Čeští řidiči při výběru pneumatik preferují kvalitu před cenou

AutoRoad.cz, 21. října 2013, 12:40 Google+

Výsledky průzkumu, který pro společnost Continental provedla minulý měsíc agentura STEM/MARK, odhalily, že 98 % českých motoristů je přesvědčeno o správnosti přezouvání na zimní pneumatiky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Pneumatiky

Pneumatiky | foto: Continental

Sdílejte článek

Zbytek řidičů přizpůsobuje užívání vozu aktuálnímu počasí. Při výběru pneumatik považují Češi za klíčovou jejich kvalitu anebo výsledky testů. Společnost Continental ve svém portfoliu nabízí i prémiové zimní pneumatiky Continental ContiWinterContactTM TS 850, jež se staly vítězem testu zimních pneumatik Autoklubu ČR pro sezonu 2013/2014. Zákazníci společnosti Continental navíc budou odměněni za nákup a montáž pneumatik Continental v některém z pneuservisů vybraných partnerů poukazem v hodnotě 500 Kč na vybrané zboží adidas z prodejen nebo internetových obchodů A3 sport.

Čeští řidiči jsou podle průzkumu společnosti Continental disciplinovaní, neboť pro třetinu respondentů představuje zimní provoz zvýšené obavy, a tak chtějí být na zimu dobře připraveni. Pečlivě sledují také stáří pneumatik - pouze 18 % řidičů uvedlo, že jednu sadu zimních pneumatik používá déle než 5 let. Z průzkumu dále vyplynulo, že čeští motoristé mírně podceňují přezouvání zpět na letní pneumatiky. Možnost používání zimních pneumatik v letních měsících připustilo celkem 30 % řidičů a 9 % se k jízdě na zimních pneumatikách v létě přímo přiznalo. Respondentům částečně činilo problém rozpoznat podle dezénu letní a zimní pneumatiky prezentované na fotografiích – zimní pneumatiku sice správně identifikovalo 70 %, letní ale už pouze 58 % z nich.

Podporuje to také zjištění, že více Čechů (78 %) doposud navštívilo za účelem nákupu nových pneumatik spíše kamenné obchody s možností odborného poradenství (56 % pneuservis a 22 % autoservis). Motoristé, kteří využívají služeb pneuservisů, pokládají kromě odborného poradenství (56 %) za důležitou také komplexnost služeb, možnost prohlédnout si zboží osobně či důvěryhodnost prodejce.

Při výběru nových pneumatik preferují Češi kvalitu před cenou. 97 % řidičů klade důraz právě na kvalitu zboží, o tři procenta méně dotazovaných si vybírá na základě předchozí zkušenosti, 89 % považuje za klíčovou cenu a 84 % výsledky odborných testů. Lídrem letošního testování jsou pneumatiky Continental ContiWinterContactTM TS 850, které také zvítězily v testu zimních pneumatik v rozměru 185/65 R15 T provedeném Autoklubem ČR. S celkově vyváženým výkonem Continental ContiWinterContactTM TS 850 předčily konkurenci především v zatáčení na mokrém povrchu, při mokrém handlingu, zkoušce ABS brzdění na mokru a v brzdném výkonu na sněhu s podporou ABS.

„Jsem velmi rád, že pneumatiky Continental opět vévodí výsledkům testů nezávislých organizací a uspěly i v testech Autoklubu ČR. Testy dlouhodobě dokazují, že našim zákazníkům nabízíme produkty prvotřídní kvality, které přispějí k jejich bezpečnému cestování, a to i bez ohledu na stáří zakoupených pneumatik. Kvalita našich produktů potvrzuje doporučení, že do pěti let je možno považovat zakoupenou nepoužívanou pneumatiku za novou. Pro motoristy jsme navíc, ve spolupráci se značkou adidas, připravili speciální poděkování. Do 20. listopadu získají za nákup a montáž pneumatik Continental v některém z pneuservisů vybraných partnerů poukaz v hodnotě 500 Kč na vybrané zboží adidas z prodejen nebo internetových obchodů A3 sport," shrnul Zdeněk Novák, manažer marketingové komunikace společnosti Continental Barum s.r.o.

Nejnovější model prémiových zimních pneumatik Continental ContiWinter ContactTM TS 850 se vyznačuje lepšími záběrovými vlastnostmi než jeho předchůdce, kratší brzdnou drahou na mokru, vylepšeným handlingem, vyšší životností a snížením valivého odporu. Pneumatika ContiWinter ContactTM TS 850 je zimním specialistou pro kompaktní až větší vozidla střední třídy. K dispozici je v 50 různých rozměrech s průměry od 14" do 17" a je vhodná pro celou řadu značek osobních vozidel evropských, amerických a asijských výrobců.

V letošním společném testu zimních pneumatik automobilové asociace ADAC (Německo), ÖAMTC (Rakousko) a TCS (Švýcarsko) model zvítězil v obou testovaných rozměrech  185/60 R 15 T a 225/45 R 17 H. Pneumatika ContiWinter ContactTM TS 850 v rozměru 185/65 R15 T se pak stala vítězem testu zimních pneumatik Autoklubu ČR pro zimu 2013/2014.

Vytisknout

Diskuze: Čeští řidiči při výběru pneumatik preferují kvalitu před cenou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Škoda

Škoda zintenzivňuje spolupráci se školami v technických oborech

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud