Barumka přišla s novou technologickou novinkou

Roman Ordelt, 21. srpna 2018, 08:05 Google+

Webová mapová aplikace Barum Czech Rally Zlín je první aplikací svého druhu použitá pro účely rally. Aplikace zobrazuje rychlostní zkoušky, divácká místa a jiné body zájmu. Člověk se může podívat na rychlostní zkoušky odkudkoliv na světě, a to buď u sebe na telefonu nebo na počítači. V aplikaci lze nalézt také vybrané restaurace a ubytování. Dále poté v menu aplikace lze libovolně zapínat a vypínat jednotlivé vrstvy a podkladové mapy. Ve spodní části menu se nachází odkazy na online výsledky, časový harmonogram a seznam přihlášených posádek.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barum Czech Rally Zlín (CZE) | foto: www.barum.rally.cz

Sdílejte článek

“Vytvořit webovou mapovou aplikaci, která by posloužila především divákům mě napadlo již v loňském roce, ale neměl jsem ještě potřebné znalosti k tomu, abych mohl projekt realizovat. Na jaře letošního roku jsem se proto intenzivně věnoval technologiím, které by mi umožnili něco takového vytvořit. Jelikož jsem spíše kartografem než programátorem, protože na katedře geoinformatiky Univerzity Palackého v Olomouci se věnuji spíše mapám, jsem pro projekt hledal někoho, kdo by mi pomohl s programováním aplikace. Mým kolegou se stal bývalý spolužák z otrokovického gymnázia Adam Hemžal, který v současné době studuje informační technologie na VŠE v Praze,“ uvedl Martin Gabryš.

Prototyp webové mapové aplikace vznikl nejprve v rámci semestrální práce ve škole v Olomouci. Následujícím a nejdůležitějším krokem bylo dostat prototyp na sekretariát Barum rally. “S pomocí starosty obce Žlutavy pana Koláře se mně podařilo dostat se na sekretariát Barum rally a zde představit prototyp webových map. Následně pan Regner i jeho syn dali této mapě zelenou,“ pověděl Gabryš. Před oběma studenty se objevila velká výzva. Naplnit prototyp mapy daty pro rok 2018 a zároveň vylepšit jeji funkcionalitu tak, aby uživatel s novou mapou pracoval intuitivně. “Webovou mapu jsme tvořili tak, že Martin zpracovával data, které mu poskytl tým Barum rally. Já jsem data vkládal do mapy a psal funkcionalitu aplikace,” upřesnil Adam Hemžal.

Webová mapová aplikace byla vypuštěna do světa 13. srpna 2018. Barum Czech Rally Zlín o tom informovala na svém facebookovém profilu, kde informace o webových mapách sklidila pozitivní ohlas. Aplikace je dohledatelná na odkaze www.czechrally.com/map nebo rovněž v divácké sekci v rámci map rychlostních zkoušek. “Pro mě to byl zatím jeden z nejnáročnějších projektů. Pracovali jsme i o víkendech, abychom stihli aplikaci spustit včas. Nakonec se to všechno povedlo, a to hlavně díky rychlé a bezproblémové komunikaci s vedením Barum Czech Rally Zlín a s mým kolegou Martinem Gabryšem, který celý projekt vymyslel,” vysvětlil Hemžal.

“Na Barum rally jsem každý rok již od svých dětských let. Podílet se na práci pro barumku bylo splnění mého snu. Doufám, že mapa dobře poslouží a to nejen divákům. Do budoucna rádi uvítáme jakékoliv připomínky na zlepšení. Děkujeme vedení Barum rally za příležitost pro realizaci tohoto projektu a doufáme, že v příštím roce navážeme na úspěšnou spolupráci,” uzavřel Martin Gabryš. Případné připomínky k aplikaci směřujte na mailovou adresu m.gabrys@seznam.cz 

Vytisknout

Diskuze: Barumka přišla s novou technologickou novinkou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Krásné bugatky zaburácí opět městem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud