Škoda jede šokovat. Vision X nebude jediným pokladem v Ženevě - kompletní informace

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 22. února 2018, 09:30 Aktualizováno 22.2.2018, 09:55 Google+

Na Mezinárodním autosalonu v Ženevě 2018 představí Škoda Auto řadu novinek. V centru pozornosti bude světová premiéra studie Škoda Vision X, která nabídne pohled na budoucí vývoj modelové palety značky Škoda. Premiéru bude mít i výrazně přepracovaná Škoda Fabia a poprvé se představí veřejnosti také nový vrcholný model žádaného SUV, vůz Škoda Kodiaq L&K. Škoda Superb bude poprvé k vidění s novým benzinovým motorem 2,0 TSI v kombinaci se sedmistupňovou převodovkou DSG. Škoda Octavia RS nově ukáže paket Challenge Plus. Všechny benzinové motory s přímým vstřikováním paliva budou vybaveny filtrem pevných částic. Kromě toho vstupuje do nabídky modelových řad Octavia, Kodiaq a Superb digitální přístrojový panel.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Koncept Škoda Vision X

Koncept Škoda Vision X | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Společnost Škoda Auto se pilně připravuje na budoucnost. To plně potvrzuje i prezentace české automobilky na letošním Mezinárodním autosalonu v Ženevě 2018 (8.–18. března 2018). Základem stánku značky Škoda je tunel inovací, kde návštěvníci pomocí interaktivních obrazovek získají podrobné informace o studii VISION X. Na pravé straně tunelu zájemci uvidí chytrá řešení, která bude vůz poskytovat. Prostřednictvím příběhu se bude možné seznámit s praktickým použitím aplikací Škoda Auto DigiLab, longboardem a dalšími novinkami studie.

Na opačné straně tunelu se budou představovat povrchy interiéru vozu i vysoká kvalita použitých komponentů. V tunelu inovací se mohou návštěvníci seznámit s materiály použitými na exteriéru vozu. Kromě toho zde Škoda představí své aktuální služby spojené s konektivitou a mobilitou. Na konci tunelu inovací pak mohou návštěvníci interaktivně prostřednictvím obrazovek a tabletů získat podrobné informace o studii Škoda Vision X.

Škoda Vision X: Emocionálně laděná studie klade důraz na trvale udržitelný rozvoj v automobilovém průmyslu a agilnost

Studií Škoda VisionX představuje česká automobilka nejen svou vizi moderního crossoveru, ale i třetího modelu úspěšné rodiny vozů SUV. Studie přináší designový jazyk modelů SUV, typický pro značku Škoda , do dalšího automobilového segmentu.

img-responsive

Koncept Škoda Vision X | foto: Škoda Auto

Studie Vision X také disponuje krystalickými designovými prvky, které odkazují na tradici českých sklářů. Novinkou je velký dotykový displej, který nabízí nový systém ovládání v oblasti infotainmentu a konektivity. Obzvlášť inovativní je koncepce hybridního pohonu, která kombinuje čtyřválcový přeplňovaný motor poháněný CNG (stlačený zemní plyn) s elektrickým pohonem, což zaručuje velmi nízkou spotřebu a nízké hodnoty emisí.

Škoda Fabia: Úspěšný malý vůz s mnoha novinkami

Jako atraktivní vůz se prezentuje také výrazně přepracovaný model Škoda Fabia. Nový design přídě a zádě se stará o elegantní a zároveň dynamický vzhled. Navíc jsou poprvé v nabídce LED přední světlomety a LED zadní skupinové svítilny.

img-responsive

Přepracovaná Škod Fabia zažije premiéru na ženevském autosalonu 2018 | foto: Škoda Auto

Nový design sdruženého panelu přístrojů a nová provedení sedadel dodávají interiéru svěží vzhled. Rozšířena je znovu nabídka asistenčních systémů a prvků Simply Clever. Vozy Škoda Fabia a Škoda Fabia combi budou pohánět živé a úsporné benzinové motory. V nabídce jsou čtyři agregáty o výkonu od 44 do 81 kW.

Škoda Kodiaq L&K: Exkluzivní vrcholná verze úspěšného SUV

Vůz Škoda Kodiaq L&K charakterizují individuální designové prvky a exkluzivní standardní výbava. Vrcholná verze velkého SUV má 19palcová kola z lehké slitiny Sirius, LED světlomety, chromovanou masku chladiče a specifický přední a zadní nárazník.

img-responsive

Škoda Kodiaq L&K: Vrcholná verze velkého SUV bude mít světovou premiéru v Ženevě | foto: Škoda Auto

Elegantní a stylový vzhled interiéru vozu Škoda Kodiaq L&K zvýrazňují kůží čalouněná sedadla a dekorační lišty s osobitým designem. Spolu s uvedením modelu Škoda Kodiaq L&K na trh dojde také u tohoto velkého SUV značky Škoda ke změně v nabídce motorů. Novinkou je benzinový motor 1,5 TSI o výkonu 110 kW (150 k) a benzinový motor 2,0 TSI se 140 kW (190 k).

Ještě více zábavy při řízení vozů Škoda Superb a Škoda Octavia RS

V Ženevě bude mít svou premiéru nový agregát vozu Škoda Superb. Benzinový motor 2,0 TSI má výkon 200 kW (272 k) a nově je spojen se sedmistupňovou automatickou převodovkou DSG. Kromě toho bude mít vůz Škoda Superb v budoucnu k dispozici nové prvky výbavy, mimo jiné rozšířenou funkci zabezpečení bezklíčového systému pro odemykání a startování KESSY nebo ambientní osvětlení, které je propojeno s volbou jízdního profilu Driving Mode Select.

img-responsive

Škoda Superb dostala novou výbavu | foto: Škoda Auto

O maximální zážitek z řízení se postará vůz Škoda Octavia RS. V Ženevě bude poprvé představen s na přání dodávaným paketem Challenge Plus, který obsahuje exkluzivní designové a výbavové prvky v exteriéru i interiéru. Od léta 2018 se o dynamické zrychlení tohoto sportovně laděného vrcholného modelu bude starat benzinový motor 2,0 TSI o výkonu 180 kW (245 k). Sportovní ambice modelu Škoda Octavia RS zvýrazňuje elektrohydraulicky ovládaná uzávěrka předního diferenciálu VAQ.

Digitální přístrojový panel k dispozici i pro další modely značky Škoda

Digitální přístrojový panel, který byl poprvé představen v kompaktním SUV Škoda Karoq, bude k dispozici i pro vozy Škoda Octavia, Škoda Superb a Škoda Kodiaq. K dispozici je několik režimů zobrazení. Individuálně nastavit lze i velikost a umístění jednotlivých informací.

img-responsive

Škoda Karoq digitálním přístrojovým panelem | foto: Škoda Auto

Kromě aktuální rychlosti, otáček motoru, ukazatele stavu paliva v nádrži nebo navigační mapy je také možné na displeji přístrojového panelu zobrazit informace hudebního systému, telefonu nebo asistenčních systémů.

Vytisknout

Diskuze: Škoda jede šokovat. Vision X nebude jediným pokladem v Ženevě - kompletní informace

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Nový Peugeot 508

Peugeot oficiálně představil novou 508. V čem má být tak radikální?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud