Ford v Pekingu: Studie vozu do velkoměsta, Focus nové generace a další

RiP, 28. dubna 2010, 04:24 Google+

ord vystavuje na autosalonu v Pekingu 2010 skutečně širokou škálu produktů a technologií. K vidění je zde mimo jiné nový, celosvětově prodávaný Ford Focus nebo budoucí maloobjemový motor z řady EcoBoost.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Focus

Focus | foto: Ford

Sdílejte článek

Expozice Fordu na autosalonu v Pekingu 2010 pokrývá asi o 25 procent větší plochu než stánek z roku 2008 a kromě výstavy zajímavých produktů a technologií zahrnuje také 17 interaktivních stanic pro návštěvníky. Jde o historicky největší stánek za celou dobu působení společnosti Ford v této části světa.

Ford Focus nové generace v globální předpremiéře
Dynamický a stylový Focus nové generace se představí v Číně v rámci globálního turné po nejvýznamnějších světových autosalónech. Sportovně laděný pětidveřový hatchback, který byl minulý měsíc vystavován v Ženevě a předtím v lednu na celosvětové premiéře v Detroitu, bude jedním z až deseti samostatných modelů založených na nové globální platformě Ford pro segment C. Společnost očekává, že po uvedení na čínský trh v roce 2012 budou celosvětové prodeje této nové rodiny kompaktních modelů činit až dva miliony vozů ročně.


(Vlevo) koncept vozu do velkoměsta - (vpravo) nová genrace modelu Focus


Koncepční automobil Ford Start s motorem EcoBoost 1,0 l
Malý, ekologicky šetrný, důmyslně řešený a zábavný – takový je koncept Ford Start. Díky svému tříválcovému zážehovému motoru EcoBoost 1,0 l nabízí Ford Start jedinečný pohled do nejbližší budoucnosti pohonných jednotek Ford.

Nový výkonný zážehový tříválec EcoBoost 1,0 l je navržen tak, aby umožnil uplatnit přednosti technologie EcoBoost i v menších automobilech s kompaktním motorovým prostorem. Tato pohonná jednotka se již brzy objeví v sériové výrobě a přinese velmi nízké emise CO2 (pod 100 g/km) spolu s výkonem a odezvou srovnatelnými s většími čtyřválci.

Nový Ford Edge debutuje v Číně
Pekingský autosalon bude svědkem čínské výstavní premiéry populárního SUV jménem Ford Edge, které se těší značné oblibě na severoamerickém trhu. Ford Edge se pyšní ladným, harmonickým designem a v jeho komfortním pětimístném interiéru se ideálně snoubí moderní technologie s jedinečným stylem. Od svého vstupu na americký trh před čtyřmi roky nalezl Ford Edge již více než 330 000 zákazníků.

Ford Mondeo EcoBoost
Technologie EcoBoost se poprvé představí čínským zákazníkům v modelu Ford Mondeo. Ten bude v průběhu letošního roku uveden na tamní trh se čtyřválcem EcoBoost 2,0 l.

Ford EcoBoost je úsporná technologie, která díky kombinaci přímého vstřikování paliva a přeplňování turbodmychadlem slibuje snížení spotřeby paliva až o 20 procent a redukci emisí CO2 až o 15 procent. Řadový čtyřválec EcoBoost 2,0 l je první skutečně globální motor této řady. V Evropě ho Ford již nabízí v modelech      S-Max, Galaxy a Mondeo.

Ford staví na svých úspěších v Číně
Ford přijíždí na autosalon v Pekingu povzbuzen nejlepším prodejním rokem v historii svého čínského zastoupení a prodejním rekordem v celé tichomořské Asii a Africe.

Ford China zaznamenával rekordní prodeje po celý rok 2009 – zejména díky skvělým výsledkům Focusu a úspěšnému debutu nového Fordu Fiesta, nového globálního malého Fordu. Počet Focusů prodaných v Číně se minulý měsíc přehoupl přes hranici půl milionu, zatímco 79 000 Fiest prodaných v tichomořské Asii a Africe představuje nárůst o 273 procent! Jen v Číně získala Fiesta přes 50 různých ocenění.

V roce 2009 zůstal Ford Focus nejlépe prodávaným vozem v tichomořské Asii a Africe, když dosáhl historicky nejlepšího prodeje v tomto regionu. 164 719 prodaných vozů znamená oproti roku 2008 nárůst téměř o 20%. Mimoto si Focus připsal historicky nejvyšší prodeje v Číně, Indonésii a Vietnamu. Také Ford Mondeo dosáhl rekordních celoročních výsledků v tichomořské Asii a Africe, když si polepšil o 10 procent na 49 837 prodaných vozů.

Ford investuje do dalšího rozvoje svého úspěchu v tomto regionu a do plného využití potenciálu, který tato oblast nepochybně skýtá. „Regiony tichomořské Asie a Afriky budou mít v příštích sedmi až deseti letech největší podíl na růstu celosvětových aktivit Ford Motor Copany,“ řekl Joe Hinrichs, viceprezident Ford Motor Company a prezident pro region tichomořská Asie a Afrika. „Razantně a s velkým úspěchem restrukturalizujeme svoje aktivity, abychom tento nárůst mohli obsáhnout. Od roku 2006 Ford Motor Company proinvestovala v tomto regionu již více než tři miliardy amerických dolarů.“

Ford v regionu tichomořské Asie a Afriky zaměstnává 25 000 lidí a včetně projektů typu joint-venture provozuje celkem 17 továren či montážních závodů v osmi zemích.

Vytisknout

Diskuze: Ford v Pekingu: Studie vozu do velkoměsta, Focus nové generace a další

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Panamera

Porsche nechá prověřit na 11 tisíc vozidel modelu Panamera

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud