Nový Peugeot 407 + první fotografie

AutoRoad.cz, 26. května 2008, 10:24 Google+

Model Peugeot 407 v provedení sedan a SW svým odvážným i elegantním designem a dynamickými vlastnostmi vyniká v segmentu, kde se často uplatňuje spíše tradiční pojetí a zaměření na objem a funkčnost.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
407

407 | foto: Peugeot

Sdílejte článek

Značka Peugeot stvořila vůz 407 pro náročnou klientelu, kterou oslovují trvalé automobilové hodnoty, estetika, špičkové technologie a jízdní potěšení, což jsou přednosti, které obě verze nabízejí. Verze SW, určená pro volný čas i k profesnímu použití, navíc zákazníkům dává větší svobodu a rozšiřuje možnosti využití. 

Peugeot 407 … šelma  tělem i duší  …

Atraktivní předností verzí 407 sedan a SW je jejich vzhled „šelmy“ a originální estetická vyváženost celé siluety – předsazené a zkosené čelní sklo, mohutná zadní část, velká a výrazná kola…

Přední část s pronikavým pohledem protáhlých světlometů a širokým otvorem sání motoru, který představuje dokonalou symbiózu technických požadavků a odvážného stylového provedení, zavádí nový estetický rukopis, který dnes nalezneme i u dalších modelů značky.
 
Duše šelmy se projevuje výjimečnými jízdními kvalitami, které vycházejí z perfektně volených technických řešení a přesného nastavení nápravových celků, což se odráží na jejich vynikající účinnosti i komfortu jízdy. 
 
V roce 2008 … Nový Peugeot 407

Od samého začátku vyniká Peugeot 407 ušlechtilou estetikou, která ho odlišuje od ostatních vozů v tomto segmentu, a na níž navazují i generace vozů 207 a 308. 
Je excelentní z pohledu jízdního projevu -  umí sladit aktivní bezpečnost, jízdní potěšení a komfort, vše na té nejvyšší úrovni. 
Snahou značky Peugeot je uspokojovat stále náročnější požadavky zákazníků této kategorie vozů, a proto bude v létě uvedena novinka s cílem podpořit atraktivitu tohoto modelu.

Nový Peugeot 407 vychází ze všech předností původního modelu, které jsou zákazníky velmi oceňovány, a dále je rozvíjí.

Citlivé estetické úpravy oživují styl, jenž stále zůstává velmi dynamický a odvážný, ale současně získává na eleganci, robustnosti a z hlediska exteriéru i interiéru vozu působí kvalitnějším dojmem.

Nové komfortní funkce zvyšují atraktivitu jednotlivých verzí a poskytují cestujícím ještě větší pohodlí. Jedná se zejména o tepelný komfort a novou nabídku telematické výbavy. 

Nové prvky výbavy, jako například přední parkovací asistent, zvyšují jízdní potěšení a oceňované dynamické kvality vozu.
Zmíněný mix novinek ještě doplňuje bohatá nabídka výkonných čtyř a šestiválcových motorů a špičkových technologií dieselového HDI pohonu, u modelu 407 velmi oblíbeného.  

Motor 2.0 HDI s manuální šestistupňovou převodovkou  dosahuje nyní výkonu 103 kW (140 k), tedy o 3 kW více než původní verze. Vykazuje ještě nižší spotřebu 5,6 l/100 km a emise CO2 jsou omezené na 150 g/km.
Motor splňuje budoucí emisní normy Euro 5 a je homologovaný v souladu s těmito limity. Tato nová nabídka je důkazem pokračující snahy značky Peugeot dosahovat u vozu 407 stále lepších ekologických parametrů.

Po rozšíření filtru pevných částic s aditivní technologií u všech verzí 407 poháněných dieselovým HDI motorem, úsporném motoru 1.6 HDI FAP 110 k, který je díky své hospodárnosti a nízkým emisím CO2 (pouhých 140 g/km u sedanu i SW) velmi zajímavý pro fleetové zákazníky, obohatil nabídku také nový motor 2.0 Bioflex na palivo E85, který bude k dispozici pro země s daňovým zvýhodněním biopaliv. (V ČR zatím není k dispozici.)

Milovníci automobilového potěšení se mohou těšit na léto, kdy bude nový, stále přitažlivější model 407 v provedení sedan i SW představen veřejnosti.

Tisková zpráva Peugeot

Vytisknout

Diskuze: Nový Peugeot 407 + první fotografie

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Soul

Kia Soul jde do výroby + premiérové foto

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud