Panther Racing se připravuje na 100. start

Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Panther Racing

Panther Racing tuto neděli v Michiganu absolvuje již 100. start v seriálu IRL IndyCar Series, chce se zaměřit na úspěchy z 2 mílových oválů a navázat na ně.

Je to jen rok, co Sam Hornish jr. ztratil jasné vítězství v Michigan International Speedway. Barron s vozem č. 21 Hollywood Mo Nunn Racing Panoz G Force/Toyota/Firestone zvítězil také s vůbec nejtěsnějším rozdílem před druhým jezdcem týmu Panter Racing Samem Hornishem juniorem, kterému vítězství v Michiganu uteklo o malinkatý vlásek, přesněji o 0,121s.

Scheckter byl zase v obou jeho startech na ovále v Michiganu na pole-position. Tomas poprvé v IRL vyhrál právě v MIS, když dominantním způsobem z pole-position vedl 122 kol a nakonec dovedl vítězně svůj vůz do cíle. Také v roce 2003 vedl celkem 42 kol, nakonec však skončil třetí.

Nováček seriálu Townsend Bell má impozantní vstup do seriálu, když nahradil Marka Tailora, jenž odešel do jiného týmu. Tři starty dokončil ve hvězdné formě. Poprvé v Kansasu, 29letý Američan závodil dokonce s vedoucími jezdci závodu. V Nashvillu skončil v cíli na 5. pozici, což je také zatím nejlepší pozice týmu v letošní sezoně. A v Milwaukee po startu ze 12. pozice dojel do cíle na šesté pozici.

Oba jezdci testovali na tomto oválu již před závodem v Nashville.


Tomas Scheckter:
“Mám rád závody v Michiganu, je to okruh, kde jsem zažil v minulých sezonách mnoho úspěchu. Očekávám, že se mi povede stejný výsledek i letos. Věřím, že tým mi připraví dobré auto. Každý z týmu je připraven vykonat dobrou práci právě tady v Michiganu. Testy motoru Chevy, které jsme absolvovali před několika týdny, nám hodně pomohou pro závod.“


Townsend Bell:
“V Michiganu jsme jel jen jednou, což bylo v roce 2000, ještě v seriálu Indy Lights. Je to pěkná trať, připomíná mě Fontanu. Před několika týdny jsme zde absolvovali dobrý test motoru Chevy, a bude zajímavé vidět srovnání s ostatními týmy, obzvlášť v kvalifikaci. Rádi bychom odjeli s dalším dobrým výsledkem pro tým.“

Panther Racing
Foto: Panther Racing a IMS Photo Ron McQueeney

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu