Druhá generace Škody Kodiaq zatím s maskováním, ale podrobnějšími informacemi

Pavel Stavebník / AutoRoad.cz, 28. června 2023, 00:35 Google+

S druhou generací modelu Kodiaq Škoda Auto dále vylepšuje své celosvětově úspěšné velké SUV. Kodiaq nově přichází s výraznějším vzhledem a ještě větším prostorem, zejména pro cestující ve třetí řadě sedadel. Druhá generace modelu Kodiaq se také vyznačuje novým konceptem interiéru s dotykovým displejem o velikosti až 12,9", voličem převodovky nově umístěným na sloupku řízení pod volantem, manuálními a digitálními ovládacími prvky a středovou konzolí, která má jednoduchý čistý vzhled.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Kodiaq druhé generace

Škoda Kodiaq druhé generace | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Nabídka motorů zahrnuje dva benzinové a dva naftové motory, přičemž pokrývá výkonové spektrum od 110 kW (150 k) do 150 kW (204 k). Poprvé se Kodiaq představí také ve verzi s plug-in hybridním pohonem, který nabídne dojezd na elektřinu přes 100 km. Bezpečnostní výbava je opět na špičkové úrovni, může se pochlubit například druhou generací Matrix-LED předních světlometů a ještě pokročilejšími asistenčními systémy. Na palubě jsou také nové Simply Clever prvky, jako je odkládací přihrádka v zadní části středového tunelu s držákem nápojů a chlazený duální Phone Box, který umožňuje nabíjení dvou mobilních telefonů najednou.

img-responsive

Škoda Kodiaq druhé generace | foto: Škoda Auto

Klaus Zellmer, předseda představenstva společnosti Škoda Auto, říká: „Kodiaq, který odstartoval SUV ofenzívu značky Škoda, je velmi úspěšný již od uvedení na trh v roce 2016. Díky výraznému a krystalickému designovému jazyku, prostornému interiéru a vynikajícímu poměru ceny a užitné hodnoty přilákal mnoho nových zákazníků a získal renomovaná mezinárodní ocenění. Druhá generace, včetně verze s plug-in hybridním pohonem, má všechny předpoklady k tomu, aby otevřela další skvělou kapitolu úspěšného příběhu tohoto modelu.“

Johannes Neft, člen představenstva společnosti Škoda Auto za oblast Technického vývoje, říká: „Vylepšování tak oblíbeného vozu jako je Kodiaq, je vždy výzvou. Přesto jsme vzhled vylepšili, přitom jsme ale zachovali charakteristické prvky designového jazyka vozů SUV značky Škoda. Nový Kodiaq také nabízí ještě více vnitřního prostoru a posouvá bezpečnost, technologie a všestrannost na vyšší úroveň. Nabídku pohonných jednotek doplňuje nová verze s plug-in hybridním pohonem s dojezdem na elektřinu více než 100 km.“

img-responsive

Škoda Kodiaq druhé generace | foto: Škoda Auto

Vyšší výkon, nové technologie a větší udržitelnost
Druhá generace modelu Kodiaq se vyznačuje ještě propracovanějším designem, použitím udržitelných materiálů a inovativními technologiemi, jako je druhá generace Matrix-LED předních světlometů. Dva benzinové a dva naftové motory pokrývají výkonové spektrum od 110 kW (150 k) do 150 kW (204 k). Motory 2,0 TDI o výkonu 142 kW (193 k) a 2,0 TSI o výkonu 150 kW (204 k) jsou standardně dodávány s pohonem všech kol. Kodiaq iV, první plug-in hybridní verze v této modelové řadě, nabízí rovněž maximální kombinovaný výkon 150 kW (204 k) a dojezd na elektřinu více než 100 km. Technickou novinkou je základní benzinový motor 1,5 TSI o výkonu 110 kW (150 k), který do modelu Kodiaq poprvé přináší mild-hybridní technologii. Oba hybridní motory pocházejí z nové generace motorů EA 211 evo2, pracují v úsporném Millerově cyklu a používají turbodmychadlo s proměnnou geometrií lopatek. Motor 1,5 TSI s mild-hybridní technologií je navíc vybaven nejnovější generací systému automatického odpojování válců ACT+.

Nové Simply Clever prvky – takový je Kodiaq
Již první generace modelu Kodiaq nabízela mnoho Simply Clever prvků značky Škoda. V roce 2016 například představila ochranu hrany dveří a elektronicky ovládanou dětskou pojistku zadních dveří. Druhá generace se nyní může pochlubit řadou nových prvků. Jedním z nich je nový chlazený duální Phone Box, který umožňuje nabíjet dva mobilní telefony najednou, a to se zvýšeným nabíjecím výkonem 15 W. Poprvé se v modelu Kodiaq objevuje odkládací přihrádka v zadní části středového tunelu s držákem nápojů a také čistič displeje pro dotykové obrazovky. Deštník a škrabka na led jsou nově vyrobeny z udržitelných materiálů.

Vytisknout

Diskuze: Druhá generace Škody Kodiaq zatím s maskováním, ale podrobnějšími informacemi

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

Toyota Mirai poháněná vodíkem na první veřejné tankovací stanici v ČR v Praze na Barrandově

Toyota a Mitsubishi budou vyrábět vodík z nečekaného zdroje

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud