Válka vstoupila do posledního dějství

Dennis - Dupasquier - Whitmarsh

Dennis - Dupasquier - Whitmarsh | foto: Hoch Zwei

Současná situace ve F1 připomíná léta "studené války". Špioni mají zelenou.

V souboji obou černých gigantů Michelin a Bridgestone vyznívá letošní sezona pro Japonce. Na řadu však přichází nejen těžké kalibry, ale především špionáž v pravém slova smyslu.

Při GP Belgie a následném testu v Monze explodovaly pneumatiky jako o závod. Hlavními protagonisty byli piloti týmů s pneumatikami Michelin, ale také Schumacher s Ferrari havaroval.

„Skutečnost, že k defektům nedocházelo v Blanchimont, místě největšího zatížení pneumatiky, dávalo nám jistotu, že tam musí být jiný důvod, třeba trosky vozů, obrubníky," tvrdil technický ředitel Michelinu Vasselon.

Také Bridgestone bylo ve střehu. „Defekty jsou pro nás jako noční můra. Lidé si daleko lépe pamatují nehodu kvůli defektu gumy, než vítězství,“ připustil obavy Hirohide Hamashima z Bridgestone.

Na řadu však přišel strach ze špionáže konkurence. Pneumatika z Buttonova vozu se nikdy nenašla. Údajně byla naložena na nákladní vůz spolu se zbytky Baumgartnerova Minardi. Tým z Faenzy nedokázal gumu zaslat zpět, místo toho řekl, že byla ukradena diváky. Michelin si myslí, že ji zabavilo Bridgestone, které zásobuje Minardi.

U nehody M. Schumachera málem došlo k bitce také kvůli kusu pneumatiky. Bridgestone objevilo, jak muž v livreji Michelinu sbírá kousky pneumatiky z Ferrari. Ten pak vysvětloval, že hledá zbytky gumy z vozu Jarna Trulliho...


Foto: Hoch Zwei

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy