Jedině s lupou. Ale facelift BMW řady 4 posuďte sami (+ 96x FOTO)

ar6, 18. ledna 2017, 00:27 Google+ Geneva International Motor Show 2017

BMW řady 4, nejprve jako kupé a později i kabriolet, nahradilo v červnu 2013 sportovně laděné karosářské varianty řady 3, aby mohlo lépe konkurovat třeba Audi A5. V průběhu měsíců následujících po premiéře nabídku rozšířilo ještě čtyřdveřové kupé, kterému nyní patří až polovina prodejů celé řady. Nadcházející facelift se i kvůli úspěchu nese v jemnějším duchu vylaďování detailů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
BMW řady 4 dostalo například nová LED světla a upravený interiér.

BMW řady 4 dostalo například nová LED světla a upravený interiér. | foto: BMW

Sdílejte článek

Téměř 400 tisíc kusů řady 4 zatím dodalo celosvětově BMW svým zákazníkům, potenciál k dalšímu růstu pak rozhodně není malý. Ještě podpořit ho chce aktuální modernizace, týkající se všech tří karosářských variant. Zvenku na první pohled moc novinek není, až detailnější prohlídka odhalí nové šestiúhelníkové bi-LED světlomety s denním svícením a LED blikači, které lze volitelně nahradit adaptivními LED světlomety. Přepracovaný nárazník (s chromovanou lištou u verzí Sport a Luxury Line) má diodové mlhovky a LEDkové představení končí až u skupinových svítilen ve tvaru písmene L. Upraven byl i nárazník s jinou pozicí odrazek. Vyšší možnost individualizace přináší nová modrá Snapper Rocks a oranžová Sunset, paletu litých kol pak doplnily čtyři design o průměru 18 nebo 19 palců.

img-responsive

K dispozici jsou i nadále čtyři karosářské varianty. | foto: BMW

Kabina je rovněž spíše „vybroušeným diamantem“. Hlavní novinku představuje volitelný digitální přístrojový panel, jehož vzhled je přizpůsobený zvolenému jízdnímu režimu. Navigace Professional má nové dlaždicové menu, jenž lze přizpůsobit podle preferencí uživatele, s paketem ConnectedDrive pak nabízí i WiFi připojení a dva extra USB porty. Dále nechybí možnost připlatit si za rozhraní Apple CarPlay nebo služby BMW Connected. Pro chytré telefony je určena bezdrátová nabíječka. Vzhledově nejvýznamnější novinku představují přepracovaný sportovní volant s koženým věncem a středová konzole, lakovaná lesklou černou barvou. Palubní deska je nyní prošívána dvojitým stehem a vyhrané ovladače mají chromovaný povrch. Kůže Dakota je nyní dostupná v barvách modrá Midnight, Cognac a bílá Ivory, dekorační plochy jsou mimo jiné dostupné v provedení Carbon Aluminium, dřevě Light Fineline a lesklé černé barvě.

„Čtyřka“ s karosérií kupé nebo Gran Coupé má nyní tužší podvozek, který využívá pokročilejší technologii tlumičů a vylepšené řízení, kabrio zůstalo víceméně beze změn. Vedle standardního podvozku pak BMW nabízí i sportovní provedení M Sport nebo komfortnější adaptivní podvozek. Pod kapotou zůstává vše při starém – zážehové motory 420i s výkonem 135 kW (184 k), 430i se 185 kW (252 k) a 440i s 240 kW (326 k) tak doplňují turbodiesely 420d o výkonu 140 kW (190 k), 430d s výkonem 190 kW (258 k) a 435d xDrive poskytující 230 kW (313 k). Gran Coupé má navíc ještě turbodiesel 418d o výkonu 110 kW (150 k). Podle motoru je dostupný šestistupňový manuál nebo osmistupňový automat, pohon zadních kol lze volitelně zaměnit za čtyřkolku xDrive.

Vrcholem nabídky je i nadále omlazené kupé nebo kabriolet M4 s dvakrát přeplňovaným šestiválcem o výkonu 317 kW (431 k) a šestistupňovou manuální nebo sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou. Hlavní novinkou je volitelný paket Competition, přidávající 14 kW (19 k) na celkových 331 kW (450 k), což zlepšuje akceleraci z 0 na 100 km/h vždy o 0,1 sekundy. Součástí paketu jsou i upravený podvozek nebo 20palcová kovaná kola. Podobně jako pro základní řadu 4 dodává BMW i pro M4 nová přední a zadní LED světla, uvnitř mají přední sedadla osvětlená loga M, palubní deska dvojité prošívání a ovladače chromovaný povrch. Mezi příplatky je i navigace Professional nebo bezdrátová nabíječka. Prodej omlazené řady 4 začne v březnu letošního roku, ceny zatím nebyly stanoveny.

Vytisknout

Diskuze: Jedině s lupou. Ale facelift BMW řady 4 posuďte sami (+ 96x FOTO)

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

V Česku vznikla nová značka pneumatik Tomket.

V Česku vznikla nová značka pneumatik! Na co láká zákazníky?

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud