Volkswagen Užitkové vozy podporuje české běžkaře

ar5, 16. ledna 2014, 06:00 Google+

Volkswagen Užitkové vozy je i v lyžařské sezóně 2013/2014 hlavním partnerem českého běžeckého lyžování a koncem loňského roku zahrnul do portfolia svých aktivit v této oblasti také podporu 7. ročníku seriálu SkiTour.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Volkswagen

Volkswagen | foto: Vlasta Horváth

Sdílejte článek

Jeho úvodní závod, 47. ročník kultovní Jizerské 50, která se měla uskutečnit o uplynulém víkendu v Bedřichově v Jizerských horách, musel být z důvodu nepříznivých sněhových podmínek zrušen. Pro lyžaře, kteří si zaplatili startovné na Jizerskou 50, připravil Volkswagen Užitkové vozy ve spolupráci s organizátory program kompenzace.

„Volkswagen Užitkové vozy je dlouhodobým partnerem českého běžeckého lyžování. Více než 10 let jsme partnery české reprezentace v běhu na lyžích. Koncem loňského roku jsme se rozhodli naše aktivity v tomto sportu posílit a zaměřit se kromě vrcholových sportovců také na rekreační běžce, které chceme v jejich zimních sportovních aktivitách podporovat. Proto se stáváme partnery seriálu závodů SkiTour, jemuž vévodí letos žel zrušená Jizerská 50,“ říká Jan Procházka, vedoucí divize Volkswagen Užitkové vozy.

SkiTour je největším seriálem zimních běhů nejen v České republice, ale v celé střední Evropě. Plán pro letošní rok počítal s 21 závody různé délky pro dospělé i děti v šesti různých regionech České republiky. V roce 2013 se pěti závodů SkiTour zúčastnilo více než 9000 závodníků. V programu SkiTour 2014 (10.1.2014 až 23.2.2014) byla stávající pětice závodů Jizerská 50, Jilemnická 50, Karlovská 50, Orlický maraton a Kašperská 30 doplněna šestým závodem Jelyman, který se uskuteční koncem února v jesenickém Velkém Vrbně.

„Dlouhé běhy na lyžích jsou sportem, který nám imponuje a velmi ladí se zaměřením naší značky na vytrvalost a dosažení vytčeného cíle i ve ztížených podmínkách. K tomu slouží například 4Motion, propracovaný systém pohonu všech kol, který jako jediný výrobce užitkových vozů nabízíme ve všech modelových řadách od městského užitkového vozu Caddy až po terénní pick-up Amarok,“ doplňuje Procházka.

Jizerská 50 i celá SkiTour zaznamenávají v posledních letech značný nárůst zájmu ze strany médií, veřejnosti i aktivních sportovců. Od roku 2010 se počet účastníků Jizerské 50 zvýšil o 37 %, celé SkiTour bezmála o čtvrtinu. Značka Volkswagen Užitkové vozy bude v místech závodů nabízet zkušební jízdy, postará se o vozy závodníků a poskytne vozy členům organizačních týmů. Mazání lyží zajistí mobilní mazací servis Volkswagen.

Dosavadní velmi mírný průběh zimy způsobil, že z plánovaného programu SkiTour vypadla kvůli nedostatku sněhu Jizerská 50, největší pravidelná zimní sportovní akce v České republice s tradicí sahající až do roku 1968. Volkswagen Užitkové vozy se proto ve spolupráci s organizátory rozhodl alespoň částečně kompenzovat přihlášeným lyžařům zaplacené startovné, které nemůže být podle pravidel vráceno, neboť závod se neuskutečnil z důvodu vyšší moci.

Lyžařům, kteří se přihlásili na letošní Jizerskou 50, značka Volkswagen Užitkové vozy nabízí kompenzaci ve formě registrace na jiný podnik série Ski Tour 2014 za 1 Kč (standardní cena až 550 Kč). Počet těchto registrací je z organizačních a kapacitních důvodů omezen na 1000 kusů. Navíc všichni přihlášení závodníci na letošní Jizerskou 50 mohou využít nabídku organizátorů na zlevněnou registraci na Jizerskou 50 v roce 2015. Všichni lyžaři, kteří se přihlásili na letošní Jizerskou 50, dostanou od pořadatelů zprávu s podrobnými informacemi.

Vytisknout

Diskuze: Volkswagen Užitkové vozy podporuje české běžkaře

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Automobilka Qoros to myslí zcela vážně. Po sedanu přijde na řadu hatchback. - anotační foto

Automobilka Qoros to myslí zcela vážně. Po sedanu přijde na řadu hatchback.

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud