Škoda Enyaq iV jde údajně na dračku...

AutoRoad.cz / Pavel Stavebník, 14. května 2021, 00:00 Google+

První čistě bateriová Škoda oficiálně u českých prodejců značky, elektrické SUV s dojezdem až 535 km. Pro model Enyaq iV se v předprodeji údajně rozhodlo už téměř 400 zákazníků, všichni autorizovaní obchodníci značky Škoda zvou širokou veřejnost na testovací jízdy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Škoda představila Enyaq iV, svje první čistě elektrické SUV

Škoda představila Enyaq iV, svje první čistě elektrické SUV | foto: Škoda Auto

Sdílejte článek

Všichni autorizovaní prodejci značky ŠKODA na českém trhu zahajují oficiální prodej elektrického SUV ENYAQ iV. Zákazníci mohou volit mezi základním provedením 60 s baterií o kapacitě 62 kWh a výkonnějším provedením 80 s baterií 82 kWh, kromě některé z 5 úrovní interiéru mají na výběr také dynamicky laděnou verzi Sportline. V rámci předprodeje eviduje ŠKODA AUTO Česká republika už téměř 400 závazných objednávek a první vozy se zákazníkům předávají již dnes. Autorizovaná síť mladoboleslavské automobilky funguje jako soustava elektromobilních center a výrazně posiluje infrastrukturu veřejných nabíjecích míst. K dnešnímu dni je v areálech dealerství k dispozici dohromady 226 veřejných či poloveřejných nabíjecích stanic.

img-responsive

Škoda představila Enyaq iV, svje první čistě elektrické SUV | foto: Škoda Auto

Nová ŠKODA ENYAQ iV razí cestu trvale udržitelné mobility. Na český trh v ní přichází první sériový model české značky na bázi modulární platformy pro elektromobily (MEB), který v sobě snoubí typické přednosti vozů ŠKODA s výhodami elektromobility. Patří mezi ně velkorysá nabídka prostoru, emocionální design a známé ‘Simply Clever’ detaily. „ENYAQ iV se stává pevnou součástí našeho modelového portfolia. V rámci předprodeje zaznamenal velký úspěch, když se pro něj rozhodlo téměř 400 zákazníků. Přes 90 % z nich zvolilo variantu 80 s větší baterií,“ potvrzuje prvotní úspěch modelu Jiří Maláček, vedoucí českého zastoupení automobilky ŠKODA AUTO. „Nyní nastává další fáze, kdy naši obchodní partneři dostávají testovací vozy. Rád bych při této příležitosti pozval zájemce z řad široké motoristické veřejnosti, aby se přišli podívat a svézt k nejbližšímu prodejci. Mohu garantovat, že budou příjemně překvapeni, a věřím, že řada skeptiků změní názor na elektromobilitu,“ dodává Jiří Maláček.

Celá síť autorizovaných partnerů značky ŠKODA v České republice prošla proměnou tak, aby byla připravena nabídnout veškeré produkty a služby elektromobility značky ŠKODA. Již více než rok splňují všichni členové sítě
standardy pro prodej, servis a nabíjení elektromobilů. Elektrifikovaný vůz značky ŠKODA dnes přijme k servisním úkonům každý servisní partner. V každém regionu je pak aktivní minimálně jedno servisní místo, které dokáže opravit i závady na trakční baterii a vysokonapěťové soustavě. Dealerství autorizovaných partnerů se tak stávají elektromobilními centry a zároveň i jednou z největších dobíjecích sítí v České republice. K dnešnímu dni je k dispozici v areálech dealerů 226 veřejných či poloveřejných nabíjecích stanic. Při započtení všech stanic určených pro vlastní potřeby obchodníka, mezi které patří nabíjení interních nebo předváděcích vozů, vozidel po servisních úkonech nebo pro prodej fleetovým zákazníkům, činí celkový počet více než 900 dobíjecích míst.

Aktuální ceník začíná částkou 1 072 900 Kč, která se vztahuje k základní verzi iV 60 s interiérem Loft. Elektromotor umístěný na zadní nápravě disponuje výkonem 132 kW a maximálním točivým momentem 310 Nm. S ním dokáže český elektromobil zrychlit z 0 na 100 km/h za 8,7 s a dosáhne největší rychlosti 160 km/h. Dojezd na jedno nabití dle metodiky WLTP činí až 412 km, přičemž kombinovaná spotřeba se pohybuje v rozmezí 15,6 až 16,6 kWh/100 km. Pro ENYAQ iV 80 platí startovací cena 1 202 900 Kč. V tomto případě má elektromotor největší výkon 150 kW a maximální točivý moment 310 Nm. S ním vůz zrychlí z 0 na 100 km/h během 8,5 s a dosáhne maximální rychlosti 160 km/h. Dojezd na jedno nabití dle metodiky WLTP činí až 535 km a kombinovaná spotřeba se pohybuje v rozmezí 16,6 až 18,1 kWh/100 km. Doporučené prodejní ceny provedení Sportline byly stanoveny na 1 152 900 Kč (verze 60), resp. 1 282 900 Kč (verze 80) včetně DPH.

Vytisknout

Diskuze: Škoda Enyaq iV jde údajně na dračku...

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Doporučujeme

Další články

Aktuálně

For Caravan

Na karavany a lodě? Již tento víkend v PVA EXPO PRAHA

Volkswagen Polo

TEST: Volkswagen Polo 1,0 TSI – stačí základní motor s 5 stupňovým manuálem?

peugeot 408

Test Peugeot 408 Hybrid 225 e-EAT8 GT: sázka na styl a hi-tech pohon

Ilustrační foto

Toyota znovu nejlepší ze všech. A nejde o výrobu, bezpečnost ani emise

Cupra Leon Sportstourer

TEST: Cupra Leon SP 2.0 TDI – vymírající druh se skvělou spotřebou

Ilustrační foto

Výše stravného je k smíchu, změny cestovních náhrad

on-line prodej

Máte ho doma? Tahle auta se prodávají nejrychleji

První snímky nového Volva XC90 - vše pro nízký odpor vzduchu

Volvo má nový způsob značení některých svých vozů

MG5 Electric

TEST: MG5 Electric Excite – kombík na baterky do milionu, jde o dobrou volbu?

MG4 XPOWER

MG4 XPOWER: za bezkonkurenční cenu nabízí 435 koní a "stovku" za 3,8 s

Vodíkové vozy Stellantis

Stellantis rozšiřuje své portfolio vodíkových užitkových vozů

Citroen C5X plug-in hybrid

Citroen C5X MAX plug-in hybrid 225 - francouzský křižník s famózním podvozkem

Lincoln Nautilus a 48 palcová obrazovka

Lincoln Nautilus (2024): Taková obrazovka v autech ještě nebyla. A s podporou CarPlay a Android

Opel Frontera

Nový Opel Frontera bude nejnovějším a plně elektrickým SUV značky

Honda 0 Series

Honda 0 Series je elektrická vesmírná loď. Japonci s novým elektromobilem mají vysoké ambice

reklama

Doporučujeme

Volkswagen spouští zkušební provoz autonomních vozidel ID. BUZZ AD

Volkswagen spouští zkušební provoz autonomních vozidel ID. BUZZ AD

Čtěte dále

Nejčtenější články

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud