Mercedes by mohl do DTM nasadit několikanásobného mistra WRC!

-haj / iMotorSport.cz, 17. července 2018, 23:33 Google+

Úřadující mistr DTM, Sébastien Ogier, by si v září mohl vyzkoušet na Red Bull Ringu závodní víkend DTM v barvách Mercedesu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

V německé sérii cestovních vozů platí letos pravidlo, že každá značka může jednou za sezonu nasadit sedm místo standardních šesti vozů. Audi tuto možnost využilo hned na úvodním závodě na Hockenheimringu, kde dalo možnost rozloučit se s kariérou v DTM Mattiasi Ekströmovi. BMW zase plánuje nasadit příští měsíc do prvního nočního závodu v sérii Alexe Zanardiho. 

Dle informací britského Autosportu by Mercedes svoji možnost rád využil tak, že by pro zářijový závod v Rakousku do svého speciálu Mercedes-AMG C63 DTM nasadil Sébastiena Ogiera. Celou akci by zastřešila samozřejmě společnost Red Bull, která Ogiera sponzoruje ve WRC, DTM dlouhé roky podporovala a které zároveň patří rovněž okruh ve Spielbergu. 

Pravidla DTM sice oficiálně neumožňují start speciálního závodníka v posledních třech závodních víkendech sezony, ale Mercedes by od německého DMSB a svých rivalů Audi a BMW mohl dostat výjimku. Všeobecně se má za to, že by tato výjimka měla být spíše formalitou.

img-responsive

Značky letos mohou jednou nasadit 7 vozů se speciálním hostem | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Ogier přitom nedávno v Rakousku speciál taxi DTM už testoval. Na sedadle spolujezdce byla jeho manželka, Andrea, která je reportérkou německé stanice SAT1. V roce 2013 si také vyzkoušel Audi RS 5 DTM, když si před tehdejší Rally Deutschland vyměnil sportovní náčiní s Mattiasem Ekströmem. Švéd si zase vyzkoušel Volkswagen Polo R WRC.

Pětinásobný mistr světa v rally má s okruhovými závody zkušenosti, když se v letech 2013 a 2014 dvakrát prezentoval v Porsche Supercup. Po jednom startu má také ze sérií FFSA GT a ADAC GT Masters. Vloni si na Red Bull Ringu vyzkoušel také monopost Red Bullu z F1 z roku 2011.

Vytisknout

Diskuze: Mercedes by mohl do DTM nasadit několikanásobného mistra WRC!

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

René Rast získal první vítězství sezony pro Audi

Zandvoort: Audi v neděli ukončuje zásluhou Rasta svoje čekání na vítězství

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud