Seat spolupracuje s Michalem Prokopem

Jan Fiala, 21. dubna 2008, 19:15 Google+

Už přes dvacet let tráví dvojnásobný mistr světa Michal Prokop s železnou pravidelností hodiny a hodiny týdně na bikrosovém nebo horském kole. Za poslední desetiletí díky svému talentu a píli dokázal posbírat úctyhodnou kolekci ocenění a medailí v národních,

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Michal Prokop

Michal Prokop | foto: Seat ČR

Sdílejte článek

evropských i celosvětových kláních. Značka SEAT je již pátým rokem u toho jako jeden z hlavních partnerů.

Letošní sezona bude mít zvláštní atmosféru. Rok 2008 je totiž rokem olympijským. Poprvé se mezi olympijskými disciplínami v Pekingu objeví vedle tradičních sportů také velmi mladé odvětví cyklistiky - bikros.

"Premiéra bikrosu na Olympiádě je můj dlouhodobý cíl, ale nejdůležitější bude se tam vůbec dostat," říká Michal Prokop, v roce 2006 druhý ve světovém poháru UCI BMX Supercross.

"Podle současného systému se nenominují jednotlivci, ale země. To znamená, že tři nejlepší jezdci dané země bodují do žebříčku národů a teprve na základě postavení v něm může národní federace nominovat určitý počet závodníků. Body se dají vyjet na mistrovství světa, ve Světovém poháru a v kontinentálních šampionátech. Zatím za ČR boduji převážně jen já. České republice patří v aktuálním žebříčku mužů desáté místo. Při současné situaci tak budeme muset být nejspíše rádi za jediné místo a je jen na komisi BMX a prezídiu ČSC, kým ho nakonec obsadí. Můj cíl je ale jasný: vyjet tolik bodů, abych se na OH nominoval a z Pekingu přivézt nějakou placku!"

Plnohodnotným a spolehlivým členem Prokopova týmu je opět vůz značky SEAT. Na cestách za medailemi z nejprestižnějších závodů najezdí Prokop po celém světě ročně až padesát tisíc kilometrů a díky spolupráci se značkou SEAT může cestovat v pohodlném a prostorném MPV SEAT Alhambra. Dynamický vůz vyhovuje závodníkovu založení i jeho praktickým potřebám: "Už mám čtvrtou a pro moje cestování po celé Evropě je tohle auto ideální. Prostorné, pohodlné i rychlé, když je třeba," říká Michal Prokop o své Alhambře. "Srovnám do ní v pohodě několik kol i veškerý materiál," pochvaluje si Prokop.

"Měl jsem možnost postupně vyzkoušet snad všechny modely SEAT a vždycky jsem v nich našel přesně to, co jsem očekával. Jsem závodník, takže svým charakterem je mi asi nejblíže sportovně laděný SEAT Leon, ale závodění znamená také neustálé převážení nějakého materiálu a cestování na trénink či za sponzory i mimo hlavní sezonu a v tom jsem se už několikrát mohl spolehnout na Toledo. Skvělou zkušeností je i svezení s dobrodružnou Alteou Freetrack, která má mnoho společného s mým životním stylem, vypadá robustně a nebojí se do terénu. Dovnitř se přitom vejde skoro tolik věcí jako do mé Alhambry"

Michalova letošní sezona má svůj vrchol na letní olympiádě v Číně, ale program tohoto závodníka je nabitý i během celého roku. K nejdůležitějším podnikům, kterých se Michal Prokop účastní, patří seriál závodů Mistrovství Evropy v BMX, Světový pohár UCI BMX Supercross, několik závodů Světového poháru ve fourcrossu a pochopitelně také mistrovství světa 4X, kde bude bojovat o již třetí zlato. V Číně se Michal objeví nejen v srpnu během olypiády, ale také na konci května na Mistrovství světa.

Zdroj: Tisková zpráva Import VOLKSWAGEN Group

Vytisknout

Diskuze: Seat spolupracuje s Michalem Prokopem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Cupra Formentor VZ

TEST: Cupra Formentor VZ 2.0 TSI 310k – sportovní SUV, které dá stovku pod 5 vteřin

Ilustrační foto

Zelená karta v mobilu. Vystačíte s ní v zahraničí?

citroën berlingo

Akční ceny u nového Citroënu Berlingo - je k mání s benzínem, dieselem i elektromotorem

volkswagen caddy

TEST Volkswagen Caddy 2.0 TDI Life – rodinný univerzál s kompromisy

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

reklama

Doporučujeme

Continental

Dle TÜV SÜD je Continental na mokro nejlepší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud