Největší výhoda moderních sporťáků? Audi R8 skončila po nehodě vejpůl, řidič vyvázl bez zranění

Audi R8 se během děsivě vypadající nehody doslova rozpůlila, její řidič však vyvázl bez zranění

Audi R8 se během děsivě vypadající nehody doslova rozpůlila, její řidič však vyvázl bez zranění | foto: facebook

Moderní sportovní vozy nabízejí řadu benefitů, ovšem tím největším je bezesporu bezpečnost. To ostatně dokazuje i nedávný případ ze severu Itálie, kde se sportovní Audi R8 srazila s dodávkou Volkswagen. Děsivě vypadající nehoda vůz doslova rozpůlila, řidič však jako zázrakem vyvázl téměř bez zranění.

Během děsivě vypadající nehody, která se odehrála v sobotu ráno na silnici ležící na severu Itálie mezi městy Kastelbell a Latsch, se na mokré silnici střetla sportovní Audi R8 s dodávkou Volkswagen. Tvrdý náraz sportovní vůz doslova rozpůlil, řidič měl však neuvěřitelné štěstí.

Podle webu Suedtirol News vyvázl řidič Audi z nehody jako zázrakem téměř nezraněn. Dobrovolní hasiči Freiwillige Feuerwehr Latsch, kteří pořídili fotografie místa nehody, popsali jeho zranění jen jako drobné oděrky. Bez vážných zranění vyvázl i řidič dodávky, přesto byli oba transportováni do místní nemocnice.

Na fotografiích bohužel není příliš vidět poškození dodávky, kterou byla starší generace Volkswagen Transporter. Jediné viditelné poškození na jedné z fotografií je vylomené levé přední kolo. Zato u Audi není potřeba poškození příliš dlouho hledat - celá zadní část s nápravou a motorem V10 bylo totiž doslova odtržena od karoserie.

Samotná kabina posádky se zřejmě nárazu vyhnula, což řidiči s největší pravděpodobností zachránilo život. I tak je ale vidět, že vystřelily všechny airbagy a kabina si i přes chybějící zadní část zachovala své tvary a zřejmě i tuhost. Nemalý podíl na tom jistě bude mít i větší podíl karbonu, který se u druhé generace Audio R8 objevil.

Kdo je viníkem nehody a co k ní vedlo nechceme předjímat, jako nejpravděpodobnější varianta se však nabízí chyba řidiče Audi R8, který pravděpodobně ztratil kontrolu nad vozem na mokré silnici a následně došlo ke střetu.

Ten uzavřel horskou silnici na více než dvě hodiny, neboť bylo potřeba odstranit velké množství uniklých provozních kapalin. K tomu si nakonec museli hasiči přivolat i vůz na čištění ulic.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu