Dunlop SP Sport Maxx GT přichází na trh

Martin Hájek, 14. března 2007, 15:42 Google+

Dunlop dnes představil SP Sport Maxx GT, novou vysoce výkonnou pneumatiku poskytující vynikající přilnavost a přesnost při řízení, perfektní stabilitu při vysokých rychlostech a zatáčení a skvělou ovladatelnost – to vše v kombinaci s výjimečnou reakcí na řízení.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
C-Airscape

C-Airscape | foto: GoodYear Dunlop Europe

Sdílejte článek

Pneumatika Dunlop SP Sport Maxx GT je navržena jak pro extrémně sportovní automobily, tak pro sportovní výkon osobních automobilů a nabízí skvělé vlastnosti na suchých površích a vynikající reakci na řízení při maximalizaci kontroly pro vzrušující jízdu. 

Srovnání brzdných vlastností a ovladatelnosti pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx GT
s jinými pneumatikami nenechává konkurenci v klidu. Ať už testujeme brzdění na suchu nebo na mokru, řízení nebo ovladatelnost, testy pneumatiky ukazují, že Dunlop SP Sport Maxx GT překonává své konkurenty. Složení běhounu inspirované závodní běhounovou směsí s obsahem siliky posiluje vlastnosti pneumatiky bez kompromisů v oblasti přilnavosti na mokru, suchu, výkonu za mokra nebo kilometrovém proběhu. Navíc plošší kontaktní plocha vnějších oblastí běhounu poskytuje lepší zpětnou reakci na řízení, obzvláště při jízdě do zatáček.

„Dunlop vyvíjí pneumatiky určené pro experty na řízení a vášnivé řidiče. Pro ty, kteří očekávají vynikající ovladatelnost zaručující jedinečné potěšení z jízdy, máme nyní v naší nabídce SP Sport Maxx GT, tu pravou pneumatiku se skvělou výkonností. Tato pneumatika umožňuje řidičům posunout jejich hranice o trochu dále,” řekl Frédéric Schilling, Brand Director of Dunlop Europe, Middle East and Africa.

Sofistikovaná multiprofilová technologie běhounu (MRT) vede k vylepšeným schopnostem přilnavosti nové pneumatiky Dunlop SP Sport Maxx GT.

MRT umožňuje výjimečně přesné vypočítání kontury tvaru běhounu. Čím přesnější tvar běhounu je vypočítán, tím více homogenní se stává rozložení tlaku na styčnou plochu pneumatiky a čím rovnoměrnější je rozložení tlaku, tím dochází ke kontaktu větší části pneumatiky s vozovkou.

Tato větší kontaktní plocha zlepšuje ovladatelnost na suchu. Vylepšené rozložení tlaku také usnadňuje hladký přechod od přímé jízdy k zatáčení. Největší výhody MRT se projevují, když pneumatika pracuje v extrémních podmínkách – při zatáčení a ve vysokých rychlostech. MRT také zajišťuje přesnou reakci na řízení, což umožňuje řidiči rychleji reagovat.

Zatímco MRT zajišťuje přilnavost a stabilitu, unikátní technologie hybridního bezešvého pásu – vytvořená z velmi pevných a žáruvzdorných materiálů – limituje deformace pneumatiky, které mohou být způsobeny při jízdě ve vysokých rychlostech. Speciálně optimalizovaný dezén nabízí nepřekonatelné jízdní vlastnosti. Tuhá, široká vnitřní ramena a pevná žebra zlepšují přilnavost a stabilitu pneumatiky, zatímco přímé drážky a středové žebro jsou vytvořeny tak, aby pneumatika odolala manévrům při vysokých rychlostech. Strategicky umístěné bloky na vnější straně běhounu dodávají pneumatice stabilitu při jízdě do zatáček.

Od svého uvedení byla pneumatika Dunlop SP Sport Maxx, předchůdkyně nové Sport
Maxx GT, rozsáhle testována a slavila úspěchy po celém světě, což následně upevnilo pozici pneumatik Dunlop v luxusním sportovním výkonnostním segmentu. Dunlop je celosvětově klasifikován jako jeden z nejlepších výrobců originálního příslušenství. Navíc tato pneumatika prokázala svoje schopnosti na prestižním německém šampionátu cestovních automobilů „Deutsche Tourenwagen Masters“ (DTM), jehož výhradním dodavatelem pneumatik je právě Dunlop. Pneumatika Dunlop SP Sport Maxx je uznávána v mnoha významných automobilových časopisech a získala si vynikající pověst i mezi výrobci automobilů.

Nová SP Sport Maxx GT je vhodná pro automobily v rozpětí od Lamborghini až k Mini a umožňuje vášnivým řidičům využívat každý den pravou závodní technologii.

Rozměrová řada:
235/40Z R18 (95Y) XL
245/40Z R18 (97Y) XL
255/35Z R18 (94Y) XL
285/35Z R18 (101Y) XL
235/35Z R19 ZR XL
255/40Z R19 ZR XL
285/35Z R19 ZR
295/30Z R19 (100Y) XL

Tisková zpráva Goodyear Dunlop Tires Czech

Vytisknout

Diskuze: Dunlop SP Sport Maxx GT přichází na trh

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Roadster

Dveře LSD pro Smart roadster

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud