Kia GT4 Stinger a Soul oceněny za vynikající design

ar5, 18. července 2014, 16:01 Google+

Společnost Kia Motors si během několika posledních let vybudovala skvělou pověst pro prvotřídní design svých produktů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Renomé značky nyní podpořila i dvojice prestižních ocenění za design od Americké společnosti průmyslových návrhářů (IDSA). Kia obdržela stříbrné, resp. bronzové ocenění International Design Excellence Awards (IDEA) v kategorii dopravy za svůj koncepční vůz GT4 Stinger a rovněž za model Soul.

Ocenění IDEA jsou mezinárodní uznávanou známkou na poli globálního designu; uděluje se návrhům, které mají dopady na kvalitu života a jsou příslibem významnějších hospodářských dopadů prostřednictvím inovací. Návrhy se podávají např. v kategoriích automobilový průmysl a doprava, strategie designu, počítačové vybavení, prostředí atd. Do klání se v roce 2014 přihlásilo 2 000 kandidátů z 39 zemí. U přihlášených projektů pak porotci hodnotí míru inovací, přínosy pro uživatele i zákazníky, trvalou udržitelnost a celkovou atraktivitu.  

„Tato ocenění IDEA jsou skutečným dokladem schopností návrhářského týmu společnosti Kia Motors,“ uvedl Tom Kearns, vedoucí návrhář z designového centra KDCA (Kia Design Center America). „Koncept GT4 Stinger byl pojat poněkud egoisticky, ale s velkým účinkem: zajímalo nás, jak to dopadne, když návrhářský tým z Kalifornie realizuje naši vizi ryze sportovního vozu Kia s takovým ztvárněním exteriéru, jenž vás zcela pohltí, ale současně nabídne i bezkonkurenční jízdní dynamiku. Co se týče modelu Soul – nové vymýšlení ikony je pravděpodobně nejnáročnějším úkolem, který náš tým musel řešit. Máte za úkol nabídnout svěží novinku, ale současně nepotlačit podstatu, díky které byl původní model tak oblíbený. V obou případech jsme v lepší výsledek ani nemohli doufat.“   

Tým návrhářů Kia, jejž od roku 2006 vede prezident a vedoucí návrhář Kia Motors Corporation Peter Schreyer, opakovaně sklízí chválu za svoji pokrokovou práci s evropským charakterem, díky němuž se podařilo transformovat celou značku Kia a v posledních pěti letech přispět k jejímu výraznému celosvětovému růstu. Ocenění IDEA je již třetí významnou poctou za design druhé generace městského osobního vozu Soul 2014 (předchozími oceněními byly Red Dot a iF). Koncepční vůz GT4 Stinger si za svůj senzačně dravý a sportovní vzhled rovněž vysloužil nemalou chválu ze strany médií a odborníků po celém světě.  

Koncept GT4 Stinger - Koncepční vůz GT4 Stinger, poprvé představený roku 2014 na mezinárodním autosalonu NAIAS v Detroitu, je doposud nejdravějším konceptem značky Kia a představuje stroj pro skutečné automobilové nadšence. Originální sportovec GT4 Stinger s koncepcí 2+2 a pohonem zadních kol neunikne ničí pozornosti v běžném každodenním provozu, ale doma je i na závodních okruzích. Pod kapotou mu tepe odladěná a závody prověřená verze přeplňovaného čtyřválce Kia 2,0l T-GDI s přímým vstřikováním paliva, jehož maximum výkonu činí úctyhodných 315 koní.

Kia Soul v modelovém provedení 2014 - Na první pohled rozeznatelná, ale současně i zcela nová Kia Soul 2014 – hlásící se k atraktivnímu konceptu Track’ster – vyjíždí na novém podvozku, jenž je tužší, delší a širší než u předchozí generace. Soul díky svým novým rozměrům nabídne více prostoru pro cestující a jejich zavazadla, ale současně nabízí i výrazné snížení hluku, vibrací a chvění. Díky nárůstu točivého momentu a výraznému vylepšení soustavy zavěšení kol je Soul 2014 hbitým a agilním společníkem do přeplněného městského prostředí.

zdroj: Kia Motors 

Vytisknout

Diskuze: Kia GT4 Stinger a Soul oceněny za vynikající design

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Škoda Tour 2014 aneb setkání příznivců značky Škoda v Rakousku - anotační foto

Škoda Tour 2014 aneb setkání příznivců značky Škoda v Rakousku

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud