Nový McLaren GT kombinuje výkony supersportu s nebývalým komfortem a praktičností

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 15. května 2019, 16:30 Google+

Nový model automobilky McLaren přináší svěží vítr do segmentu tradičních Grand Tourerů, neboť v sobě kombinuje to nejlepší ze světa GT a Supersportů. Může se pochlubit lehkou karoserií, výkonným dvakrát přeplňovaným motorem V8 a nebývale prostornou a pohodlnou kabinou. A to vše při zachování výkonu ze světa Supersportů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
McLaren GT

McLaren GT | foto: McLaren

Sdílejte článek

Nový McLarenGT přináší svěží vítr do portfolia celé automobilky. Cílí totiž na zcela novou skupinu zákazníků, kteří hledají automobil kombinující pohodlí prostornost a na dlouhých cestách s vysokým výkonem. A právě takovým vozem by GT mělo být, neboť je podle slov automobilky lehčí, rychlejší a citlivější než kterékoliv jiné auto v tomto segmentu.

Základem vozu je karbonový monokok „MonoCell II-T," který se může pochlubit výtečným poměrem tuhosti, odolnosti a také hmotnosti. Ostatně váha celého vozu se zastavila na hodnotě 1 530 kilogramů, což je více než slušná hodnota. Zvláště přihlédneme li k prémiovému zpracování vozu a jeho nezvyklé praktičnosti.

Začněme třeba u zavazadlového prostoru pod zadním proskleným víkem, který se může pochlubit objemem 420 litrů. Kryt je přitom vybaven funkcí soft-close a může být i dovybaven elektrickým ovládáním. Vpředu pak nalezneme další úložný prostor, tentokrát o objemu 150 litrů. Dohromady tak GT nabídne až 570 litrů, což je na tento typ stroje opět vynikající hodnota.

Aby bylo možné maximalizovat objem zadního zavazadlového prostoru, umístili technici dvakrát přeplňovaný 4.0 litrový motor V8 i výfukový systém co nejníže to šlo, čímž jistě pozitivně ovlivnily i těžiště vozu. Vůz nabídne výkon 462 kW (628 koní) a točivý moment 630 Nm. Pohonná jednotka je spojena se sedmistupňovou dvospojkovou převodovkou, se kterou dokáže GT akcelerovat z 0 na 100 km/h během pouhých 3.2 sekundy. Možná ještě důležitější je však skutečnost, že vůz nabízí většinu točivého momentu již v rozmezí 3 000 až 7 250 ot./min., takže je připraven prudce akcelerovat téměř kdykoliv.

McLaren GT však není jen o rychlosti, ale také o pohodlí a luxusu. Pocit z obojího na vás přitom dýchne již po prvním pohledu do kabiny, která nabízí snad vše, co si můžete na dlouhých cestách přát. Elektricky nastavitelné sedačky s vyhříváním jsou dnes již téměř povinností, McLaren však přidal ještě speciální oporu pro ramena a záda, což ocení zejména praví dálkoví cestovatelé.

V kabině však nechybí ani „dosud nejsofistikovanější infotainment ve voze McLaren", ambientní osvětlení, prémiový audio-systém Bowers & Wilkins s možností přikoupení karbonového subwooferu a kevlarových středových reproduktorů nebo možnost připlatit si za elektrochromatické střešní okno, které nahrazuje standardní černý karbonový panel.

zdroj: youtube.com

Vyšší komfort na cestách by měla poskytnout také zcela nová uložení motoru, která jsou oproti modelu 600LT zhruba o polovinu měkčí. To by mělo zajistit minimalizování přenosu vibrací a hluku šasi do kabiny. McLaren také GTčku nadělil podvozek inspirovaný modelem 720S a jeho systémem Optimal Control Theory. Pomocí různých senzorů by tak vůz měl být schopen přečíst silnici před vozem, odhadnout co se bude dít a během dvou milisekund upravit tlumiče. O třech jízdních režimech Comfort, Sport a Track už pak asi ani nemá smysl více psát.

Nový McLaren GT, který představuje jeden z mnoha chystaných nových modelů v ofenzívě pro rok 2025, zkrátka podle parametrů vypadá jako velice schopný stroj. První kusy by se měly k dealerům a potažmo i zákazníkům začít dostávat ještě před koncem tohoto roku, přičemž cena začíná od částky 210 000 dolarů, tedy cca 4,8 milionu korun.

Vytisknout

Diskuze: Nový McLaren GT kombinuje výkony supersportu s nebývalým komfortem a praktičností

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Škoda Fabia se stala zákaznicky nejoblíbenějším modelem v segmentu malých vozů. Populární hatchback získal cenu J.D. Power Award v této třídě už v letech 2015 a 2016.

Škoda zabodovala v prestižní německé anketě spolehlivosti a spokojenosti - a to…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud