Nový model Infiniti - velké SUV s názvem QX56

Jan Fiala, 17. ledna 2007, 14:00 Google+

Infiniti dosáhlo v uplynulém roce rekordních prodejů, k nimž nezanedbatelnou měrou přispělo i úspěšné uvedení nového sedanu řady G na trh.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
R1

R1 | foto: Infiniti

Sdílejte článek

A protože Infiniti chce samozřejmě tyto úspěchy nejen zopakovat, ale dokonce překonat, představuje zákazníkům na mezinárodní americké autoshow v Detroitu (NAIAS) zcela novou verzi luxusního vozu SUV řady QX. Infiniti QX je takzvané "full-size SUV" a je tak konkurentem například pro model Mercedes GL.

Nové QX dostalo nejen nový interiér, ale úpravou prošly i  vnější tvary karoserie. Infiniti tak zdůraznilo a posílilo to, co měli zákazníci v oblibě již u předchozí verze QX, tedy styling, použité technologie, komfort. A to vše bez důsledků na celkovou nosnost vozu nebo prostornost interiéru.

Mark Igo, viceprezident a generální manažer Infiniti, říká: "Podobně jako zcela nový sedan řady G, demonstruje Infiniti QX naši filozofii neustálého vývoje vozů, soutěžících s jejich rivaly v segmentu lxusních vozů. Přestože náš model zvítězil ve své třídě v hlasování respondentů v anketě J.D. Power a asociace "Automotive Performance, Execution and Layout (APEAL)", rozhodli jsme se vůz QX významným způsobem upravit a vylepšit, a to jak co se týká designu interiéru, tak po stránkách výkonu, luxusních doplňků a funcí, a rovněž po stránce technologické."

Nové Infiniti QX se dostane k prodejcům značky Infiniti v dubnu 2007. Jde o prvního nástupce tohoto luxusního SUV, které vstupilo na trh v roce 2004 a ihned se stalo premiantem, vybaveným oproti svým konkurentům mnoha špičkovými funkcemi a doplňky již ve standardu. Vylepšení exteriéru nového modelu QX zahrnují nový přední a zadní nárazník, nová přední mlhová světla, nový střešní nosič, standardě dvacetipalcová chromovaná kola z hliníkové slitiny, a dvě nové barvy karoserie - Lakeshore Slate a Serengeti Sand.

Novému interiéru modelu QX dominuje přepracovaný panel přístrojů a přístrojová deska v designu. Přístroje jsou podsvíceny elektroluminiscenčním systémem Fine Vision a interiér je vyšperkován novým obložení z pravého dřeva. Komfort a pohodlí jsou zvýšeny pomocí nové třetí řady elektricky sklopných sedadel, standardnímu vybavení vyhřívaným volantem pro model s pohonem všech kol 4WD, a novým provedením interiéru "stone".

Technologická vylepšení zahrnují nový prémiový audiosystém s reproduktory Bose jako standardní výbavu, digitální audiozesilovač Burr-Brown, Music Box s integrovanou pamětí o velikosti 9,5GB, pevným diskem a slotem pro CompactFlash karty, který je schopen přehrávat soubory MP3, navigační systém Infiniti a bezdotykové otevírání a startování pomocí klíče Intelligent Key.

K dispozici jsou dále systém integrovaného kina Infiniti Mobile Entertainment System, které dostalo rozměrnější obrazovku (nově o úhlopříčce 8 palců - předchozí verze měla obrazovku s úhlopříčkou 7 palců) a standardní navigační systém XMR NavTraffict, který nabízí dopravní informace, vycházející z dopravní situace v reálném čase (vyžadováno je satelitní rádio XMR) - tento systém umožňuje řidiči zvolit v každém okamžiku nejefektivnější trasu, vedoucí do požadovaného cíle.

Infiniti QX si nadále udržuje ve své třídě vozů primát v prostoru, který je k dispozici ve druhé řadě sedadel. Nabízí drsnou a robustní konstrukci, umožňující sjet mimo zpevněné cesty a současně nadbytek výkonu, umožňující zatížit vůz (včetně připojeného vleku) až do celkové hmotnosti přes 4000 kilogramů. To vše je umožněno díky standardnímu osmiválci V8 DOHC o objemu 5,6 litru a výkonu 320 koní.

Infiniti se drží svého slibu představit každých 13 měsíců 3 nové modely. Na dubnovém mezinárodním autosalonu v New Yorku tak budou představeny nová generace modelu Infiniti G Coupe a nový koncept crossoveru (modelu SUV).

Foto: Infiniti

Vytisknout

Diskuze: Nový model Infiniti - velké SUV s názvem QX56

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Outlander

Mitsubishi s dieselem od PSA?

Čtěte dále

Nejčtenější články

  1. Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud