Super Seat: León 2.0 TFSI/136 kW

ar1, 1. listopadu 2005, 23:13 Google+

Modelová řada León automobilky SEAT dostává nového vládce...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Leon

Leon | foto: Seat ČR

Sdílejte článek

Vyjíždí verze poháněná novým přeplňovaným zážehovým motorem s přímým vstřikováním benzinu do válců 2.0 TFSI o výkonu 136 kW/185 k! Cena "nejostřejší" verze řady SEAT León začíná na 613 900 Kč a to ve vrcholné výbavě Sport-up.

Nový motor 2.0 TFSI o výkonu 136 kW/185 k je nejsilnější pohonnou jednotkou celé modelové řady León. Tento agregát, který je propojený se šestistupňovou manuální převodovkou, nabízí točivý moment až 270 Nm v širokém rozmezí otáček 1800 až 5000 min-1. Vysoký výkon umožňuje novému modelu dosažení rychlosti až 221 km/h, mohutný točivý moment, resp. jeho výborný průběh zase umocňují dynamiku vozu: Z 0 na 100 km/h León 2.0 TFSI zrychlí během pouhých 7,8 s a při zařazeném pátém rychlostním stupni se rozjede z 80 km/h na 120 km/h za 7,5 s (na šestku mu to trvá jen 9,6 s).

Přes vysoké výkony je motor 2.0 TFSI příjemně hospodárný - jeho kombinovaná spotřeba činí jen 8,1 l/100 km.

Nový čtyřválcový motor o objemu 2,0 l je vybavený přímým vstřikováním benzinu do válců FSI a tuto technologii kombinuje se systémem přeplňování turbodmychadlem - to je konstruováno jako komplexní celek do jedné skříně spolu s výfukovým potrubím. Motor 2.0 TFSI je rovněž vybavený systémem recirkulace výfukových plynů a také díky tomu plní limity emisní normy Euro IV.

Jako ostatní modely řady León, také nastupující novinka má sportovně stylizovanou karoserii v mnoha momentech připomínající vozy kupé, která ale nepostrádá funkčnost a praktičnost  pětidveřových hatchbacků. Ze všech nově uvedených modelů značky SEAT je to právě nový León, který nejlépe interpretuje vzrušující a inovativní designerský jazyk španělské automobilky, jež díky tomu posiluje svoji identitu v rámci celé skupiny Audi koncernu Volkswagen.

Pro design karoserie nového Leónu je příznačná elegance a sportovní šarm. Expresivní styling světlometů a svůdné linie kapoty motoru navazující plynule na velkou masku chladiče se doplňují s výrazně vyklenutými podběhy kol. Dynamický image modelů León umocňuje i zřetelně klínovitá silueta, která avizuje výbornou aerodynamiku tohoto atraktivního vozu.

Vyklenutá a dozadu klesající linie střechy připomíná vozy kupé a tento pocit umocňují i "neviditelné" kliky zadních dveří, které jsou integrovány přímo do dveřních sloupků. Sportovní vzhled modelu León dotvářejí i vnější zpětná zrcátka uchycená přímo do panelu obou předních dveří.

Nový León 2.0 TFSI se bude nabízet výhradně ve stupni výbavy Sport-up, který standardně obsahuje mj. sedmnáctipalcová litá kola 7J x 17 s pneumatikami rozměru 225/45, sportovní sedadla, exkluzivní interiérový styling a sportovně naladěný podvozek.  Ve výbavě nechybí např. elektricky ovládaná a vyhřívaná zpětná zrcátka, mlhovky, výškově nastavitelné sportovní sedadlo řidiče s nastavitelnou bederní opěrkou, elektrické ovládání všech oken, dálkově ovládané centrální zamykání, autorádio s CD přehrávačem, tempomat, klimatizace Climatic nebo palubní počítač.

Na bezpečnost León 2.0 TFSI myslí mj. standardně montovanými šesti airbagy či protiblokovacím systémem brzd ABS s elektronickým děličem brzdných sil a protiprokluzovým zařízením TCS. Na přání se dodává stabilizační systém ESP, který v novém Leónu přebírá řadu dalších funkcí, jako je např. elektronická závěra diferenciálu EDL nebo brzdový asistent EBA. Jednou z nových funkcí systému je i zvýšení tlaku v brzdové soustavě zaručující maximálně efektivního brzdění i když jsou brzdové kotouče hodně zahřáté. Dalším užitečným prvkem je zařízení, které pravidelně čistí, resp. vysouší brzdové kotouče při jízdách za deště. Bezpečnost jízdy zvyšuje také zařízení, které v kritických situacích dává řidiči impulzy do volantu a pomáhá mu tak udržet vůz pod kontrolou.

Vzhledem k vysokým výkonům dostal nový León TFSI větší brzdy než jeho sourozenci - vpředu jsou ventilované disky 312 x 25 mm, vzadu potom plné disky 286 x 12 mm.

Nový León je historicky prvním modelem své značky, který může být vybaven až osmi airbagy. Vedle čelních, bočních a průběžných hlavových airbagů mohou být boční airbagy také u zadních sedadel. Všech pět sedadel je standardně vybaveno tříbodovými bezpečnostními pásy, pásy předních sedadel mají předpínače a omezovače napětí. Omezovače napětí v pásech mají i bezpečnostní pásy zadních krajních sedadel, u kterých jsou zároveň připraveny kotevní body systému Isofix pro spolehlivé uchycení dětských sedaček. 

SEAT León 2.0 TFSI – technické parametry

 

2.0 TFSI 136 kW/185 k

Výkony

 

Max. rychlost (km/h)

221

Zrychlení 0-100 km/h (s)

7,8

Pružné zrychlení 80-120 km/h

na 5. přev. st. (s)

7,5

Pružné zrychlení 80-120 km/h

na 6. přev. st. (s)

9,6

1000 m s pevným startem (s)

28,4

Spotřeba

 

Město (l/100 km)

11,2

Mimo město (l/100 km)

6,4

Kombinace (l/100 km)

8,1

Emise CO2

 

Město (g/km)

269

Mimo město (g/km)

154

Kombinace (g/km)

194

SEAT

Vytisknout

Diskuze: Super Seat: León 2.0 TFSI/136 kW

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Octavia

Škoda Auto vyrobila již 5 000 000 vozů!

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud