Ferrari FF - ideál pro chalupáře

Ferrari FF je opravdu velké. Uveze čtyři pasažéry a i nějaká ta zavazadla. Jeden Američan si z Ferrari FF udělal auto na každý den, však i dřevěné laťky s ním odveze.

Český národ je často označován, za národ chalupářů. A ti potřebují auta s velkými přepravními kapacitami, čili nejlépe karosářské varianty kombi, potažmo jaký koliv model s velkým zavazadlovým prostorem. Nejen proto je Škoda Octavia nejprodávanějším autem u nás.

V Americe se našel jeden velmi bohatý "chalupář", který pro své potřeby využívá Ferrari FF. Že je Ferrari FF škoda na takovou "práci"? To sice je, ale proč by to nezvládlo, však má objemný zavazadlový prostor. Ten pojme dokonce 450 litrů.

Ferrari FF má největší motor, který kdy Ferrari vyrobilo. Je jím 6,3 litrový atmosférický dvanáctiválec s přímím vstřikováním a je umístěn v předu. Automobilu poskytuje výkon 660 koní (485 kW) a maximální točivý moment 683 Nm. Kompresní poměr je 12,3:1. A sílu motoru přenáší na všechny čtyři kola. S maximální rychlostí 335 km/h jde o nejrychlejší chalupářské auto čiroko daleko.

Zdroj:DMV Supercar Nation

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy

Zavřít reklamu