Alcar představuje šokující nové lité disky pro zimní období

ar5, 8. září 2016, 09:40 Google+

Již osmnáctým rokem je tady s námi firma Alcar Bohemia, která nabízí motoristům široký výběr litých disků na všechny možné typy a značky vozidel. A právě včera jsme nemohli chybět na tiskové konferenci, na níž se udála premiéra nových kol na letošní zimu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tisková konference firmy Alcar

Tisková konference firmy Alcar | foto: Roman Havlín

Sdílejte článek

Akce s návzem „Elegance i v zimě“ nám představila nová litá kola s optimálními designy vhodnými pro zimní provoz opatřená odolným lakem SR3. Sama firma každému doporučuje jednobarevné designy s dobře přístupnými tvary paprsků, které snižují množství usazovaných nečistot a usnadňují údržbu kola a ve výsledku i bezpečnost.

Alcar navíc nabízí velký sortiment kol, který obnáší téměř 80 typů designů litých kol značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO ALCAR. Kompletní nabídku litých kol pro své vozidlo si pak může každý z vás prohlédnout v reálném náhledu v novém 3D konfigurátoru kol na www.alcar.cz. Právě ten nám včera ukázal, jak dokonalé může být objednání litých kol na jakýkoliv vůz. Jeho možnosti nastavení, otáčení vozidla na podstavci možnost změny hned několika parametrů vozu (změna barvy kůže v kabině, změna výšky podvozku, rozsvícená světla atd.) z něj činí velmi promakanou věcičku.

Výše zmíněný lak disků s označením SR3 není jen tak ledajakým "povlakem" disku. On totiž zlepšuje přirozenou odolnost hliníku vůči soli, malým škrábancům i dalším nečistotám z provozu na silnicích. Jak dobře jsou kola díky laku SR3 chráněna se testuje v solné komoře, kde se kolo během testování ocitne na 300 hodin ve společnosti štěrku, soli, octové kyseliny a chloridu měďnatého. Testuje se také přilnavost laku k povrchu kola, kdy je lak naříznut a po narušeném povrchu kola přejíždí kartáč. Ani během tohoto testu nesmí dojít k žádnému odloupnutí laku.

Alcar Bohemia navíc standardně poskytuje na celý sortiment kol značek AEZ, DOTZ, DEZENT a ENZO tříletou záruku a ručí za to, že všechna jím dodávaná kola jsou schválená k provozu na veřejných komunikacích ČR. Z databáze Alcar Bohemia se k zakoupeným litým kolům dodává tzv. typový list, na jehož základě si zákazník může nechat zapsat nový schválený rozměr kol a pneumatik do velkého technického průkazu vozidla. I přes pokusy falšování ze strany konkurence se však typový list neustále zdokonaluje a v zájmu nižšího rizika podvodů samozřejmě nebudeme prozrazovat jeho ochranné prvky.

Další novinkou je i "hybridní ocelové kolo", jehož prodej v období od února do srpna meziročně vzrostl o více než 20 %. Po loňském rozšíření výrobního programu hybridního kola z aplikací pro vozy koncernu VW také na vozidla Citroen, Dacia, Ford, Hyundai, Kia, Mazda, Nissan, Peugeot a Renault je letos hybridní kolo nově k dispozici i pro vozidla značky Subaru. Homologace jsou již dokončeny i pro nejnovější modely na trhu, jakými jsou například Kia Sportage, Renault Megane a Talisman, Opel Astra K, Seat Ateca nebo nový Volkswagen Touran.

Hybridní ocelová kola jsou přitom naprosto rozměrově identická s originálními ocelovými koly. Všechna pak mají certifikaci dle normy ECE bez potřeby zápisu do technického průkazu vozidla. Design hybridního kola vytváří speciální tvarování kola v kombinaci se stříbrným lakováním a středovou krytkou náboje, která je součástí dodávky.

Alcar Bohemia je mimo jiné dodavatelem komplexního řešení TPMS pro pneuservisy, které s jeho pomocí dokáží obsloužit v podstatě všechny majitele nových vozů, které jsou povinně vybavené TPMS. Obchodní partneři mají nepřetržitý online přístup k informacím v konfigurátoru kol, který z aktuální databáze přiřadí ke kolu a vozidlu vhodný TPMS senzor včetně postupu spárování s vozidlem a dalších informací, například uvedení doporučeného utahovacího momentu.

Vytisknout

Diskuze: Alcar představuje šokující nové lité disky pro zimní období

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Volkswagen Touran 2.0 TDI (140 kW) R-line

TEST: Volkswagen Touran 2.0 TDI (140 kW) R-line: Rychlost je jeho druhé jméno

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud