VIDEO: Lamborghini Huracán LP 580-2 driftuje na okruhu v Imole

Lamborghini Huracán LP580-2 se prohání na okruhu v Imole

Lamborghini Huracán LP580-2 se prohání na okruhu v Imole | foto: youtube.com

Asi tak před měsícem se na losangeleském autosalonu představilo Lamborghini Huracán LP 580-2 s pohonem zadních kol. Dosud se prodával Huracán pouze s pohonem všech čtyř kol. K novému modelu nedávno automobilka zveřejnila velmi okouzlující spot, kde je vidět, jak je Huracán LP 580-2 zábavný a nebojí se i driftů.

Malé Lamborghini v černém odstínu Nero Serapis se prohánělo na okruhu Autodromo Enzo e Dino Ferrari v italském městě Imola. A je opravdu nádherné sledovat, jak se vrhá do zatáček s dveřmi napřed. Italská značka propaguje Huracána LP 580-2 jako „enjoyable technology“, neboli příjemná technologie.

Je jasné, že Huracán s pohonem zadních kol je zábavnější a také levnější než model s pohonem všech čtyř kol. Sice oproti Huracánu LP 610-4 ztrácí výkon 30 koní, ale nezapomínejme také na to, že Huracán LP 580-2 je o 33 kg lehčí. Navíc inženýři si pohráli u malého Huracánu RWD s řízením, odpružením, ale i kontrolou stability a trakce. Vše je uděláno tak, aby se řidič co nejvíce sžil s vozem, a k dokonalosti chybí snad už jen manuální převodovka.

Nyní se ukáže, zda prodeje LP 610-4 budou mít vliv na LP 580-2. Dle slov Lamborghini by neměly, jelikož oba vozy nemají stejný typ zákazníků a není tak důvod k obavám, že si vozy vzájemně konkurují. Dokonce italská automobilka údajně pracuje na ostřejším provedení Huracánu, které získá přídomek Superleggera nebo SuperVeloce a nabídne pochopitelně větší výkon a přepracovanou techniku.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu