Volkswagen dosáhl v roce 2014 v ČR razantního růstu

ar5, 7. ledna 2015, 09:08 Google+

Značka Volkswagen osobní vozy se na českém trhu ohlíží na velmi úspěšný rok 2014. Počet registrací razantně vzrostl o více než 22 % na 18 281 nových osobních vozů Volkswagen. Volkswagen rostl rychleji než celkový trh, a zaznamenal tak zvýšení tržního podílu na 9,5 %.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

„Více než pětinový meziroční nárůst prodeje je výsledkem skvělé práce celé naší prodejní sítě, která v loňském roce prošla výraznou modernizací, jejímž cílem je ještě větší spokojenost našich zákazníků,“ říká Daniel Harant, ředitel divize Volkswagen osobní vozy společnosti Porsche Česká republika. „Nejoblíbenějšími modely Volkswagen mezi českými zákazníky jsou Golf, Polo, Passat, Tiguan a Touran, tedy naše tradiční bestsellery.“

V roce 2014 bylo v České republice registrováno 18 281 nových osobních vozů Volkswagen oproti 14 948 vozům v roce předešlém. S razantním nárůstem prodeje o 22,4 % se zvýšil také tržní podíl značky Volkswagen osobní vozy, a to z 9,1 % na 9,5 %.

Mezi největší události loňského roku patří uvedení osmé generace modelové řady Passat, etalonu a bestselleru střední třídy, který stanovuje nová měřítka v oblastech hospodárnosti, komfortu, bezpečnosti a jízdních vlastností díky nevšední nabídce inovativních technických řešení.

Volkswagen v loňském roce významně posílil také nabídku mimořádně úsporných verzí BlueMotion a uvedl na český trh dva elektromobily, e-Golf a e-up!. V letošním roce posílí oblast elektrické mobility nové hybridní modely Passat GTE a Golf GTE s možností externího nabíjení, které kombinují výhody konvenčního a elektrického pohonu, tedy neomezenou mobilitu bez kompromisů s čistě elektrickým pohonem s nulovými lokálními emisemi.

Volkswagen si v rámci intenzivních snah o snižování spotřeby paliva a emisí udržuje také silnou pozici v segmentu vozidel s pohonem na stlačený zemní plyn CNG. Komplexní filozofie ochrany životního prostředí „Think Blue“ se odráží i v samotné ekologické výrobě, na kterou průběžně přecházejí všechny výrobní závody Volkswagen.

„Think Blue je v automobilovém průmyslu jedinečným projektem, jehož cílem je trvale udržitelná mobilita. Různými projekty a propagačními akcemi se snažíme získat pro myšlenku trvale udržitelného rozvoje širokou veřejnost, bez jejíž spolupráce a podpory v každodenním životě je realizace ambiciózních cílů v oblasti ochrany životního prostředí nemyslitelná,“ říká o myšlence Think Blue Daniel Harant.

Volkswagen má za sebou téměř kompletní modernizaci své prodejní a servisní sítě v České republice. Ke konci roku 2014 byla dokončena přestavba většiny showroomů Volkswagen podle zásad modulárního konceptu, který přináší zcela novou kvalitu prodejních a poprodejních služeb pro zákazníky značky.

Volkswagen slavil v roce 2014 také velké úspěchy ve světových soutěžích s vozem Polo R WRC o výkonu 315 k. Titul mistra světa obhájila posádka Sébastien Ogier a Julien Ingrassia v hodnocení jezdců a Volkswagen Motorsport v hodnocení značek. Volkswagen se zapsal do historie rallye vítězstvím ve 12 z 13 soutěží a v 11 ze 13 speciálních zkoušek Powerstage.

„Famózní úspěchy týmu Volkswagen Motorsport v mistrovství světa v rallye – zisk všech titulů ve WRC hned v prvním roce účasti a jejich suverénní obhajoba v roce následujícím – nemají obdoby. Společně se všemi fanoušky soutěžního sportu se už nemůžeme dočkat, až za dva týdny odstartuje novou sezonu legendární Rallye Monte Carlo – mistrovské vozy Polo R WRC na ní samozřejmě nebudou chybět!“ říká D. Harant.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen dosáhl v roce 2014 v ČR razantního růstu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Peugeot 508

TEST Peugeot 508 GT Plug-in Hybrid 225 – jeden z nejlepších liftbacků na trhu?

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

reklama

Doporučujeme

SUV od Rolls-Royce odloženo, Bentley se raduje - anotační foto

SUV od Rolls-Royce odloženo, Bentley se raduje

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud