Nahradí Montoyu Button, Webber nebo Fisico?

Williams

Williams | foto: BMW WilliamsF1 Team

Vedení stáje hovoří o možných nástupcích Juana Pabla Montoyi na konci letošní sezony.

BBC přineslo zprávu, dle které by měl manažer Jensona Buttona Andrew Gilligan jednat s BMW Williams o návratu britského jezdce k týmu, se kterým před 4 roky debutoval.

Tuto informaci však popírá zakladatel a šéf stáje Sir Frank Williams. „Jenson je samozřejmě výborný pilot. Pokud bychom i byli v jednání, nepřiznal bych to. Jezdci chtějí rychlé auto, a také hodně peněz. Pokud tohle u BAR dostane, bude mít jen malý zájem na přestupu,“ řekl Frank Williams. „Pokud by však byl k dispozici, stál by na seznamu jezdců velmi vysoko.“

Muž číslo 2 týmu z Grove, technický ředitel Patrick Head, byl ještě méně přístupný: „Neměl jsem nikdy pochybnosti, že má Jenson všechny vlastnosti šampiona. Jak ale tvrdí David Richards, má velmi silnou vazbu s týmem BAR Honda.“

Na seznamu možných nástupců kolumbijské hvězdy je údajně ještě Mark Webber a Giancarlo Fisichella. Head označuje Itala za velice talentovaného jezdce a Australana jako pilota, jenž je také vázán smlouvou v jiném týmu.

„Budeme muset počkat, jak se věci vyvinou. Mark je dozajista velice schopným pilotem a pokud by byl k dispozici, byl by samozřejmě kandidátem,“ připustil Patrick Head.

O návratu Davida Coultharda do Williamsu, což je také jedna z možností, však Head pochybuje, neboť DC byl mnohokrát na konci sezony v jasném stínu týmového kolegy.

Přestože Ralfovi Schumacherovi vyprší kontrakt na konci roku 2004 a jednání o prodloužení smlouvy byla přerušena, dá se předpokládat, že Němec v týmu zůstane. Frank Williams dal několikrát jasně najevo, že preferuje, aby alespoň jeden z jezdců v týmu pokračoval.

„Někdy v druhé polovině sezony, až uvidíme, jak si stojíme v šampionátu, vrátíme se k rozhovoru o penězích. Ralf je ale naší preferovanou volbou,“ doplnil ještě Frank Williams.


Foto: BMW WilliamsF1 Team

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu