Volkswagen představil nejrychlejší Golf historie, GTI TCR vyrazí na silnice snad ještě letos

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 10. května 2018, 15:01 Google+

Začala se psát nová kapitola v historii modelu Golf GTI. Jürgen Stackmann, člen představenstva společnosti Volkswagen AG, odpovědný za prodej, odhalil ve světové premiéře studii Golf GTI TCR Concept o výkonu 213 kW/290 k1, silniční verzi stejnojmenného závodního vozu pro mezinárodní seriál okruhových závodů TCR. Premiéra se uskutečnila dnes v rámci legendárního Setkání GTI v rakouském městě Reifnitz na břehu jezera Wörthersee. Jürgen Stackmann k tomu říká: „Aktuálně je Golf GTI TCR Concept – atlet odvozený z motoristického sportu – studií. My však chceme, aby se toto vizionářské GTI stalo na konci letošního roku skutečností.“

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Studie Golf GTI TCR Concept

Studie Golf GTI TCR Concept | foto: Volkswagen

Sdílejte článek

Design, výkony a provozní vlastnosti studie Golf GTI TCR Concept odpovídají čistokrevnému sportovnímu vozu. Maximální točivý moment přeplňovaného motoru, 370 N.m, je přenášen na přední nápravu již od pouhých 1600 min-1, a to prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky DSG a uzávěrky diferenciálu přední nápravy. Nejvyšší rychlost sériové verze bude elektronicky omezena na 250 km/h, na přání však může být deaktivací funkce elektronického omezovače zvýšena na 264 km/h. Tento Golf se tak stane nejrychlejší verzí v aktuální nabídce modelu GTI.

K mimořádně sportovnímu charakteru nového modelu značky Volkswagen přispívá mnoho individuálních prvků výbavy. Budoucí sériová verze bude vyjíždět z bran výrobního závodu na 18“ kovaných kolech typu „Belvedere“. Na přání budou k dispozici 19“ kola z lehké slitiny. Vysokovýkonná brzdová soustava s odvrtávanými kotoučovými brzdami za velkými koly bude sériově vyráběnému vozu zajišťovat podobně intenzivní zpomalení jako v závodním voze TCR. Vrcholná verze modelu Golf GTI je vybavena dvěma přídavnými chladiči, které zaručují účinné chlazení odpovídající vyšší úrovni výkonových parametrů.

Mimořádně ambiciózní řidiči si budou moci na přání objednat paket, s nímž bude vůz ještě lépe připraven pro jízdu na závodním okruhu. Kromě deaktivace omezovače nejvyšší rychlosti a nových 19“ kol bude paket zahrnovat ještě dynamičtější sportovní podvozek a adaptivní regulaci podvozku DCC, která na povel tlačítka přizpůsobí charakteristiku elektronicky řízených tlumičů.

Studie Golf GTI TCR Concept, blízká sériové výrobě, ukazuje, že budoucí sériová verze bude potvrzovat své výjimečné postavení rovněž svým vzhledem. Vpředu prozrazuje verzi TCR nově navržený nárazník s ostře tvarovaným spoilerem. Rovněž nová jsou rozšíření bočních prahů, jejichž linie pokračují až do zadní partie. Zde ústí do difuzoru s koncovkami výfukové soustavy. Silueta je nápadná rovněž nápisy „TCR“ nad bočními prahy, které lze na přání individualizovat dodatečnými ozdobnými prvky s typickým voštinovým vzorem GTI. Mimořádně svůdně působí tento Golf GTI při otevření předních dveří, jímž se začne promítat logo TCR na asfalt. Prahové lišty z ušlechtilé oceli jsou individualizovány červeně svítícím prvkem.

V interiéru byla vrcholná sportovní sedadla zušlechtěna nově navrženým čalouněním kombinací mikrovlákno/tkanina. Ozdobné plochy ve výplních dveří a manžeta páky voliče převodovky jsou rovněž z mikrovlákna. Prostřední sedací plochy (z tkaniny) mají kontrastní barvu „Flashred“, čímž mimo jiné ladí s červeným kontrastním prošíváním na sportovním volantu, který je – stejně jako v motoristickém sportu – opatřen červeným označením neutrální polohy.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen představil nejrychlejší Golf historie, GTI TCR vyrazí na silnice snad ještě letos

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Škoda Favorit

Škoda, Lada, Yugo v britském testu? Podívejte se, jaké hodnocení Favorit před…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud