Raritní Mercedes 560 SEC 6.0 AMG Wide Body míří do aukce

Raritní Mercedes 560 SEC 6.0 AMG se do akce dostane již koncem února

Raritní Mercedes 560 SEC 6.0 AMG se do akce dostane již koncem února | foto: Rm Auctions

Americká aukční síň RM Sotheby je známa pro dražby opravdových automobilových skvostů. Jeden takový raritní Mercedes nyní míří do aukce. Jedná se o Mercedes 560 SEC 6.0 AMG Wide Body.

Tento vůz pochází z roku 1989. Tedy ještě z dob, kdy AMG nepatřilo Mercedesu a bylo zcela samostatné a nepodléhalo tak žádným nařízením ze strany výrobce vozů, který upravovalo.

Původně se plánovalo, že vozů Mercedes 560 SEC 6.0 AMG Wide Body byde vyrobeno více než 100. Ve skutečnosti ale z garáž AMG nevyjelo ani 50 kusů.

Tento konkrétní vůz s výrobní číslem 28. je jedním ze šesti vozů upravených speciálně pro Japonský trh. Vůz má najeto lehce přes 90 000 km a dle prohlášení aukční síně je ve skvělém stavu ve všech směrech.

Standardní Mercedes SEC 560 byl poháněn 5,6 litrovým motorem s výkonem 296 koní. Ten byl ale inženýry v AMG nahrazen šestilitrem, který produkoval výkon 385 koňských sil. Kvůli takovému nárůstu výkonu byl samozřejmě upraven i podvozek, brzdy. Drobných úprav se dočkala i karoserie, která poté poskytovala mnohem vyšší aerodynamikou efektivitu.

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu