Autoshow Praha představí novinky z Frankfurtského autosalonu

Ringo / mediafax, 15. října 2009, 12:37 Google+

Ve dnech 15. až 18. října na Výstavišti v Praze – Holešovicích proběhne již 15. ročník Autoshow Praha. Mezinárodní veletrh představí novinky ze světa osobních a lehkých užitkových automobilů a automobilového designu, autodílů, autopříslušenství a garážové techniky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Legacy

Legacy | foto: www.autoroad.cz / Jan Zýka

Sdílejte článek

„I v letošním, pro automobilový průmysl nepříznivém roce se opět představí nejaktuálnější trendy a novinky z oboru doplněné doprovodným programem,“ slibují organizátoři autosalonu.

Největším vystavovatelem letošní akce je společnost Auto Palace Group, která se bude prezentovat ve Střední hale Průmyslového paláce, a to hned se šesti značkami. U značek Volvo, Mazda, Nissan, Hyundai a Ford působí jako dealer a v případě Mitsubishi jako importér. V české premiéře představí Mazdu CX – T 2,2 MZR – CD, Hyundai i30 Sport, Ford Connect Tournero a další.

Neméně významnou prezentaci bude mít Import Volkswagen Group se značkami VW, Audi, Seat. Národní výstavní premiéru bude mít Audi A5 Sportback, SEAT Leon Cupra R, Golf Variant, nový Transporter a Multivan.

Toto seskupení doplní značka Škoda zastoupená v letošním roce pražskou firmou Přerost a Švorc auto. Firma na svém stánku mimo známých modelů předvede horkou novinku firmy Škoda - Superb Combi. Vystavený model pojme 633 litrů, respektive 1 865 litrů při sklopených zadních sedadlech.

„Podobné hodnoty transportní kapacity nedokáže v segmentu vozů střední třídy v současné době nabídnout žádný z konkurentů,“ tvrdí výrobce nového modelu.

Na autosalonu bude k vidění i nový vůz Škoda Yetti.

„Ačkoliv Yeti míří do relativně úzké skupiny zákazníků, ohlasy z naší prodejní sítě jsou velice pozitivní. K dnešnímu dni, tedy ani ne dva měsíce od jeho uvedení na trh, jsme obdrželi více než 1600 objednávek,“ konstatoval Jan Hurt, vedoucí prodeje značky Škoda pro střední Evropu.

Poprvé v České republice se ve výstavní premiéře představí sériová verze modelu Octavia Combi s pohonem na LPG. Dále budou moci návštěvníci zhlédnout nový akční model Roomster Duo s pětistupňovou manuální převodovkou, u kterého je možné kombinovat barevnou střechu spolu s dekorativními foliemi na boku vozidla. Vystavený model bude navíc vybaven novými autosedačkami z kolekce Škoda originálního příslušenství se systémem ISOFIX, který splňuje nejvyšší nároky na ochranu dětí.

Modelovou řadu Fabia reprezentuje Fabia Sportline 1,4 v černé barvě se stříbrnou střechou. Fabia Sportline představuje pro tuzemské zájemce další verzi sportovně laděného vozu, který se od sériové verze modelu odlišuje nejen designovými prvky.

Nové trendy pohonů osobních automobilů, jako jsou elektropohony a hybridy, které ovládly všechny letošní autosalony, představí na svém stánku firma EVC Group. Budou to vozidla na čistě elektrický pohon, ale také Toyota Prius Plug – In Hybrid. Firma Honda, která je rovněž známá svým dlouholetým vývojem v oblasti hybridních technologií, předvede v pražské výstavní premiéře Hybrid Honda Insight a novou Hondu City.

Subaru přiveze jako novinku model roku 2010 Subaru Outback 2,00 Trend. Premiéru si tu odbude Megane Grandtour od značky Renault. A protože s Renaultem je již neodmyslitelně svázána značka Dacia, nebudou chybět ani tyto vozy – Sandero, Sandero Steepway a další modely.

Dobývání Evropy čínskými výrobci pokračuje na stánku firmy Martin Motors. Stánek představí celý soubor rozličných vozů, ať již v provedení sedan, hatchback nebo vozidlo pro přepravu více pasažérů v provedení double car. Všechna vozidla mají vestavěný alternativní pohon LPG.

Souběžně s Autoshow Praha 2009 probíhá na volné ploše před Průmyslovým palácem výstava nákladních automobilů, komunální techniky, karavanů a služeb – Transped / Comma / Karavany.

17. října se v rámci doprovodného programu uskuteční v areálu Výstaviště na Bruselské cestě Tuningsraz a na polygonu v zadní části Výstaviště „Setkání mistrů trucktrialu“. Obě akce probíhají celý den.

Vytisknout

Diskuze: Autoshow Praha představí novinky z Frankfurtského autosalonu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

3 Touring Manhart

BMW M3 kombi V10 - to není jen náhoda

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud