Opel Insignia: Oficiálně fotografie a video!

ar1, 18. dubna 2008, 00:40 Google+

V březnu jsme vás informovali o postupném odhalování jednotlivých částí modelu Insignia, což je nástupce všem známé Vectry. Opel přestoupil ale do útoku a svoji zbraň odtajnil najednou!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Insignia

Insignia | foto: Opel Media

Sdílejte článek

Nové jméno, nový vůz, nové ambice... Díky svému atraktivnímu designu a sofistikovaným technologiím představuje nový Opel Insignia výrazný krok k omlazení značky a je skvělým důvodem pro nejširší veřejnost seznámit se blížeji s nabídkou této renomované automobilky. Styling nového 4,83 m dlouhého pětisedadlového modelu jasně deklaruje strategii značky Opel: Přinášet svým zákazníkům vyspělé technologie v atraktivním balení za co nejdostupnější ceny.

Vyklenutá, vzadu splývající linie střechy Insignie připomíná velké vozy kupé. Muskulaturní styling karoserie korunuje výrazná maska chladiče s nově řešeným logem značky Opel. K nezaměnitelným designerským prvkům patří také doširoka rozevřené světlomety a koncová světla nebo „žiletkovitý“ boční prolis, začínající hned za podběhy předních kol a táhnoucí se celým bokem vozu. Všechny tyto designerské prvky propůjčují Insignii suverénní a přitom elegantní image.

VIDEO OPEL INSIGNIA ZDE!!!

„S novou Insignií otevíráme novou kapitolu našeho vzrušujícího designerského jazyka, který kombinuje uměleckou lehkost a rozevlátost s příslovečnou německou precizností,“ říká Mark Adams, vicepresident GM Europe odpovědný za design. „Našim cílem bylo připravit vůz, který bude připadat důvěrně známý a přátelský, ale přitom bude zároveň doslova vyzařovat energii a zdravé sebevědomí.“

Interiér rozvíjí styling exteriéru – všechny povrchy a prvky slibují vzrušující jízdní zážitky a zároveň ohromují dokonalým zpracováním každého detailu. Přístrojová deska se v bocích plynule stáčí a napojuje do dveřních výplní, takže pocitově působivě „objímá“ vpředu sedící pasažéry.

Novinkou, která se objeví postupně u dalších uváděných modelů Opel, je červené prostorové osvětlení, které umocňuje nádech luxusu. Velkou pozornost věnovali návrháři sedadlům, která díky tomu stanovují nejvyšší standardy ergonomičnosti, komfortu a bezpečnosti.

Průkopnickou roli značky Opel potvrzují i světlomety nové Insignie – jde o adaptivní světlomety AFL (Adaptive Forward Lighting) poslední generace, která pracují v devíti různých automaticky aktivovaných režimech. Díky tomu má řidič vždy optimální výhled, což    zvyšuje bezpečnost nočních jízdy. Jedním z nových prvků světlometů AFL jsou světla pro denní svícení, tvořená LED diodami – ty spotřebují výrazně méně energie než konveční halogenové výbojky a snižují tak emise CO2 z dosavadních 6 g/km prakticky na nulu.

„Insignia každým detailem potvrzuje, že je výsledkem našeho úsilí vyvinout model, který optimálně kombinuje výrazný design, excelentní jízdní dynamiku a inovativní technologie,“ říká Hans H. Demant, ředitel automobilky Adam Opel GmbH.

Hned od počátku po uvedení nové Insignie budu moci zákazníci volit verze s pohonem předních, nebo všech čtyř kol. Vyspělý systém „Adaptive 4X4“ aktivně rozděluje přenášený točivý moment, tak, aby byla zaručena optimální trakce, jízdní stabilita a špičkové jízdní vlastnosti. Modely Insignia s pohonem všech čtyř kol mají aktivní podvozek „FlexRide“, jehož systém AST (Adaptive Stability Technology) umožňuje nastavit vlastnosti podvozku převažujícím jízdním podmínkám a umožňuje řidiči zvolit si preferovaný jízdní režim. Systém „FlexRide“ je k dispozici i pro modely s pohonem pouze  předních kol.

Insignia bude uvedena se sedmi (!) různými motory, přičemž všechny splňují limity emisní normy Euro 5! Motory jsou propojené s manuálními nebo automatickými šestistupňovými převodovkami. Čtyři zážehové motory pokrývají výkonovou škálu od 115 k do 260 k, kterými se chlubí šestiválec V6. Tři nové turbodiesely s přímým vstřikováním nafty dávají z objemu 2,0 l výkony od 110 k do 160 k. Nabídku pohonných jednotek o něco později obohatí EcoFLEX verze, které produkují minimum CO2 a objeví se také ještě výkonnější agregáty...

„Opel Insignia stanovuje nové standardy technologií a inovací – to bude jasné od prvního uvedení modelu na trh. V rukávu máme ale i další trumfy, ať už jde o ekologičnost nebo bezpečnost, což jsou mimořádně důležité atributy,“ říká Alain Visser, ředitel GM Europe odpovědný za marketing.
 
Insignia jako sedan a hatchback si odbude svůj výstavní debut 22. července 2008 na autosalonu v Londýně. Insignia byla vyvinuta Technickým a vývojovým centrem ITDC společnosti GM Europe, které sídlí v německém Rüsselsheimu. Tam se bude nový model také vyrábět – rüsselsheimský závod patří k nejmodernějším provozům svého druhu v rámci celého automobilového průmyslu. Na tuzemském trhu se Opel Insginia objeví v průběhu prvního čtvrtletí roku 2009.

Opel

Vytisknout

Diskuze: Opel Insignia: Oficiálně fotografie a video!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Seven Superlight R500

Caterham Seven Superlight R500

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud