Vše, co jste dosud nevěděli o novém DS 3 Crossback

-jka / AutoRoad.cz, 14. září 2018, 13:12 Google+

Nový DS 3 Crossback je elegantní a přitažlivý. Zákazníky se však pokusí zaujmout nejen propracovaným vzhledem, ale například i nabídkou pohonných jednotek, ve které nechybí ani 100% elektrická varianta. Nová technologická platforma navíc umožní vozu nabídnout hned několik novinek, jako například světlomety DS Matrix LED Vision, schované kliky dveří a zdigitalizované místo řidiče.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
DS 3 CROSSBACK

DS 3 CROSSBACK | foto: DS Automobiles

Sdílejte článek

Z výrazné propracované masky chladiče DS Wings, světel pro denní svícení s vertikálními LED diodami s perlovým motivem a úzkých světlometů DS Matrix LED Vision čiší moderní vzhled. Výsledný dojem posilují velkorysé tvary horizontální kapoty. U automobilu byl kladen maximální důraz na detail, což dávají najevo například neviditelné okenní lišty a zalícované kliky dveří.

Kliky dveří tvořící jednu rovinu s plochou dveří přidávají vozu na elegantním a technologickém vzhledu. V předpremiéře se objevily na začátku léta v dream-caru DS X E-Tense, jde o exkluzivní technologii, která se u této úrovně výbavy běžně nepoužívá. Jejich princip je jednoduchý: kliky se objeví, jakmile je uživatelé potřebují, jinak se skryjí v karoserii. Díky inovativnímu systému hands-free přístupu a startování Proximity se navíc stačí k vozu přiblížit do vzdálenosti 1,5 metru a vůz se odemkne, všechny 4 kliky se automaticky vysunou a stačí jen otevřít dveře a nasednout. Při vzdálení se od vozu se kliky zasunou zpět a vůz se automaticky uzamkne.

Možnosti personalizace jsou maximální a vše začíná u exteriéru: 10 stylů kol, 10 odstínů karoserie včetně nového odstínu Bleu Millenium z dream-caru DS X E-Tense a 3 odstíny střechy vytváří základ personalizace vozu. K dispozici je tedy obrovské množství kombinací dle osobního vkusu. Zlatým hřebem této personalizace je 5 stylů interiéru, tzv. 5 Inspirací DS – DS Montmartre, DS Bastille, DS Performance Line, DS Rivoli, DS Opéra – a v limitované edici při uvedení vozu na trh také La Première. 

Zvenku automobil doplňují specifické detaily, jako je podpis na kapotě a prahové liště dveří nebo přední a zadní dekorativní prvky, které mohou být z lesklého, matného nebo třpytivě černého texturovaného kovu. 

Komfort ve všech směrech

Vše začíná komfortem sedadel: sedadla řidiče a spolujezdce s výborným bočním vedením jsou nově zpracovány, byla u nich použita pěna s dvojí hustotou pro dokonalou oporu těla. V nabídce je rovněž elektrické ovládání a vyhřívání. Při jízdě se přidává vynikající vibrační komfort, který zaručuje nová platforma vozu, obzvlášť velká pozornost byla věnována i akustice.

Benzínový, naftový nebo elektromotor?

Je to první vůz svého stylu, který bude od druhé poloviny roku 2019 nabízet i 100 % elektrický vůz s dojezdem 300 km (cyklus WLTP, norma 2019), což odpovídá 450 km (cyklus NEDC) a možností dobít baterii na 80 % během 30 minut. Vůz si zároveň zachovává i prostornost, neboť baterie bude důmyslně zabudovaná pod platformu, a slibuje větší požitek z řízení, v němž se spojuje pružnost, dynamika a ticho.

Vůz ale může být vybaven i benzínovým motorem PureTech 155 k spojeným s osmistupňovou automatickou převodovkou EAT8. Nabídku benzínových motorů, které splňují nejnovější emisní normy Euro 6.3, doplňují dva další motory PureTech o výkonu 130 a 100 k. V nabídce budou i dva dieselové motory Euro 6.2 BlueHDi o výkonu 130 a 100 k.

Technologické novinky zajistí přítomnost podpůrného prvku řízení DS Drive Assist, DS Par Pilot a funkce Active Safety Brake. 

DS 3 Crossback bude poprvé k vidění na Pařížském autosalonu již na začátku října 2018. S jeho uvedením na trh se v ČR počítá v první polovině roku 2019.

Vytisknout

Diskuze: Vše, co jste dosud nevěděli o novém DS 3 Crossback

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

VNIITE PT

Zapomenutá chlouba SSSR? Tohle taxi mělo přinést revoluci

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud