Ambasadoři CER Enge – Šťovíček na Pražském Rallysprintu

RallyZone.cz, 25. listopadu 2022, 19:15 Google+

Prezident Autoklubu České republiky a člen Světové rady motorsportu Mezinárodní automobilové federace FIA Jan Šťovíček bude startovat na XXVII. TipCars Pražském Rallysprintu jako spolujezdec Tomáše Engeho. S legendárním automobilovým závodníkem, prvním a dosud jediným českým jezdcem ve formuli 1, budou ambasadory podniku mistrovství světa v rally, který se u nás pojede v příštím roce!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Archiv jezdce

Sdílejte článek

Central European Rally se uskuteční na území České republiky, Německa a Rakouska poslední říjnový víkend. Přestože se o historicky prvním závodě světového šampionátu v rally u nás proslýchá už nějakou dobu, definitivně byl potvrzen schválením kalendáře FIA World Rally Championship 2023. Uzávěrka elektronického hlasování Světové rady motorsportu FIA byla právě dnes. Bližší informace budou oznámeny na tiskové konferenci, která se koná v pondělí 28. listopadu 2022 ve 12.00 hodin v Autoklubu ČR.

Škoda Fabia Rally2 evo v barvách Liqui Moly a s logem Central European Rally je připravena. „Vyměnil jsem Lucku (sestra Tomáše – pozn. aut.) za nového spolujezdce,“ začal zvesela Tomáš Enge. „Teď vážně, moc si vážím toho, jaký kus práce odvádí pan Šťovíček v Autoklubu a ve Světové radě motorsportu, co dělá, je excelentní. Takže vzhledem k tomu, koho povezu, pojedu možná trochu opatrněji, ale i tak chci, aby z toho měl parádní zážitek. Co se týká mých ambicí, já už tenhle závod vyhrál v roce 2003, letos to bude zejména pro diváky. A až v průběhu závodu uvidím, jak se situace bude vyvíjet, jestli zabojujeme o výsledek,“ prozradil Tomáš Enge své plány do Pražského Rallysprintu. „Podle toho, jak Tomáš náš start bere vážně a jak svědomitě se připravuje, se mi zdá, že v něm bouchly saze a pojede ´hranu´,“ s potutelným úsměvem prozradil Jan Šťovíček.

„Moje letošní sezóna, která by se neobešla bez podpory mých dlouhodobých partnerů, díky kterým můžeme i tento projekt ambasadorství realizovat, se primárně soustředila na vývoj a výchovu mladých jezdců v reálném závodění, ale i v esportu. Byla okořeněna mým prvním startem v královské kategorii autokrosu při závodech v Přerově, kde jsem se dokázal probojovat do finále. A jsem moc rád, že se mohu stát ambasadorem historicky prvního podniku mistrovství světa v rally, který se zčásti pojede u nás. Pro domácí fanoušky skvělá příležitost. Už se na to všichni hrozně moc těšíme!“ vzkázal Tomáš Enge. „Je obrovským úspěchem, že se nám podařilo závod s našimi německými a rakouskými kolegy připravit a prosadit do kalendáře mistrovství světa v rally 2023. A Praha by v programu Central European Rally neměla chybět, proto o ní chceme dát příznivcům vědět právě na Pražském Rallysprintu,“ zdůvodnil Jan Šťovíček.  

 

Jakub Schimmer

PR a média - sport

 

Vytisknout

Diskuze: Ambasadoři CER Enge – Šťovíček na Pražském Rallysprintu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Rentor RallyCup Bochoř

Rentor RallyCup v Přerově

Rally Morava (CZE)

Martin Lehký: „Závodění mi dělá hezčí den a hezčí život.“

Valašská Rally (CZE)

Valašská rally ValMez letos otevře seriál sprintrally

Kohn, Filip

Švédská houpačka pro FilipaKohna a Toma Woodburna

Dohnal, René - Švec, Roman

Šampión ERT René Dohnal se vrací na české tratě

Rally Kopná (CZE)

Michal Kolář: „Do nové sezony s novým vozem.“

reklama

Doporučujeme

Barum Czech Rally Zlín (CZE)

Barumka se pojede v evropském šampionátu o týden dříve

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud