Nový symbol luxusu odhalen, seznamte se s novým Rolls-Royce Phantom

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 28. července 2017, 09:13 Aktualizováno 28.7.2017, 11:17 Google+

Dlouho očekávaný Rolls-Royce Phantom VIII byl konečně odhalen! Po dlouhém očekávání a zkoumání uniklých snímků jsme se konečně dočkali oficiálních fotografií a informací o novém Phantomu, který se opět vrací na post nejluxusnějšího automobilu na světě

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Zcela nový Rolls-Royce Phantom

Zcela nový Rolls-Royce Phantom | foto: Rolls-Royce

Sdílejte článek

Nová generace Phantomu VIII je revoluční od pneumatik až ke střeše. Designéři i inženýři si dali opravdu záležet na tom, aby nová generace Phantomu oslňovala svým vzhledem, komfortem i výbavou. Pojďme ale začít od exteriéru.

Silueta nového Phantomu se od minulé generace na první pohled příliš nezměnila, nicméně drobné detaily vynikají až neskutečným způsobem. Například maska chladiče, která si udržela svůj charakteristický tvar, je nyní vyšší a lehce zapuštěna do nárazníku automobilu, díky čemuž vůz působí moderněji.

Modernímu vzhledu také značně pomáhají přepracované laserové světlomety orámované "expresivním" LED denním svícením. Tyto světlomety podle techniků z Rolls-Royce využívají nejpokročilejší technologie, díky čemuž dokáží kvalitně osvětlit prostor až 600 metrů před vozidlem.

Pokud se podíváme na vůz z boku, pozornost upoutají různé kousky a proužky leštěné oceli, které zvýrazňují křivky vozu od kapoty až po kufr. A nebyl by to Rolls-Royce, pokud by se nemohl pochlubit i největším kusem ručně broušeného hliníku na automobilu, který lemuje C sloupky a zadní okno.

Nejzajímavější na vozech Rolls-Royce je však interiér, který opět nabízí maximální luxus, komfort i nejnovější technologické vybavení.

Celkový vzhled interiéru sice vychází z minulé generace, ovšem dostalo se mu několika významných novinek. Mezi ně patří například přepracovaná přední sedadla, která jsou nyní komfortnější a jejich zadní část je doplněna o luxusní dřevěné obložení. To plní nejen estetickou funkci, ale také ukrývá výklopný stolek a zadní infotainment systém, který z něj vyjíždí po zmáčknutí jediného tlačítka.

Pokud se bavíme o sedadlech, Rolls nabízí několik různých konfigurací zadních sedaček. Můžete si zvolit jak klasickou zadní lavici, dvě samostatné sedačky s pevnou středovou konzolí, nebo nově i sedadla s možností komfortního spaní na cestách.

K příjemnému cestování vám bude sloužit i 12,3 palcový TFT display, kvalitní dřevěné obložení, příplatkový "hvězdný strop" nebo zadní sada exkluzivního skla na whisky.

Pro maximální komfort na cestách byl vůz také kvalitně odhlučněn. Dokonce bylo použito až 130 kilogramů odhlučňovacích a tlumících materiálů. Tyto materiály se navíc dostaly i do speciálních pneumatik, které mají z vnitřní strany speciální tlumící materiál, snižující hluk kol o cca 9 decibelů.

Díky všem těmto opatřením by měla být nová generace při rychlosti 100 km/h o cca 10% tišší, než generace minulá. Možná vám těch 10% nepřijde jako tak významný rozdíl, ovšem uvnitř již tak tichého Rollsu to způsobilo takový rozruch, že si technici raději nechali znovu zkalibrovat přístroje na měření hluku.

Pod kapotou Phantomu se objeví zcela nový dvakrát přeplňovaný motor V12 o objemu 6.75 litru s výkonem 420 Kw (571 koní) a točivým momentem 900 Nm. O přenos výkonu na kola se bude starat osmistupňová automatická převodovka.

Nový Phantom stojí na zcela nové podvozkové platformě nazvané "Architecture of Luxury", která byla vyvinuta speciálně pro vozy Rolls-Royce. Tato platforma je o cca 30% tužší než platforma předchozí a dokáže pojmout různé pohonné systémy i různě těžká vozidla.

V budoucnosti se tak počítá s tím, že na ní bude postaven i nový Ghost, Wraith i Dawn. Své uplatnění samozřejmě nalezla i v novém SUV "Project Cullian", který již nyní automobilka testuje.

Nový Phantom však nebude jen moderní, luxusní a komfortní. Bude také vybaven tou nejmodernější technologií, kterou reprezentuje například vzduchový podvozek, který provádí milion výpočtů každou vteřinu, aby zajistil cestujícím maximální komfort.

Kromě toho však nechybí ani řada asistenčních systému zahrnující adaptivní tempomat, varování před kolizí, hlídání mrtvého úhlu, Head-up display nebo řadu kamer, které obklopují prakticky celý automobil.

Vytisknout

Diskuze: Nový symbol luxusu odhalen, seznamte se s novým Rolls-Royce Phantom

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Pravděpodobně nejslavnější Ford Bronco na světě. Právě v tomto voze ujížděl dvě hodiny před policií O.J. Simpson

Nejslavnější auto z americké policejní honičky je na prodej! Cena je šokující

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud