Dojezd 800 km a zrychlení za 2,5 vteřiny. Na jaře začne montáž luxusního sedanu Lucid Air

AutoRoad.cz, 3. prosince 2020, 22:05 Google+

Společnost Lucid Motors dokončila výstavbu prvního výrobního závodu na elektromobily v Severní Americe, který vybudovala na zelené louce. V současné době probíhá uvádění do provozu a na jaře 2021 má být zahájena výroba modelu Lucid Air.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Lucid Air bude mít dojezd více než 800 km a zrychlení z 0 na 100 km/h za méně než 2,5 sekundy

Lucid Air bude mít dojezd více než 800 km a zrychlení z 0 na 100 km/h za méně než 2,5 sekundy | foto: Lucid Motors

Sdílejte článek

Špičkový výrobní závod Lucid AMP-1 v Casa Grande ve státě Arizona, bude mít počáteční výrobní kapacitu 30 000 kusů s možností budoucího rozšíření až na 400.000 kusů elektromobilů

Společnost Lucid Motors, která díky svým luxusním elektromobilům vytváří nový standard trvale udržitelné mobility, oznámila, že dokončila první fázi výstavby svého nového výrobního závodu Lucid AMP-1 (Advanced Manufacturing Plant) v arizonském Casa Grande. V současné době probíhají další přípravné práce spojené s uvedením do provozu, přičemž zahájení výroby nového elektromobilu Lucid Air je naplánované na jaro 2021. Inovativní výrobní závod Lucid AMP-1 je vůbec prvním výrobním závodem určeným čistě pro výrobu elektromobilů v Severní Americe, který byl vybudován na zelené louce a byl navržen tak, aby bylo možné jej do budoucna v případě potřeby rychle a snadno rozšířit. Očekává se, že další fáze výstavby začne na začátku roku 2021 a jejím cílem je spuštění výroby prvního SUV této značky s názvem Project Gravity v roce 2023.

img-responsive

Lucid Air bude plný luxusu a ultramoderních systémů | foto: Lucid Motors

„2. prosince 2019 jsme na 220 hektarovém pozemku v arizonském Casa Grande, kde závod Lucid AMP-1 stojí, poprvé hrábli do země a za méně než rok se nám podařilo na zeleném louce postavit první výrobní závod určený výhradně pro výrobu elektromobilů v Severní Americe," řekl Peter Rawlinson, generální a technický ředitel firmy Lucid Motors. „Úsilí a odhodlání našeho týmu je opravdu mimořádné a již nyní zprovozňujeme inovativní výrobní systém, která nám již za několik málo měsíců umožní zahájit sériovou výrobu nové generace elektromobilů značky Lucid Air."

V rámci příprav na zahájení výroby, ověření inovativních výrobních postupů a odzkoušení špičkového výrobního vybavení, již firma Lucid vyrobila několik plně funkčních beta prototypů svých elektromobilů a v současné době probíhají poslední úpravy před zahájením výroby konečné ověřovací série modelu Lucid Air. Součástí inovativních výrobních systémů firmy Lucid je řada pokročilých a moderních postupů, jako je například používání techniky nýtování a lepení při výrobě karosérií, které nahrazují dříve používané bodové svary při současném zachování pevnosti spojů. Tyto technologie se, mimo jiné, používají v leteckém průmyslu. Výroba elektromobilů, které si objednali první zákazníci bude na této nové výrobní lince v Arizoně zahájena na jaře roku 2021, přičemž počáteční výrobní kapacita pro dodávky na světové trhy je 30.000 kusů ročně. Nejprve bude uspokojována poptávka ze Severní Ameriky. Prvními vyráběnými modely budou Lucid Air Dream Editions, Grand Touring a Touring. Na začátku roku 2020 bude zahájena také výroba modelu Lucid Air Pure, který bude k dispozici za cenu od 69.900 dolarů.

„Při výstavbě tohoto závodu, který jsme vybudovali na zelené louce, jsme postupovali podle několika výrobních filozofií, včetně „připravenosti na budoucnost (Future Ready)" a „včasné dostupnosti (On Time)," řekl Peter Hochholdinger, viceprezident firmy Lucid Motors pro výrobu. „Díky tomu, že jsme věnovali dostatek času kvalitnímu vyprojektování našeho výrobního závodu, ho nyní můžeme rychle rozšiřovat a uspokojovat tak stále rostoucí poptávku zákazníků po moderních elektromobilech."

Posláním společnosti Lucid je podporovat trvale udržitelné způsoby dopravy nabídkou těch nejlepších elektromobilů, které zákazníkům mají nabídnout ty nejlepší dostupné technologie. Prvním modelem této značky bude Lucid Air, špičkový luxusní sedan, který byl vyvinutý v Kalifornii a využívá technologie prověřené automobilovými závody. Tento vůz nabídne také luxusní vnitřní vybavení a kompaktní rozměry, přičemž některé modely vozu Lucid Air budou mít dojezdovou vzdálenost delší než 800 km a dosáhnou zrychlení z 0 na 100 km/h za méně než 2,5 sekundy.

Vytisknout

Diskuze: Dojezd 800 km a zrychlení za 2,5 vteřiny. Na jaře začne montáž luxusního sedanu Lucid Air

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Škoda představila Enyaq iV, svje první čistě elektrické SUV

Pětina Čechů má snít o elektromobilech. Průzkum ukázal, proč je nekupují

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud