2007 Carlsson CK50

Jan Fiala, 17. října 2006, 16:57 Google+

Nejimpozantnější vozy v nabídce Mercedes-Benz představuje třída GL. Navzdory své robustní konstrukci je tento vůz také uhlazeným elegánem s pohodlím srovnatelným s třídou S.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
CK50

CK50 | foto: Carlsson

Sdílejte článek

Nyní je možno tento dojem luxusu ještě umocnit ve spolupráci s dvorním úpravcem Carlsson, který sídlí v jihozápadní části Německa v městě Merzig. Model GL 500 slibuje dobrou kombinaci pohodlí a excelentního výkonu. Avšak model CK50 od Carlssona posouvá tyto vlastnosti ještě mnohem dále jak co se týká síly, tak rychlosti a luxusu.

Třídou sám pro sebe: motorový kit Carlsson CK50
Vyvinut Carlssonen speciálně pro GL, motorový kit CK50 nejen že zrychluje řidičův puls, ale také celý automobil. Zrychlení z 0 na 100 km/h činí totiž pouhých 6.1 sekundy. Neméně působivý je výkon motoru po úpravách: upravený motor V8 dává výkon 435 koní/320 kW (standardně 388 koní/285 kW) v 6000 otáčkách za minutu a maximální točivý moment vrcholí na hodnotě 600 Nm; tato hodnota je k dispozici v širokém spektru 2800-4800 otáček. Maximální rychlost vozu pak vzrostla na 248 km/h.

Nerezové koncové tlumiče výfuku, každý se dvěma oválnými koncovkami
Atraktivní záď je také důležitá. A platí to i pro CK50,  protože Carlsson dodal vozu sportovní koncové tlumiče výfuku s celkem čtyřmi koncovkami, čímž propůjčil vozu atletický vzhled při pohledu zezadu. Současně došlo ke změně zvukového projevu, který je nyní hlasitější a plnější. V porovnání se standardní verzí je výfukový systém Carlsson lepší co se týká odporu proudění výfukových plynů. Výsledek: zvýšený točivý moment a více výkonu.

Podvozek C-Tronic® - kit pro elektronické snížení světlé výšky
Exkluzivně pro GL 500 nabízí Carlsson podvozek C-Tronic®, který snižuje světlou výšku vozu o přibližně 35 mm. Snížením světlé výšky získává vůz znatelně sportovnější vzhled.

Podvozek C-Tronic® nejen snižuje těžiště vozu, ale díky sofistikované technologii také inteligentně vyhodnocuje jízdní povrch. Na špatných cestách, kde dostává zavěšení zabrat, je světlá výška vozu automaticky zvýšena tak, aby pohyby pružin měly dostatečnou rezervu a poskytovaly stále konstantní jízdní komfort. Řidič pozná účinky snížení světlé výšky vozu podvozkem C-Tronic® na snížené tendenci k pohupování a znatelně rychlejší odezvě. Jinými slovy, podvozek C-Tronic® zajišťuje také větší požitek z řízení. Navíc, C-Tronic® zajišťuje, že ani po překročení rychlosti 120 km/h nedojde na horších površích ke snížení světlé výšky na minimální standardní výšku a tím je zajištěna dostatečná rezerva pro to, aby míra komfortu byla co nejlepší.

Nepodstatným efektem snížení vozu je pak pokles hodnoty koeficientu odporu vzduchu a vztlaku díky snížení objemu vzduchu, proudícího pod vozem.

Třešničky na dortu: kola 3/11 Ultra Light a 1/11 Brilliantová Edice
Carlsson nabízí kola 3/11 Ultra Light na přední i zadní nápravu GL v rozměrech 10J x 22“ (s pneu 305/35 R 22). Atraktivní kovaná kola byla navržena speciálně pro velké vozy. Jdou výrazně lehčí než konvenční litá kola, ale jejich odolnost zůstává zachována. Navíc, díky jejich nižší hmotnosti, mají kovaná kola oproti kolům litým menší setrvačný moment (nižší neodpružená hmotnost) a proto poskytují optimální kontakt s vozovkou. Pro řidiče to znamená zlepšení ovladatelnosti a vyšší míru komfortu.

Jako alternativu k třídílným kolům 3/11 UL nabízí Carlsson také jednodílná kola 1/11 BE ve 20" provedení. Jedenáctipaprsková 11 kola pro přední i zadní nápravu mají rozměry 9.5J x 20“ (s pneu 305/45 R20). S těmito koly a pneumatikami je však zakázáno používání přívěsu.

Elegance s faktorem vysokého komfortu
Všichni, kdo se znají Carlsson vědí, že tento úpravce z Merzigu má dobrý smysl pro vnímání luxusu. Carlsson používá pouze nejkvalitnější součásti a materiály. Bez ohledu na to, zda jde o nejlepší kůži nappa, kombinace Alcantary a kůže, multimediální úpravy nebo doplňky z karbonu nebo dřeva, Carlsson přetváří a individualizuje každé GL v souladu s přáním zákazníka. Spokojenost zákazníka je tou nejvyšší prioritou. Nastupte si, mějte pocit jako doma řiďte – v podání  Carlssona je každé GL po úpravě mobilní relaxační zónou.

Foto: Carlsson

Vytisknout

Diskuze: 2007 Carlsson CK50

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

H2 GT

Hummer GT by Geiger

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud