Koncept Mitsubishi Outlander v Paříži

ar1, 3. července 2006, 08:56 Google+

Francie je kolébkou nejnáročnější soutěže off-roadů – slavné dakarské rallye, ve které jedenáctkrát zvítězilo Mitsubishi Pajero – a tak není divu,...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Outlander

Outlander | foto: Mitsubishi Motors

Sdílejte článek

že bude tím jediným přirozeným místem, kde Mitsubishi Motors Corporation (MMC) představí nový ambiciózní koncept SUV v rámci autosalonu v Paříži.

70 let technologie 4x4
Po sedmdesáti letech od uvedení PX33 4WD bude MMC v Paříži schopno prokázat kontinuitu svých zkušeností v této oblasti, když odhalí zcela nové SUV, které bude plnit rostoucí SUV trh v Evropě. Po úspěšném uvedení L200 začátkem letošního roku odhalí Mitsubishi Motors v Paříži koncept vozu Outlander.

Nejprodávanější kompaktní SUV
Koncept Outlander – odvozený od zcela nového Outlanderu uvedeného na japonském trhu v říjnu roku 2005 a nyní nejprodávanějšího kompaktního SUV v Japonsku (20 041 vozů za období říjen 2005 – květen 2006) – bude upoutávkou na přicházející evropskou sériovou specifikaci tohoto vozu.

Outlander bude v Evropě uveden v průběhu prvního kvartálu roku 2007. Umožní tak Mitsubishi Motors vstoupit do nejrychleji rostoucího segmentu SUV (nárůst o 54% z 325 000 vozů v roce 2001 na 500 000 v roce 2006 a s očekávaným růstem v období 2006 až 2009 o 35%). Koncept Outlander současně v Evropě představí zcela novou platformu C-segmentu, kterou MMC vyvinulo pro světový trh. Dále pak pokrokovou technologii založenou na systému AWC (All Wheel Control), který náležitě prověřily četné aktivity v oblasti motor sportu.

Nové dimenze
V souladu se svým dědictvím koncept Outlander vnáší nové dimenze do stále plnějšího a předvídatelného segmentu v podobě designu, technologií a výbavy: 
- design: 4,64 m dlouhý koncept Outlander se svou evropskou mřížkou „Hora Fuji“ je ukázkou budoucí silné vizuální identity Mitsubishi Motors, zatímco jeho široký postoj, mohutné nárazníky a ostré linie neponechávají nikoho na pochybách o jeho dynamických schopnostech.
Outlander přináší drama bez laciných efektů, jeho stoupající linie oken, ostré světlomety a 20“ specifická kola dodávají jeho vzhledu pocitu neustálého pohybu.

- technologie:  Koncept Outlander – to není ani autentický off-road jako Pajero, ani převlečený station wagon, není to žádné kompromisní řešení pro odlišný typ vozu pro volný čas. Využitím adaptability nové platformy MMC  přináší cestujícím novou úroveň aktivní bezpečnosti, radosti z jízdy, zatímco jeho AWD systém dovoluje snadný průjezd v terénu až po modus „Lock 4WD“.

Koncept Outlander je vybaven výkonným dieselovým motorem z dílny Volkswagen - DOHC, 16V,  objem 1 968 cc s turbem a mezichladičem, splňující emisní normy EURO IV – s očekávaným výkonem 103 kW (140 k). Dodávat se bude ve spojení se 6ti stupňovou manuální převodovkou.

- výbava:  Ve své podstatě je koncept Outlander velice flexibilní. Byl vytvořen s ohledem na stylový prostor k životu, schopný naplnit všechny požadavky  a svou výbavou splňující nároky na zábavu (650W Rockford Fostage audio systém s 9ti reproduktory), systém sedaček (chytrý „Hide&Seat“ systém, kdy se třetí řadou vůz pojme 5+2 cestující) nebo využitelnost (dělené a sklápěcí sedačky druhé řady).

MItsubishi Motors

Vytisknout

Diskuze: Koncept Mitsubishi Outlander v Paříži

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Alfa Romeo

Technika: Q-Tronic od Alfy Romeo

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud