První Mazda MX-5 Cup již zná svůj úkol

Mazda MX-5 Cup jako oficiální doprovodné vozidlo pro závodní trať Laguna Seca.

Mazda MX-5 Cup jako oficiální doprovodné vozidlo pro závodní trať Laguna Seca. | foto: Mazda Motor

Ač to mnoho lidí netuší, i japonská automobilka Mazda má uvnitř sebe speciální oddělení Motorsport. Možná, že toto oddělení Mazdy není tak známé jako slavné AMG Mercedesu, Motorsport BMW a podobně, rozhodně ale není radno tuto součást Mazdy podceňovat.

Její poslední výtvor je toho jasným důkazem. Jedná se o vůz určený pro mezinárodní závodní sérii Mazda MX-5 Cup. Z názvu je více než jasné, že se jedná o závodní sérii určenou výhradně pro vozy MX-5.

Nemyslete si ale, že se jedná o nějaký závodní speciál s plasty z Miaty. Výrobce totiž udává, že nová generace závodní Mazdy MX-5 obsahuje až 80% součástí z běžné MX-5. Vůz samozřejmě pohání dvoulitrový čtyřválec SkyActiv. Každý si jistě všimne masivní ochranné klece, kterou musí být samozřejmě vybaven každý závodní vůz.

Ještě v letošním roce by mělo být postaveno 100 vozů této specifikace. První z nich ale již své umístění zná. První vyrobený kus závodní verze Mazdy MX-5 totiž působí na slavné závodní trati v USA, Mazda Laguna Seca, jako doprovodný vůz, nebo-li tvz. Pace Car.

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu