Lexus LS 600h přichází na britský trh

Jan Fiala, 8. července 2007, 11:10 Google+

Nová vlajková loď značky Lexus, model LS 600h s hybridním pohonem, přicháízí na britský trh. Vůz dostal pod kapotu ještě pokročilejší pohonnou jednotku, nežli tomu bylo u jeho předchůdce,

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
LS 600h

LS 600h | foto: smazat

Sdílejte článek

a současně představuje proti konkurentům ve své třídě ještě sofistikovanější a komplexnější sadu prvků pro prevenci havárie a prvků aktivní i pasivní bezpečnosti.

Model LS 600h jednoduše nastavuje novou laťku pro standardy ve třídě luxusních sedanů. Rozsáhlá standardní výbava zajišťuje majiteli požitek z jedinečného komfortu, pohodlí a úrovně palubní výbavy.

Poprvé je u vozu LS 600h použit permanentní pohon všech kol ve spojení s hybridní pohonnou jednotkou V8, která kombinuje špičkový pětilitrový vidlicový osmiválec s elektromotorem s vysokým výkonem a točivým momentem. Výsledkem je výkonnost, jakou obvykle dosahují limuzíny s benzinovými dvanáctiválcovými motory - zrychlení z klidu na 100 km/h za pouhých 6,3 sekundy. Spotřeba paliva a emise škodlivin jsou přitom srovnatelné naopak s těmi nejúspornějšími dieselovými vozy (s výrazně nižším výkonem) - kombinovaná spotřeba dosahuje hodnoty 7,7 l/100km a emise oxidu uhličitého jsou na úrovni 219 g/km. Díky hybridnímu pohonnému systému Lexus, který využívá kompaktního, avšak výkonného elektromotoru, je maximum točivého momentu k dispozici již od klidových otáček, což dává vozu při rozjezdu z klidu výjimečnou výkonnost.

Pro britský trh bude Lexus nabízet dvě verze - modely LS 600h a LS 600h L s prodlouženým rozvorem. Oba modely těží z výjimečně bohaté bezpečnostní výbavy. Ta zahrnuje v první řadě systémy, detekující riziko možné kolize, ato jak zepředu, tak případný náraz jiného vozu zezadu. Dále k bezpečnosti přispívají stálý pohon všech kol, adaptabilní podvozek s proměnnou výškou a charakteristikou, či poprvé použitá technologie LED diod nejen pro dálková, ale i potkávací světla. Veškeré pokročilé technologie jsou úzce spojeny se špičkovým dílenským zpracováním a použitím nejkvalitnějších materiálů. Dbalo se i na detaily jako nejluxusnější vzhled lakování, špičkové kožené čalounění, ručně obšívané čalounění palubní desky nabo prvky interiéru z pravého dřeva.

Co se týká palubní výbavy, jde vpodstatě o pojízdné hudební a vizuální studio. Na palubě najdeme prémiový hi-fi systém Mark Levinson s devatenácti reproduktory, changerem na 6 DVD a devítipalcový, ve střeše uchycený LCD displej pro pasažéry na zadních sedadlech.

Model LS 600h L lze volitelně vybavit balíčkem Rear Seat Relaxation Pack, který cestujícím na zadních sedačkách nabízí ještě vyšší úroveň komfortu. Levé zadní sedadlo je vybaveno výsuvným otomanem pro nohy stehenními opěrkami, sedákovým polštářovým airbagem a masážními funkcemi. Dále je zde nezávislý DVD systém, středová konzola se zásuvným dřevěným pracovním stolkem a nejpokročilejší systém klimatizace, který používá pro navození příjemné teploty mimo jiné i senzory, sledující teplotu kůže pasažéra.

Zdroj: Lexus

Vytisknout

Diskuze: Lexus LS 600h přichází na britský trh

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Abt

Abt AS5 – Abt opět řádí /+ tapety/

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud