Alonso má vlastnosti velkých

Senna, Ayrton

Senna, Ayrton | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Šéf McLarenu Ron Dennis pokračuje ve chvále dvojnásobného šampiona Fernanda Alonsa, nového pilota stříbrných šípů. Rozpoznal u něj totiž schopnosti těch největších jezdců Formule 1.

McLaren patří od sedmdesátých let dvacátého století mezi nejlepší a neúspěšnější týmu startovního pole a v jeho vozech jezdila celá plejáda špičkových pilotů a mistrů světa. Vzpomeňme na Fittipaldiho, Hunta, Laudu, Prosta, Sennu a Häkkinena.

„Jezdci F1 jsou špičkami ve svém oboru, ale přesto jsou mezi nimi rozdíly,“ vysvětlil nejnověji Ron Dennis a dodal, že nejen rychlost a inteligence jsou rozhodujícími faktory. Velice záleží také na technických znalostech a komunikaci.

„Alonso si naklonil lidi ve Wokingu ihned při prvním setkání. Umí říci přesně co chce, proč to chce a jaký to bude mít přínos. V tomto směru je perfektní. S ním jsem si zavzpomínal na spolupráci s Laudou, Prostem a Sennou.“

Pro fanoušky McLarenu máme zásadní poznatek. Stačí si vzpomenout, jak suverénní byly vozy se jmenovanými jezdci za volantem…

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu