PEUGEOT RALLY CUP ODSTARTUJE NA „BOHEMCE“

Radka Matthey, 8. července 2020, 16:42 Google+

Po vynucené a dlouhé pauze se konečně naplno rozjíždí letošní motoristická sezóna. Úvodním podnikem Sonax MČR v rally je nadcházející Rally Bohemia, kde odstartuje také čtvrté pokračování populárního Peugeot Rally Cupu. V roce 2020 cupové posádky v České republice naposledy pojedou s vozem Peugeot 208 R2, který v následující sezóně vystřídá jeho nástupce - Peugeot 208 Rally 4. Tento speciál vychází z nového sériového modelu Peugeot 208, který byl nedávno oceněn titulem evropské Auto roku 2020.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Peugeot 208 Rally 4

Peugeot 208 Rally 4 | foto: Peugeot ČR

Sdílejte článek

Do úvodního podniku odstartuje minimálně sedm posádek seriálu Peugeot Rally Cup a budou to především nové tváře. Mezi nejvíce sledované debutanty bude patřit zejména Dominik Stříteský s velezkušeným Ondřejem Krajčou v roli navigátora. Dalšími nováčky v cupu bude Lukáš Krupička s Janem Ryšánkem, Jan Ludvíček s Janou Slukovou a David Soldát s Janem Winzigem. Po delší pauze se vrací Lumír Firla s Michalem Večerkou a na svoji domácí soutěž nastoupí také Dominik Brož s Petrem Těšínským. Chybět nebudou loňští juniorští mistři „dvoukolek“ – Jiří Pohlídal a Jan Kubala.

Na startovní rampě tentokrát neuvidíme úřadující mistry ČR ve dvoukolkách a vítěze Peugeot Rally Cupu 2019 – Reného Dohnala s Romanem Švecem. Nicméně do pátečního shakedownu tato dvojice přece jen vyrazí. René Dohnal fanouškům krátce představí nový speciál z dílen Peugeot Sportu, zbrusu nový Peugeot 208 Rally 4. Je neskutečné, že se souhrou mnoha okolností dostaly první dva zákaznické vozy právě do České republiky. První z nich, s výrobním číslem 03, přivezl před týdnem Minařík Racing a právě tento vůz odjede premiérové prezentační jízdy na autodromu v Sosnové.  „Hodně dlouho jsme pracovali na tom, abychom novou dvěstěosmičku dostali co nejdříve. Stálo nás to spoustu úsilí a jsem rád, že to nakonec vyšlo. Nicméně nás mrzí, že jsme auto přivezli jen před pár dny a nestihneme ho stoprocentně připravit na Bohemku, kterou s ním měl jet René Dohnal. Auto jsme dostali v šotolinové verzi, takže jsme ho museli přestavět na asfaltovou variantu. I když jsme pracovali každý den dlouho do noci, pár dní nám bude chybět. Nakonec jsme se ale dohodli, že odjedeme pár jízd v rámci pátečního shakedownu a náš nový vůz ukážeme alespoň touto cestou,“ komentuje nový přírůstek do své stáje Lubomír Minařík.

Druhým speciálem Peugeot 208 Rally 4 disponuje tým Brynda Racing a také „nulačtyřku“ uvidíme brzy v plném nasazení.

Nový Peugeot 208 Rally 4 je podle prvních ohlasů velmi agilním vozem a několik zahraničních jezdců dokonce odsunulo plánované ukončení své kariéry po prvních testovacích kilometrech s tímto speciálem, který nahradí současné „dvěstěosmičky“ ve všech evropských 208 cupech. „Nový Peugeot 208 Rally 4 je v Česku dřív, než jsme čekali, nicméně právě včas na předpremiéru na soutěži, která bude v tomto roce zřejmě nejsledovanější rally u nás. Jsem rád, že oba nové speciály vlastněné českými týmy dostanou už se letos příležitost ukázat, co v nich je, a přesvědčí i další týmy, aby si tento vůz pořídily pro příští cupovou sezónu. Věřím, že nová 208 Rally 4 naváže na sportovní i prodejní úspěchy svého předchůdce,“ očekává od nového speciálu ředitel značky Peugeot v ČR – Marco Venturini.

Na Rally Bohemia uvidí diváci několik generací a variant soutěžních speciálů se znakem lva na kapotě. Mimo současných cupových „dvěstěosmiček“ a jejich nástupce se v rámci Eco Rally představí také elektrická verze Peugeot e-208. Příznivce rallysportu určitě potěší také nestárnoucí Štěpán Vojtěch s legendární 206 WRC, která se do historie automobilových soutěží zapsala nesmazatelným písmem.

Vytisknout

Diskuze: PEUGEOT RALLY CUP ODSTARTUJE NA „BOHEMCE“

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Valašská Rally (CZE)

Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

Kohn, Filip

Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally - fotogalerie Kuby Machálka

Valašská Rally (CZE)

Valaška láká do ValMezu už na sobotu

Březík, Adam - Krajča, Ondřej

Samohýl Škoda Team přezbrojil na Škodu Fabia RS Rally2

Rallysprint Halenkovice (CZE)

Rallysprint Halenkovice

reklama

Doporučujeme

Vančík Motorsport

Vančík Motorsport na (re)startu sezóny 2020

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Spokojenost i rozpaky u Samohýl Škoda Teamu po Valašce

  2. Filip Kohn v Maďarsku vítězný, nyní jej čeká Rally Croatia

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud