Audi vítězí na Autosalonu Brno 2007

Martin Hájek, 11. června 2007, 16:18 Google+

Porota složená ze známých osobností zvolila z exponátů veletrhu nejlepší auto pro ženu – LADYCAR 2007.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
9-7X Aero

9-7X Aero | foto: Audi ČR

Sdílejte článek

Model Audi S5 zvítězil v kategorii "Auto snů" a s největším počtem bodů se zároveň stal absolutním vítězem. Výsledky byly slavnostně vyhlášeny na společenském večeru Autosalonu 2007.

O výběru rozhodovalo deset českých celebrit ze světa showbusinessu i podnikání, mj. herečka Zlata Adamovská, moderátorka Hana Heřmánková, podnikatelka Olga Girstlová, módní návrhářka Liběna Rochová, advokátka Petra Buzková, majitelka modelingové agentury Milada Karasová a další. Na výstavišti dámy strávily celý den, navštívily třicet expozic a prohlédly si na 150 vozů. "Volba to vůbec nebyla jednoduchá. Velmi jsme přemýšlely, co bude rozhodujícím prvkem, a do výběru jsme zapojily i ženské cítění. Stejně jako partnera pro život - muže - si vybíráme i partnera pro každý den - auto, ve kterém často trávíme více času než s manželem a vozíme v něm své nejbližší. Ale také máme své sny a proto jsme vytvořily dvě kategorie." (ve druhé kategorii "Praktické auto" zvítězil model jiné značky). Těmito slovy uvedla verdikt poroty její předsedkyně Olga Girstlová, generální ředitelka
GiTy a. s.

Absolutním vítězem celé ankety se stalo sportovní kupé Audi S5, které právě vstupuje na trh a na Autosalonu je představil fotbalový brankář Petr Čech (na snímku). Z parametrů vozu Audi S5 je znát, že ženy milují sílu a rychlost stejně jako muži. Vidlicový osmiválec ohromuje výkonem 260 kW (354 k), maximálního točivého momentu 440 Nm dociluje již od 3500 otáček a zrychlení z místa na "stovku" zvládá již za 5,1 sekundy.

Porotkyně jsou zkušenými řidičkami a mnohé přiznaly, že rády přidají plyn. Vždycky ale myslí na bezpečnost a z nehod si vzpomínají pouze na škrábance. Návrhářka Liběna Rochová najezdí ročně 4000 kilometrů a rychlá auta miluje, žádnou havárii ale na silnici nezpůsobila. "Myslím, že ženy zdaleka nejsou tak špatné řidičky, jak tvrdí muži. Jen možná nemají moc příležitostí k řízení, zvlášť pokud je v rodině jen jedno auto," podotkla čerstvá majitelka nového sporťáku. Také exministryně Petra Buzková přiznala, že patří k razantnějším řidičům. "Neumím si představit, že bych jezdila v malém autě. Líbí se mi vozy středně velké, nižší, se silnějším motorem a dobrým zrychlením. Takové auto je bezpečné."

Anketa vyvrátila zažitý názor, že ženy vybírají hlavně podle vzhledu, i když i ten hrál svoji roli - například pro Zlatu Adamovskou tak ze 30 procent. "Důležitější než vzhled je pro mě to, co auto umí, jaké má technické vychytávky, kolik se toho do něj vejde a kolik má airbagů," řekla herečka. Trochu větší význam vzhledu přikládaly dámy ze světa designu. "V člověku samozřejmě bojuje praktičnost a nepraktičnost. Sama dám spíše na efekt a spokojím se pak třeba i s menším úložným prostorem," přiblížila své subjektivní hodnocení Liběna Rochová. Podobně se vyjádřila majitelka modelingové agentury Milada Karasová. "Vybírám hlavně na oko, musí se mi líbit především zadek. Pak se ale taky zamyslím, jestli má to auto i nějaké praktické výhody," prozradila.

Audi Q7 - Automobil 4x4 roku 2007

V anketě o nejoblíbenější automobil s pohonem všech kol v České republice v kategorii off-road a SUV v základní pořizovací ceně nad jeden milion korun vyhrál a titul "Automobil 4x4 roku 2007" získal prestižní SUV Audi Q7. O jeho úspěchu rozhodly hlasy čtenářů odborných časopisů 4x4 Automagazín, Autodiesel, Autoforum a internetových stránek. Výsledky šestého ročníku ankety byly oficiálně vyhlášeny na společenském večeru Autosalonu 2007.

Audi R8 s přehledem zvítězilo u dětské poroty v soutěži Babycar

Vítězem 12. ročníku soutěže Babycar 2007 se stalo supersportovní Audi R8, které vybrala patnáctičlenná porota soutěže Babycar z osmnácti nominovaných vozů. Děti nehodnotily pouze vzhled vozu, ale i jeho bezpečnost, komfort, úroveň výbavy či přístup ze strany zástupců automobilky.

Perníkové modely vozů pro první tři automobily předali v neděli 10. června v pavilonu Y zástupci pořádající reklamní a produkční společnosti Efektmedia společně s vedoucím manažerem Autosalonu Jiřím Čiklem.

Audi ČR

Vytisknout

Diskuze: Audi vítězí na Autosalonu Brno 2007

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

Citroen C4 X

TEST: Citroen C4 X 1.5 BlueHDI 130 Shine – moderně vypadající retro za skvělou cenu

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

reklama

Doporučujeme

Touareg

Monika Absolonová jezdí Touaregem

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud