Škoda bude vyrábět SUV i pro Seat

Seat

Seat | foto: Autocar

Škoda Auto bude v továrně v Kvasinách vyrábět nový model Seatu. Bude jím SUV velmi podobné konceptu IBX, který byl k viděním na autosalonu v Ženevě 2011.

Nový model bude postaven na modulární platformě MQB a jeho velikost by měla být obdobná velikosti Fordu Kuga. Čekat na něj dlouho nebudeme. Jeho příchod se plánuje na podzim příštího roku. To by už po boku Superbu měl vyjíždět z bran Kvasinckého závodu. Vedle těchto modelů bude vyjíždět i nový Roomster.

Proč bude výroba nového SUV od Seatu v továrně v Čechách? Především kvůli nižším nákladům na pracovní síly a kvalitu výroby, která je třetinová oproti výrobě v Německu a poloviční oproti nákladům na výrobu ve Španělsku. Zároveň se mluví i o snížení nákladů při zavedení velkého SUV od Škodovky.

Seat dle svých slov, nutně potřebuje zástupce třídy SUV. Chápe tento segment, jako důležitý pro další rozvoj značky, konkurenceschopnost a v neposlední řadě i zlepšení chápání a reputace značky mezi zákazníky. Zároveň se jedná o velmi žádaný a rozvíjející se segment.

Zdroj: autocar.co.uk

 

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu