Sava Perfecta: Vydrží déle a doveze vás dále

ar1, 23. března 2006, 16:44 Google+

Sava, přední středoevropský výrobce pneumatik, představuje novou řadu letních pneumatik pro osobní automobily a MPV.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Perfecta

Perfecta | foto: GoodYear Dunlop Europe

Sdílejte článek

Sava Perfecta bude k dostání v nových oblíbených rozměrech a nabídne delší životnost, bezpečnost a spolehlivost za konkurenceschopnou cenu.

Hlavní předností pneumatiky Sava Perfecta je delší kilometrový proběh. Dalšími výhodami jsou kratší brzdná dráha na mokru, menší riziko aquaplaningu, lepší ovladatelnost a nižší hlučnost.

Koos Nooi, ředitel značky Sava pro Evropu, Střední východ a Afriku, uvedl: "Sava Perfecta zcela splňuje požadavky možná největšího evropského segmentu trhu s pneumatikami, protože je navržena tak, aby odpovídala nárokům racionálně a bezpečně smýšlejících řidičů kompaktních automobilů a MPV. Testovali jsme ji společně s konkurenty, jež by měla porazit, a Sava Perfecta dosáhla všech parametrů, které jsme pro ni stanovili."

Vysoký kilometrový proběh se odráží v příznivém poměru užitné hodnoty a ceny. Optimalizovaný čtyřžebrový dezén dosahuje mnohem lepšího rozložení tlaku ve stopě, což snižuje opotřebení pneumatiky. Ale nejen to, stopa je širší, čímž do styku s vozovkou přichází větší část běhounu, více se tak prodlužuje životnost pneumatiky a zlepšují se její záběrové schopnosti za všech podmínek.
Výkonnost pneumatiky s novým dezénem a s větší stopou je také vylepšena inovovanou běhounovou směsí. Ta má vyšší odolnost proti otěru, což znamená více ujetých kilometrů bez kompromisu na záběrových vlastnostech pneumatiky na suchém i mokrém povrchu.

Na mokrém povrchu jsou nejdůležitější dvě kritéria - brzdné schopnosti a odolnost proti aquaplaningu. V obou ohledech Sava Perfecta nabízí špičkové výsledky. Tomu napomáhá jak směs a profil pneumatiky, tak rovněž nové bloky s větším množstvím záběrových hran, které zajišťují lepší záběr a zkracují brzdnou dráhu na mokru.

Nový dezén obsahuje prvky zlepšující odolnost proti aquaplaningu a omezující riziko vzniku této nebezpečné situace. Použity jsou tři různé typy drážek:
· široké obvodové drážky dovolující proudění vody přirozenou cestou
· příčné drážky vylepšující účinné odvádění vody z ramenní oblasti
· nově navržené "bumerangové" drážky odvádějící vodu nahromaděnou pod stopou pneumatiky

Dalším důležitým bezpečnostním kritériem je ovladatelnost. Nová Sava Perfecta je navržena a zkonstruována tak, aby řidiči poskytovala lepší kontrolu a ovladatelnost automobilu. Celá konstrukce pláště Sava Perfecta je pečlivě vyvinuta s ohledem na optimální odolnost kostry a v kombinaci s novým profilem pneumatiky je výsledkem lepší charakteristika ovládání. Tužší dezén je důsledkem speciálně tvarovaných šikmých přemostění mezi jednotlivými bloky dezénu. Tím je zajištěna stálost kontaktní plochy mezi pneumatikou a vozovkou i při ostrém projíždění zatáček. Rovněž velké ramenní bloky zvyšují tuhost dezénu a schopnost přenášet boční síly v zatáčkách, především při větším zatížení.

Zanedbatelný rozhodně není ani jízdní komfort a právě nižší úroveň produkovaného hluku je dalším kladem pneumatiky Sava Perfecta. Rozdílné umístění bloků a jejich různá velikost vytvářejí hluk v širokém spektru frekvencí. Takto optimalizované rozmístění dezénových bloků způsobuje, že bloky přicházejí do kontaktu s povrchem vozovky v různých okamžicích, což redukuje výslednou úroveň produkovaného hluku a jízda je tišší.

Nová Sava Perfecta je nabízena ve 21 různých rozměrech určených pro většinu oblíbených automobilů a MPV. Díky dalším 14 rozměrům, které jsou již k dispozici v jiných dezénech, pokrývá Sava více než 96 % potenciální poptávky standardních letních pneumatik na evropském trhu. Stručně řečeno - Sava Perfecta nabízí delší životnost, lepší brzdné schopnosti za mokra, nižší riziko aquaplaningu, jednodušší ovladatelnost, a to vše za přijatelnou cenu.

Goodyear Dunlop Tires Czech

Vytisknout

Diskuze: Sava Perfecta: Vydrží déle a doveze vás dále

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

R10

Vznětové Audi R10 TDI triumfovalo v Sebringu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud