší třídy je potvrzeno výběrem dvou šestiválcových motorů – zážehového a vznětového – které jsou zárukou pružnosti a pohodlné jízdy. Benzinový motor se zdvihovým objemem 3,0 litru poskytuje výkon 215 koní DIN (155 kW), nový naftový motor HDi V6 se zdvihovým objemem 2,7 litru poskytuje výkon 208 koní DIN (150 kW) a je vybaven filtrem pevných částic (FAP). Oba motory jsou spojeny se šestistupňovou automatickou převodovkou.

- CITROËN -
Foto: AUTO NEWS NETWORK

Vytisknout

Diskuze: Citroën C6 na český trh od 1,25 miliónu!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

EP Tahačů - Německo/Nürburgring

Körber s Buggyrou vyhrál obě jízdy

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud