Scala přichází k prodejcům. Škoda nabízí testovací jízdy

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 23. dubna 2019, 11:55 Google+

Do showroomů autorizovaných obchodníků značky Škoda v České republice přijíždí nový kompaktní hatchback Škoda Scala. S bohatou základní výbavou Ambition startuje na částce 369 900 Kč. Prozatím je na českém trhu k dispozici se třemi motory, další pohonné jednotky budou následovat později v průběhu letošního roku. Všichni prodejci již mají k dispozici předváděcí vozy, které poslouží stávajícím i potenciálním zákazníkům ke zkušebním jízdám. První vozy dorazí k zákazníkům v České republice v průběhu května letošního roku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda Scala

Škoda Scala | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

„Škoda Scala vstupuje na český trh ve skvělé kondici, která je nezbytná pro úspěch v nabitém segmentu hatchbacků nižší střední třídy,“ říká Miroslav Bláha, vedoucí prodeje Škoda Auto Česká republika. „Nová Škoda Scala je nejen praktická a dostupná širokým skupinám motoristů, ale přidává i dynamický a emotivní vzhled. Očekáváme maximální, pětihvězdičkové hodnocení v nezávislém testu Euro NCAP, samozřejmostí je nejmodernější generace konektivity. V kombinaci s tradičními přednostmi vozů Škoda jde o silný a komplexní balíček užitných vlastností, který české zákazníky jistě osloví, což mimo jiné dokazuje více než 4 200 závazných klientských objednávek, které registrujeme na domácím českém trhu od chvíle zahájení předprodeje vozu v polovině ledna letošního roku,“ dodává Miroslav Bláha.

img-responsive

Škoda Scala | foto: Škoda Auto

Na český trh vstupuje Scala s bohatou základní výbavou Ambition. Ta obsahuje mimo jiné klimatizaci, tempomat, LED přední světlomety s denním svícením a LED zadní svítilny, mlhové světlomety, 16″ ocelová kola Tecton, palubní počítač MaxiDOT, infotainment Swing s 6,5″ barevným dotykovým displejem a Bluetooth nebo elektricky nastavitelná vnější zpětná zrcátka s vyhříváním. Vysoký bezpečností standard vozu podtrhuje standardně dodávaný světelný asistent s funkcí automatického zapínání potkávacích světel, asistent rozjezdu do kopce, asistent hlídání jízdního pruhu (tzv. Lane Assist), systém sledování prostoru před vozem (tzv. Front Assist) s funkcí nouzového brzdění a detekcí chodců. V kombinaci se zážehovým agregátem 1,0 TSI/85 kW a šestistupňovou manuální převodovkou vychází Scala na velmi příznivých 394 900 Kč. Naftová motorizace 1.6 TDI/85 kW začíná na částce 434 900 Kč.

Vyšší specifikace Style, obohacuje výbavu o 17″ kola z lehké slitiny Stratos, Bi-LED přední světlomety s funkcí adaptivního svícení a přisvěcováním při odbočování, TOP LED zadní svítilny s animovaným ukazatelem směru jízdy, automatickou dvouzónovou klimatizaci Climatronic, infotainment Bolero s 8″ barevným dotykovým displejem, osmi reproduktory a funkcí SmartLink+ umožňující zrcadlení mobilního zařízení na centrálním displeji vozidla. Za zmínku stojí dále protažené sklo víka zavazadlového prostoru, exteriérový chrom paket, kožený multifunkční volant, ambientní LED osvětlení interiéru, startovací tlačítko Easy Start, zadní parkovací senzory, vyhřívaná přední sedadla, vyhřívané trysky ostřikovačů nebo vkládané tkané koberce. V tomto případě činí doporučené prodejní ceny 449 900 Kč (1.0 TSI/85 kW), resp. 489 900 Kč (1.6 TDI/85 kW). Vyznavačům automatických převodovek vyhoví verze se sedmistupňovým DSG. Zážehový agregát 1.5 TSI/110 kW stojí 524 900 Kč, vznětový 1.6 TDI/85 kW o 5 000 Kč více.

Nový vůz Škoda Scala nabízí kromě velkorysého prostoru a největšího zavazadlového prostoru ve své třídě o objemu 467 l také kvalitní a příjemné materiály a nejmodernější digitální technologie. Displeje samostatné, vysoko a v zorném poli řidiče umístěné obrazovky infotainmentu či na přání dodávaného Virtuálního Kokpitu se řadí mezi největší ve třídě. K novému konceptu interiéru patří také inovativní digitální technika se spoustou funkcí. Navigaci, telefon a infotainment je možné ovládat dotykově, gesty a nově i pomocí rozšířeného hlasového ovládání. Nové aplikace infotaimentu zahrnují služby Počasí nebo Zprávy. Scala je první model se standardně dodávanou eSIM, která zákazníkům nabídne eCall a Proaktivní servisní službu.

V průběhu letošního roku obohatí paletu motorizací základní zážehový agregát 1,0 TSI/70 kW spojený s pětistupňovou manuální převodovkou. Jím poháněná Scala ve výbavě Ambition bude k dispozici později v průběhu letošního roku za zmíněných 369 900 Kč. V závěrečné fázi roku 2019 se nabídka motorizací rozroste o agregát 1,0 G-TEC/66 kW spalující stlačený zemní plyn (CNG) v kombinaci se šestistupňovým převodovým ústrojím. Cena provedení G-TEC bude oznámena později. Všichni zájemci mohou již nyní využít nabídky zvýhodněných akčních paketů pro jednotlivé
výbavové stupně, které zahrnují nejžádanější prvky mimořádné výbavy s výraznou cenovou úsporou v řádech desítek tisíc Kč.

K dispozici jsou rovněž předplacené servisní balíčky. Paket Mobilita PLUS skládající se z prodloužené tovární záruky na 5 let nebo 100 000 km a rozšířené záruky mobility v tomtéž rozsahu lze pořídit jen za 2 000 Kč. Základní servisní péči Standard zahrnující servisní úkony předepsané výrobcem včetně výměny motorového oleje, filtrů a zapalovacích svíček je možné předplatit od 16 900 Kč a dále již jen užívat vůz bez jakýchkoliv dalších výdajů. Rozšířená varianta Plus od 32 800 Kč navíc přidává servisní úkony vedoucí k zajištění provozuschopnosti po ukončení základní záruky, Škoda Originální náhradní díly a práci nutnou k jejich výměně při běžném opotřebení obvyklým užíváním vozu i prodloužení záruky mobility, dezinfekci klimatizace a kontrolu vozidla před návštěvou STK.

Pro nový model Scala je u autorizovaných prodejců značky a na Škoda E-shopu připravena široká nabídka Škoda Originálního příslušenství testovaného přímo pro tento vůz.

Škoda Scala stihla ještě před uvedením na trh získat první ocenění. Porota složená ze 40 mezinárodních odborníků udělila novému kompaktnímu modelu renomovanou cenu Red Dot Award 2019 v kategorii produktového designu. Renomovaní experti ocenili emocionální designový jazyk exteriéru i interiéru, jehož typickými prvky jsou nové krystalické tvary, dynamické linie a precizně zpracované detaily. Ideálními proporcemi, čistými plochami, plynulými liniemi a vylepšenými aerodynamickými vlastnostmi působí mladoboleslavský hatchback moderním a současně sportovním dojmem.

Vytisknout

Diskuze: Scala přichází k prodejcům. Škoda nabízí testovací jízdy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Bezpečnostní kamery zachytily záhadné vznícení Tesly Model S

Tesla řeší záhadný požár Modelu S, jeho samovznícení zaznamenaly bezpečnostní…

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud