Renault uvádí na český trh novou řadu elektromobilů. Co nabídne nová Zoe a Kangoo Z.E?

Antonín Marek / AutoRoad.cz, 7. června 2018, 13:14 Google+

Automobilka Renault slaví na poli čistě elektrických automobilů velké úspěchy, o kterých se však u nás příliš nemluví. To by však měla napravit nová modelová řada elektromobilů, které automobilka přivedla na český trh. Model ZOE si zákazník může objednat již nyní a model Kangoo Z.E bud k dispozici pro zákazníky v druhé polovině roku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Renault Zoe

Renault Zoe | foto: Renault ČR

Sdílejte článek

Renault ZOE je pro značku Renault velmi důležitým modelem. Díky neustále rostoucím prodejům (+ 44% mezi roky 2016 a 2017) je Renault ZOE již třetím rokem nejprodávanějším elektrickým vozem v Evropě. Celkově bylo prodáno téměř 100 000 vozů. Ve Francii dokonce Renault ZOE tvoří víc než polovinu prodejů elektrických vozidel.

Motor R110 vychází z elektromotoru R90, který je na českém trhu rovněž k dispozici. Nová jednotka R110 nabízí o 12 kW vyšší výkon než verze R90. Řidiči budou těžit z vyššího výkonu především při zrychlení na hlavních tazích, nový motor ušetří téměř dvě sekundy z doby pružného zrychlení z 80 na 120 km/h. Točivý moment 225 Nm je dostupný takřka od nulových otáček a Renault ZOE se díky němu může svižně proplétat hustým městským provozem.

Díky tomuto zvýšení výkonu je nyní ZOE ještě více přístupný a univerzální při cestách mimo město,“ říká Elisabeth Delval, Assistant Director, Renault ZOE Programme. „Kromě toho, že si budou schopni užít požitek z řízení vozu ZOE, řidiči také budou těžit z nejdelšího dojezdu mezi elektrickými vozy na trhu."

Renault ZOE je na českém trhu k dispozici výhradně s akumulátorem Z.E.40, který má kapacitu 41 kWh a ZOE ve variantě R90 a R110 s ním zvládne v reálných podmínkách ujet až 300 kilometrů na jedno nabití, což Renault ZOE řadí na špičku svého segmentu.

Verze R90 a R110 lze nabíjet výkonem až 22kW. Během roku 2018 nabídku obohatí i “rychlonabíjecí” verze Q90, kterou lze nabíjet výkonem až 43 kW.

Ještě elegantnější vzhled

Model Renault ZOE modelového roku 2018 obohacuje barevnou paletu o lak fialová blueberry. Fialová barva je na výběr i pro interiér vrcholného stupně výbavy Intens. Pack Look Blueberry obsahuje fialové ozdobné lišty na palubní desce, rámečky bočních výdechů klimatizace a reproduktorů, nebo tmavé látkové čalounění s fialovým středem sedadel a prošíváním.

Kangoo Z.E. - Nejprodávanější elektrický užitkový vůz s rekordním dojezdem

Kangoo Z.E. je průkopníkem na evropském trhu s elektrickými dodávkami, na kterém zaujímá vedoucí postavení. Elektrická dodávka Renault byla od svého uvedení na trh jednomyslně oslavována tiskem a získala četná ocenění např. „International Van of the Year 2012“. Kangoo Z.E. plně uspokojí zákazníky z řad profesionálů, kteří se zajímají o životní prostředí a kteří ocení potěšení z jízdy, jeho přepravní kapacitu a konkurenceschopné provozní náklady. Kangoo Z.E. poskytuje potěšení z plynulé a hladké jízdy elektrického vozu, a to i díky automatické převodovce.

Na český trh jsou uvedeny dvě délky karoserie Kangoo Z.E. (4,28 m) a Kangoo MAXI Z.E. (4,66 m). Obě jsou k dispozici jako 2 místný furgon, delší z nich i jako 5místné „kombi“. Objem nákladového prostoru je v závislosti na verzi až 4,6 m3 a užitečné zatížení je 650 kg.

Poslední modernizace modelu Kangoo Z.E. přináší tyto změny: nový akumulátor, nový motor, novou výkonnější nabíječku, tepelné čerpadlo integrované do klimatizace a nové on-line služby. Kangoo Z.E. díky těmto inovacím poskytuje nejdelší dojezd mezi elektrickými lehkými užitkovými vozy.

Nový akumulátor v kombinaci s novým motorem pro delší dojezd: 270 km dle NEDC místo 170 km

Kangoo Z.E. nabízí díky novému akumulátoru „ Z.E. 33“ (33 kWh) dojezd až 270 km dle NEDC oproti 170 km u původní verze. V reálných podmínkách v dodávkovém cyklu to odpovídá dojezdu přibližně 200 km na jedno nabití.

Nový akumulátor je výsledkem vývoje společností Renault a LG Chem a těží z významné inovace – zvýšení energetické hustoty. Tato technologie spočívá ve zvýšení úložné kapacity akumulátoru se zachováním jeho rozměrů a užitečného objemu vozu. Optimalizace vychází nejen z přidání dalších modulů, ale také z vylepšeného chemického složení článků akumulátoru za účelem zvýšení energetické hustoty. Tohoto zásadního vylepšení bylo dosaženo bez vlivu na spolehlivost a bezpečnost při používání.

Kangoo Z.E. využívá nový a účinný motor s optimalizovaným řízením akumulátoru. To má za následek hospodárnější provoz při zachování výkonu. Motor R60 o výkonu 44 kW (60 k) pochází kompletně z dílny značky Renault. Vyrábí se též ve výrobním závodě ve francouzském Cléonu, který je pro skupinu Renault stěžejní z hlediska výroby motorů a převodovek.

img-responsive

Renault Zoe | foto: Renault ČR

Nabíjení vozu Renault Kangoo Z.E.

Kangoo Z.E. je vybaveno nabíječkou nové generace, která podporuje nabíjení o výkonu až 7 kW AC (střídavý proud). Díky tomu je Renault Kangoo Z.E. s  dobíjecí stanicí Wall Box 7 kW na plnou kapacitu baterie nabité do 6 hodin. Vůz umožňuje dobití 35 kilometrů dojezdu za hodinu (v mírném podnebí), to odpovídá době pauzy na oběd nebo době nakládání zboží do vozu před další cestou. Kangoo Z.E. tedy může být na cestě celý den a umožňuje sloužit dvěma směnám (ráno a odpoledne). Přispívá tak k optimalizaci pracovního dne a služeb zákazníkům. Kangoo Z.E. je standardně vybaveno kabelem pro dobíjení z dobíjecí stanice Wall Box nebo z veřejně dostupné dobíjecí stanice.

Vytisknout

Diskuze: Renault uvádí na český trh novou řadu elektromobilů. Co nabídne nová Zoe a Kangoo Z.E?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Společnost Škoda Auto uvedla ve svém kvasinském závodě do provozu multifunkční kompetenční centrum

Nová podoba Škodovky? V Kvasinách to v posledních týdnech žije

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud