Škoda Octavia Cup 04 se jel v neděli v Brně

ar1, 2. června 2004, 21:47 Google+

Podruhé letos zasedli piloti za volanty svých Octavií v seriálu Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup, který byl součástí zajímavě obsazeného podniku LG SUPER RACING WEEKEND MATADOR 2004 na Masarykově okruhu v Brně.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Octavia Cup

Škoda Octavia Cup | foto: Petr Frýba

Sdílejte článek

Do Brna přicestoval i tým Motorsport Kopecký, který byl jednoznačně nejúspěšnějším týmem v prvním víkendovém klání v Mostě. V prvním měřeném tréninku potvrdil Jiří Janák vynikající výsledky z Mostu druhý nejlepším časem. Štefan Rosina jun. dosáhl osmého času, když zaostal 1,3 sekundy za nejrychlejším Doškem. Štefan však dokázal v druhém měřeném tréninku zrychlit o vteřinu a posunul se do první řady startovního roštu pro první bodovanou jízdu. Pole position vybojoval Došek před Štefanem ROSINOU, Lackem, Jirkou JANÁKEM a Matějovským.

Octavie se vydaly těsně před desátou vstříc osmi kolům, na jejichž konci se dělily body za „sprinterský“ závod. Po vynikajícím startu Štefana i Jirky bylo pořadí: Došek, Štefan ROSINA, Jirka JANÁK a Lacko. Po startu patřilo Octaviím Motorsportu Kopecký průběžné druhé a třetí místo. Bohužel již v prvním kole se začaly na voze Štefana objevovat zcela nečekané technické potíže a Štefan nemohl odolávat útokům soupeřů s fungující technikou. Cíl protnul Štefan na jedenáctém místě se ztrátou téměř sedmnácti vteřin. Na trať musel během závodu vyjet Safety Car kvůli oleji na trati. Tři kola před cílem závodu zajel Safety Car do boxů a závod mohl pokračovat v plném tempu. Druhý jezdec týmu Jirka Janák bohužel zaváhal po opuštění trati Safety Caru a restartu závodu. Této situace využili Lacko s Dostálem a Jirka Janák tak nakonec skončil pod stupni vítězů. Přesto čtvrté místo zaručovalo dobrou startovní pozici pro hlavní závod i dostatečný bodový příděl. Potěšující byl druhý nejrychlejší čas pro mladíka z týmu Motorsport Kopecký.

Výsledky 1.jízdy:

1.František Došek, 2.Adam Lacko, 3.Jan Dostál, 4.Jiří JANÁK, 5.Michal Matějovský, 6.Jan Bohuslav, 7.Ivan Vršínský, 8.Václav Brejla, 9.Jiří Gottwald, 10.Marek Novotný, 11.Štefan ROSINA

Ve tři čtvrtě na šest byl odstartován hlavní závod na 15 kol. Start se povedl opět Doškovi a za ním hned vyrazil Jirka Janák, Dostál a Lacko. Do popředí se stále propracovával Dostál, který se dostal před Jiřího Janáka a po chybě Doška se ujal vedení. Ze zadních pozic se vynikající jízdou velmi zdatně po dobrém startu posunoval dopředu Štefan Rosina, na jehož Octavii se podařilo mechanikům odstranit veškeré problémy z předchozí jízdy. Štefanova jízda začala velmi brzy přinášet své ovoce, protože se poměrně rychle probojoval na sedmou pozici. Postupně předjel i Matějovského, Brejlu, Bohuslava a šplhal stále dál. První Došek mezitím udělal další chybu a před něj se na 2.místo dostal Jirka Janák. Štefan pomalu ale jistě dojížděl vedoucí startovní pole a v posledním kole ještě stačil předjet i Lacka a posunul se tím na neuvěřitelné 4.místo. Stal se jednoznačně hrdinou závodu a kdyby závod pokračoval na více kol, určitě by se dostal i na stupně vítězů.

Výsledky 2.jízdy:
1.Jan Dostál, 2.Jiří JANÁK, 3.František Došek, 4.Štefan ROSINA, 5.Adam Lacko

Oba jezdci týmu Motorsport Kopecký podali výborné výkony a Štefan se v druhém závodě jednoznačně choval jako Mistr a vítěz loňského seriálu Česká pojišťovna Škoda Octavia Cup. Na Jirkovi je vidět nejenom jeho cílevědomost, ale získává stále více zkušeností a může být rovnocenným soupeřem velezkušeným pilotům. Tým je velmi spokojen i s průběžným pořadím po dvou odjetých podnicích, vždyť lídrem šampionátu je překvapivě Jiří Janák a Štefan Rosina je na třetím místě i po smolné první bodované jízdě v Brně.

Průběžné pořadí po dvou závodech:
1. Jiří JANÁK – 87 bodů
2. Jan Dostál – 83 bodů
3. Štefan ROSINA jun. – 76 bodů
4. František Došek – 74 bodů

Další závod Česká pojišťovna Škoda Octavia Cupu proběhne v prvním červencovém víkendu 2. – 4.7. 2004 na okruhu v Rijece v Chorvatsku.

Martin Bobek, www.eWRC.CZ

Vytisknout

Diskuze: Škoda Octavia Cup 04 se jel v neděli v Brně

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Logan

Rumunská Dacia dnes odhalila nový Logan!

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud