Seat v Barceloně představil dvě novinky

ar1, 11. května 2005, 20:54 Google+

Právě v těchto dnech se na autosalonu ve španělské Barceloně představuje nový SEAT León ve své definitivní produkční podobě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Leon WTCC

Leon WTCC | foto: Import Volkswagen Group

Sdílejte článek

Velkým překvapením byla souběžná prezentace Leónu v podobě závodního speciálu pro Světový šampionát cestovních vozů WTCC, ve kterém SEAT až dosud nastupoval s modely Toledo WTCC.

SEAT León
León druhé generace, do jehož vývoje a zavedení výroby SEAT investoval přes 500 milionů euro, zřetelně odráží stylistické postupy, které použili tvůrci známé koncepční studie Salsa. León nové generace, který tvoří po modelech Altea a Ibiza třetí pilíř novodobé historie automobilky SEAT, je zatím posledním přírůstkem do škály modelů nové generace, představených po začlenění značky SEAT do skupiny Audi Brand Group v roce 2002.

Design nového Leónu v sobě snoubí sportovní vlastnosti vozů kupé s praktičností pětidveřových hatchbacků. Tento image podporují např. i dokonale zamaskované kliky zadních dveří, začleněné přímo do jejich rámu, kde neruší čistý styling vozu. Expresivně tvarované světlomety opticky dokonale navazují na V-prolis v kapotě motoru, velkou masku chladiče a výrazné lemy podběhů kol. Na těchto stylistických prvcích, zvýrazněných „dynamickou linkou“ na bocích, staví moderní dynamický design modelů SEAT nové generace.

Nový León si přiváží řadu sofistikovaných technologií, jako jsou např. motory s přímým vstřikováním benzinu FSI, dvouspojková převodovka DSG, agilní, sportovně naladěný podvozek, přesné řízení s elektromechanickým posilovačem, čelní, boční i průběžné hlavové airbagy (standardně) a boční airbagy ve druhé řadě sedadel (na přání) nebo systémy ABS, TCS a ESP.

Komfort jízdy i její bezpečnost zvyšují inovativní prvky, např. bixenonové světlomety, stěrače řízené dešťovým senzorem, zařízení pro monitorování tlaku vzduchu v pneumatikách či světlomety se systémem automatické aktivace při poklesu viditelnosti.

León nové generace je dlouhý 4315 mm, jeho šířka činí 1768 mm a vysoký je 1458 mm. V porovnání s předchozím modelem se rozvor prodloužil o výrazných 67 mm až na 2578 mm.

Bezprostředně po uvedení na trh budou moci zájemci o nový SEAT León volit ze čtyř motorů - dvou zážehových a dvou vznětových: 1.6/75 kW (102 k), 2.0 FSI/110 kW (150 k), 1.9 TDI/77 kW (105 k) a 2.0 TDI/103 kW (140 k).

SEAT León WTCC
Světový šampionát cestovních vozů WTCC se - po F1 a světovém šampionátu soutěžních vozů WRC – stává třetím oficiálním světovým šampionátem FIA a tím pádem jednou z nejsledovanějších sportovních motoristických disciplín. Tomu odpovídá i její popularita, jež mezi sportovními fanoušky prudce stoupá. SEAT do WTCC nasazuje okruhové speciály Toledo WTCC a vede si velmi dobře: Vloni se španělská automobilka umístila na třetím místě v hodnocení značek a piloti jejich vozů Toledo WTCC dosáhli řady výborných umístění v jednotlivých závodech tohoto seriálu. Také letos je SEAT ve WTCC velmi úspěšný - už ve druhém podniku desetidílného seriálu WTCC se jeho pilot dostal na stupně vítězů.

Pozici značky SEAT ve WTCC dále posílí zbrusu nové sportovní speciály León WTCC, které se ještě letos objeví na závodních okruzích. León WTCC, který je dílem specialistů divize SEAT Sport ze španělského Martorellu, je podle mínění odborníků díky svým vyspělým technologiím schopný výrazně zamíchat pořadím ve Světovém šampionátu WTCC. Tvrdé boje ve WTCC jsou přitom považovány za nejlepší zkoušku a důkaz sportovního potenciálu sériového modelu León, který se stal vynikajícím základem pro stavbu výkonného okruhového speciálu.

Kalendář WTCC 2005
10.4. Monza, Itálie
1.5. Magny-Cours, Francie
15.5. Silverstone, Velká Británie
29.5. Imola, Itálie
26.6. Puebla, Mexiko
30.7. Spa-Francorchamps, Belgie
28.8. Oschersleben, Německo
18.9. Istanbul, Turecko
2.10. Valencie, Španělsko
20.11. Macao, Čína

- Import Volkswagen Group -

Vytisknout

Diskuze: Seat v Barceloně představil dvě novinky

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

107

Nový Peugeot 107 se chystá vyjet do ulic ČR

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud