Hyundai představuje Tucson N Line, sportovně laděné SUV nabídne i hybrid o výkonu až 185 koní

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 21. března 2019, 13:33 Google+

Hyundai Motor rozšiřuje nabídku atraktivních verzí N Line na evropském trhu o nový Tucson N Line, který je zároveň prvním SUV se sportovním vzhledem a jízdními vlastnostmi N Line. Nový model kombinuje ikonickou odolnost, bezpečnost a komfort Tucsonu s dynamickým stylem a charakterem verzí N Line.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Hyundai Tucson N Line

Hyundai Tucson N Line | foto: Hyundai

Sdílejte článek

Hyundai v roce 2018 úspěšně uvedl stupeň výbavy N Line v modelové řadě i30 a nyní přidává další dynamickou verzi: „Hyundai s novým modelem Tucson N Line poskytuje sportovní styl a atmosféru zákazníkům, kteří chtějí také všestrannost a komfort SUV,“ říká Andreas-Christoph Hofmann, viceprezident společnosti Hyundai Motor Europe, odpovědný za marketing a produkt. „Tucson je naším nejprodávanějším modelem v Evropě a tvoří srdce naší značky, takže jsme nadšeni, že můžeme našim zákazníkům v tomto segmentu představit charakter N Line.“

Nový Tucson N Line, nabízený se třemi verzemi motoru s pohonem předních nebo všech kol, je rodinným automobilem, který vychází vstříc požadavkům ještě náročnějších a individuálně orientovaných spotřebitelů na každodenní mobilitu.

Hyundai nyní kromě vznětového motoru 2.0 CRDi 48V, představeného v roce 2018 pro nový Tucson, zkombinoval hospodárnou a pohotovou techniku částečně hybridního pohonu s napětím 48 V také se vznětovým motorem 1.6 CRDi o výkonu 100 kW/136 k, jehož spotřeba paliva byla snížena až o 7 % (podle nové metodiky měření WLTP). V dosud zohledňovaném kombinovaném cyklu EU 2.0 činí snížení spotřeby dokonce až 11 %.

Částečně hybridní pohon je součástí globálního úsilí značky Hyundai o zvyšování hospodárnosti a větší ohleduplnosti k životnímu prostředí. Hybridní systém je tvořen akumulátory Li-Poly s napětím 48 V a kapacitou 0,44 kWh, zařízením MHSG (Mild Hybrid Starter Generator) s funkcemi generátoru a spouštěče, nízkonapěťovým měničem LDC (Low Voltage DC/DC) a invertorem. Hyundai díky tomuto systému s napětím 48 V dokázal snížit u nového modelu Tucson spotřebu paliva a emise CO2 (podle nové metodiky měření WLTP) až o 7 %. V dosud zohledňovaném kombinovaném cyklu EU 2.0 činí snížení spotřeby dokonce až 11 %.

Motor 2.0 CRDi 48V s částečně hybridním systémem nabízí nejvyšší výkon 136 kW/185 k, a je tak nejvýkonnější verzí pohonu pro nový model Tucson. Další jednotkou s rozsáhle vyváženými vlastnostmi je zážehový motor 1.6 T-GDi o výkonu 130 kW/177 k. Všechny motory splňují již s předstihem novou emisní normu Euro 6d Temp, která vstoupí v platnost až od 1. září 2019.

Více než nový vzhled: Sportovní jízdní vlastnosti N Line díky optimalizovanému podvozku a řízení

Tucson N Line je jedinečnou kombinací rodinného SUV a sportovního ducha, inspirovaného značkou N. Nový stupeň výbavy zahrnuje vnější a vnitřní prvky v pojetí N, charakteristické pro řadu vysokovýkonných modelů Hyundai. Dynamické stylistické prvky jsou u verzí s přeplňovaným zážehovým motorem a nejvýkonnějším turbodieselem doplněny optimalizovaným elektrickým posilovačem řízení MDPS (Motor Driven Power Steering) a vylepšeným nastavením podvozku, díky němuž si mohou zákazníci užívat ještě sportovnější jízdu. Vinuté pružiny těchto vrcholných verzí Tucson N Line jsou o 5 % tužší vzadu a o 8 % vpředu. Změny softwaru elektrického posilovače řízení navíc přispívají k bezprostřednějším reakcím a lineárnější charakteristice.

Nově navržené nárazníky a tmavá mřížka masky chladiče s tmavě chromovaným rámečkem zanechávají silný první dojem. Sportovní charakter vozu umocňují také tmavá 19“ kola z lehké slitiny společně s leskle černými kryty vnějších zpětných zrcátek a zadním spoilerem. Dynamičtější vzhled modelu Tucson N Line vytvářejí také světlomety s černými vnitřními plochami, světla pro denní svícení LED s jedinečným designem a tmavé okenní lišty v kombinaci s klikami dveří v barvě karoserie.

zdroj: youtube.com

V interiéru si mohou zákazníci užívat sportovních sedadel N, čalouněných kombinací kůže a semiše a červeného ozdobného prošívání na volantu a sedadlech. Součástí výbavy N Line jsou také hliníkové pedály a řadicí páka N obšitá kůží s červeným ozdobným prvkem.

Nový Tucson N Line byl navržen a testován v Evropě. Stejně jako všechny ostatní modely Hyundai N a N Line je vyráběn v Nošovicích u Frýdku-Místku. Na evropském trhu je nabízen s paletou devíti různých barev laků karoserie.

Vytisknout

Diskuze: Hyundai představuje Tucson N Line, sportovně laděné SUV nabídne i hybrid o výkonu až 185 koní

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Legendární Škoda Octavia slaví 60. výročí

Nová Škoda Octavia dorazí ještě letos, oslaví tak 60. výročí modelu

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud